Motocykle w Anglii
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Motocykle w Anglii
Witam wszystkich. Czy znacie jakieś stronki z linkami w Anglii ze sprzedażą motocykli?
Z tego co wiem to można tanio tam kupić moto.
pozdro
Z tego co wiem to można tanio tam kupić moto.
pozdro
- sharesnake
- Świeżak
- mateo Fazer 600
- Świeżak
- Piotrek2308
- Świeżak
ja mam calkiem inne informacje na temat cen w angli.z tego co slyszalem tam jeststrasznie drogo.mam kolege ktory tam mieszka i troche mi opowiadal.a pozatym musisz jeszcze doliczyc koczty transportu ktore beda napewno wieksze niz z np dani,holandi,czy niemiec.wedlug mnie najtaniej jest w szwajcari...
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
http://www.bikepics.com/members/dyziowg/02sv650s/ | Lepiej spłonąć niż znikąć
-
dyziowg - Świeżak
Poprawny link to http://autotrader.co.uk/
-
condemned - Świeżak
też mam kumpla w angli.Który ściąga ludzia na zamówienie motory do Polski.
Wysyłka motocykla do Polski pod adres obojętnie czy to jest Zakopane czy Sopot 150 funtów.(w tym jest ubezpieczenie od wypadku i kradzieży)
Motocykle dojeżdżają w nienaruszonym stanie.
A jeżeli chodzi o Ceny to za 2000 funciaków mozna wyrwać R1 00/01 rok , 7-9 tys mil przebiegu.
Dla mnie jest napewno taniej niz kupić moto u nas, dlatego za 2 miesiące będe ściągał R1 z Angli.
Wysyłka motocykla do Polski pod adres obojętnie czy to jest Zakopane czy Sopot 150 funtów.(w tym jest ubezpieczenie od wypadku i kradzieży)
Motocykle dojeżdżają w nienaruszonym stanie.
A jeżeli chodzi o Ceny to za 2000 funciaków mozna wyrwać R1 00/01 rok , 7-9 tys mil przebiegu.
Dla mnie jest napewno taniej niz kupić moto u nas, dlatego za 2 miesiące będe ściągał R1 z Angli.
- Piotrek2308
- Świeżak
Nom nie wiem jak on to robi, mi sie to trochu gorzej kalkuluje po dodaniu tutejszego magicznego ''insurance'' juz nie jest tak pieknie.
Jak znacie jakies luki prawne, albo sztuczki, zeby to sie oplacalo to chetnie poprosze
Pozdrawiam.
Jak znacie jakies luki prawne, albo sztuczki, zeby to sie oplacalo to chetnie poprosze

Pozdrawiam.
Suzuki GSX1100F 1995
-
silver - VIP Ścigacz.pl
Piotrek2308 napisał(a):A jeżeli chodzi o Ceny to za 2000 funciaków mozna wyrwać R1 00/01 rok , 7-9 tys mil przebiegu.
Przypominaja mi sie slowa piosenki - Jedna na milion

Nie no bez jaj, siedzialem troche na wyspach i akurat szukalem maszyny dla siebie i nie widzialem ZADNEJ maszyny z 7-9k przebiegu w roczniku '00 i wyzej za 2000... Oczywiscie mam na mysli nieuszkodzone sprzety. Dodatkowo dorwac tania suzuke czy yamahe jest cholernie ciezko, troche latwiej honde i jeszcze latwiej kawe - podpieram sie swoim doswiadczeniem w poszukiwaniu 600.
Silver - co masz na mysli mowiac o insurance? Ze wykupujesz na motor? Bez sensu jak zamierzasz go exportowac. Ja kupilem swoj i postawilem go pod domem do czasu wywiezienia z kraju.
- soldi_
- Świeżak
- Piotrek2308
- Świeżak
Jeśli kupuje moto na aukcji (nie ebay) to można wyrwać taniej sprzęta ale z tak małym przebiegiem jak ty piszesz to graniczy z cudem oczywiście za taką cenę.
Gdy kupujesz motocykl w uk aby poruszać się nim po drogach publicznych musisz mieć wykupione ubezpieczenie (wiec jeśli nie chcesz go płacić musisz motocykl przewozić wanem) także musisz zaznaczyć że chcesz motocykl wywieść zagranice wtedy wypisuje się inną część w log book inaczej będą jaja, no i ktoś kiedyś gdzieś pisał że dobrze jest napisać umowę kupna sprzedaży bo urzędnicy w Polsce lepiej na to patrzą.
Gdy kupujesz motocykl w uk aby poruszać się nim po drogach publicznych musisz mieć wykupione ubezpieczenie (wiec jeśli nie chcesz go płacić musisz motocykl przewozić wanem) także musisz zaznaczyć że chcesz motocykl wywieść zagranice wtedy wypisuje się inną część w log book inaczej będą jaja, no i ktoś kiedyś gdzieś pisał że dobrze jest napisać umowę kupna sprzedaży bo urzędnicy w Polsce lepiej na to patrzą.
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
orlik1981 - VIP Ścigacz.pl
Uzupelnie slowa orlika:
- sprzedajacy nie zawsze chce wypelnic druk o eksporcie, poniewaz maszyna nadal jest oficjalnie na niego... wola sprzedac "normalnie" a nowy wlasciciel czeka na dokumenty na siebie i wtedy odsyla do DVLA (Urzad Komunikacji w UK) z deklaracja eksportu
chociaz ja poprostu oddalem dowod do Urzedu Komunikacji podczas rejestracji w kraju i chyba oni juz dalej odsylaja do DVLA
- co do umowy to racja, bo ja stracilem pol dnia zanim wytlumaczylem babie, ze to jest moja maszyna i nie interesuje mnie ze nie ma umowy (napisalem w koncu oswiadczenie, ze kupilem sprzet za X GBP i bylo cacy)... slyszalem tez o innym sposobie - adnotacja na dowodzie rejestracyjnym, w ktorej jest ujete za ile zostal sprzedany sprzecior
wtedy tlumaczenie idzie jednym rzutem z dowodem 
- sprzedajacy nie zawsze chce wypelnic druk o eksporcie, poniewaz maszyna nadal jest oficjalnie na niego... wola sprzedac "normalnie" a nowy wlasciciel czeka na dokumenty na siebie i wtedy odsyla do DVLA (Urzad Komunikacji w UK) z deklaracja eksportu

