Zobacz wątek - YAMAHA YZF THUNDERACE CHCE KUPIC I POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY!
NAS Analytics TAG

YAMAHA YZF THUNDERACE CHCE KUPIC I POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY!

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez nierobek » 25/7/2007, 11:28

koniecznie pochwal się jak kupisz. a skąd jesteś jeśli to nie tajemnica, i gdzie jedziesz po moto, może gdzieś blisko mnie?
nierobek
Świeżak

Postprzez MurekHH » 26/7/2007, 05:00

Jestem z Lukowa (Lubelskie) kolo Siedlec a po motorek jade do Wawy.Stoi w komisie :) Juz nie moge doczekac sie soboty.Jesli wszystkio z moto bedzie ok to juz w sobote bede smigal :) Oczywiscie zamieszcze zdjecia, zebyscie wiedzieli co wyszlo z waszej pomocy w podjeciu tej decyzji :) 3majcie sie i jeszcze raz ogromne dzieki.Pozdrawiam
MurekHH
Świeżak

Postprzez nierobek » 26/7/2007, 07:45

no to powodzenia i uważaj na siebie. pamiętaj, że to prawie 150KM. do zobaczenia na trasie.
nierobek
Świeżak

Postprzez cezare » 28/7/2007, 06:51

Nierobek - ja myślisz - dziś sobota - spał coś ;)
?
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez nierobek » 28/7/2007, 10:41

spał, spał, no chyba że nie spał.
- jak tak dalej pójdzie, trzeba będzie pomyśłeć o jakimś małym zlocie thunderów, w przyszłości...
nierobek
Świeżak

Postprzez MurekHH » 28/7/2007, 22:34

Witam was.Dzieki waszej pomocy i waszym radom zdecydowalem sie na Yamahe i musze powiedziec ze zaskoczyl mnie ten motor tak bardzopozytywnie ze nie da sie tego w slowach opisac :) Jest poprostu za....sty !!! :D Mam do was jeszcze jedno pytanie.Niestety motocykl nie posiada linki predkosciomierza.Powiedzcie jaki rozmiar linki do predkosciomierza pasuje i gdzie najlepiej ja kupic.Macie moze jakies namiary ? Moze byc to jakis sklep internetowy albo cos w tym stylu.Dziekuje wam za wszystko.3majcie !!! :wink:
MurekHH
Świeżak

Postprzez nierobek » 29/7/2007, 08:13

to rozumiem, że kupiłeś? Może jakieś szczegoły podasz?
co do linki, to zobacz może na larsson.com.pl
nierobek
Świeżak

Postprzez MurekHH » 29/7/2007, 11:37

Kupilem Thunderace z 1997 r w malowaniu z 2000 r (bordowo-srebrny).Stan techniczny igielka :) Musze ta linke kurcze znalezc bo nie wiem ile mam na liczniku, moze to i lepiej :) hehe napiszcie jak macie mozliwosc sprzedania linki.Moze macie jedna w zapasie :) Z gory dzieki za wszystkie informacje...
MurekHH
Świeżak

Postprzez nierobek » 29/7/2007, 16:36

gratulacje. no przybywa nas, przybywa. powodzenia i do zobaczenia na trasie!
nierobek
Świeżak

Postprzez cezare » 1/8/2007, 06:46

gratulacje ;) poszukaj w sieci - seba motor czy coś koło tego - sooory ale siedzę w bieszczadach na modemie