- co do umowy to racja, bo ja stracilem pol dnia zanim wytlumaczylem babie, ze to jest moja maszyna i nie interesuje mnie ze nie ma umowy (napisalem w koncu oswiadczenie, ze kupilem sprzet za X GBP i bylo cacy)... slyszalem tez o innym sposobie - adnotacja na dowodzie rejestracyjnym, w ktorej jest ujete za ile zostal sprzedany sprzecior

- soldi_
- Świeżak
Silver - co masz na mysli mowiac o insurance? Ze wykupujesz na motor? Bez sensu jak zamierzasz go exportowac. Ja kupilem swoj i postawilem go pod domem do czasu wywiezienia z kraju.
Tak ale jezeli zamieszasz na nim z kraju wyjechac, bo przykladowo nie posiadasz prawka B, to musisz zaplacic ubezpieczenie. Jest tez inne wyjscie, po prostu zapakowac i wyslac oczywiscie.
Pozdrawiam.
Suzuki GSX1100F 1995
-
silver - VIP Ścigacz.pl
Witam. Ja wyczailem moto na aukcji Ebay, napisaem kilka wiadomosci, dostalem numer i cene za godzinke bylem juz na miejscu... Da sie tanio wyrwac ja kupilem kawasaki zx6r z 2000 roku 16 tys przebiegu-po serwisie-rachunki dostalem jeszcze do niej 2 komplety owiewek 3 szybki, oryginalny wydech bak i inne to wszstko za 1500 funtow-- TAX I MOT na rok...
636 (05), ZX7R (98)
- tobi-UK
- Świeżak
sprzedawca dodal to wszystko do motoru bo nie potrzebuje a miał to wszystko jak twierdzi od kolegi co sie na takiej samej wysypał, a cena faktycznie zastanawiająca, najtańsze na ebayu widziałem po 1900 srebrno czarne a moja jest zielono-czarna(masa dodatków), a niebieska powiem podoba mi sie:D Ogólnie to chyba była tzw. OKAZJA jak narazie moto śmiga mot i tax full nic tylko lać
636 (05), ZX7R (98)
- tobi-UK
- Świeżak
Szukałem sobie na tej stronie http://atsearch.autotrader.co.uk/www/bikes_search.asp
motorku, ale jakoś nie mogę skorzystać z wyszukiwarki bo nie wiem co wpisać w Postcode (required) to chyba znaczy szyfr albo szyfrowac ale nie kapuje do końca ktoś coś podpowie;??
motorku, ale jakoś nie mogę skorzystać z wyszukiwarki bo nie wiem co wpisać w Postcode (required) to chyba znaczy szyfr albo szyfrowac ale nie kapuje do końca ktoś coś podpowie;??
- bialymaly
- Świeżak
. Ale Wy kurwa leniwi jesteście!
. Słownik obcojęzyczny! (otwórz link)
. Słownik obcojęzyczny! (otwórz link)
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
bialymaly napisał(a):Szukałem sobie na tej stronie http://atsearch.autotrader.co.uk/www/bikes_search.asp
to jest kod pocztowy (wymagany) bez niego sobie nic nie poszukasz.. to zależy w jakim mieście chcesz szukać moto...
np.
* Motherwell, Scotland - ML1 2DA <--- kod
* Leeds, Yorkshire - LS9 8AL <--- kod
* Bristol - BS32 4NF <--- kod
* London - SW19 3RQ <--- kod
* Southampton, Hampshire - SO15 0HX <--- kod
Pozdr

InSiDe napisał(a):. Ale Wy *** leniwi jesteście!
. Słownik obcojęzyczny!
Bardziej polecam:
www.translate.pl
Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Ja na poczatku sierpnia jade do starego do londynu i tez zamierzam kupic jakas maszynke, chyba wybor padnie na CBR 600 F2/F3 tak do 8k, moze byc ciezko, ale zobaczymy. Tylko wlasnie nie wiem czy oplaca sie tam kupowac, czy nie lepiej w PL
-
Rafal328 - Świeżak
Podobno w Londynie są drogie motocykle, tak przynajmniej mówił mi mieszkaniec tego miasta który chciał kupić tam moto, jedno myśle ze jest pewne-jeśli kupisz moto w anglii, będzie napewno w lepszym stanie niż w polsce i nie kombinowane-kupuj tylko z przeglądem...
636 (05), ZX7R (98)
- tobi-UK
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2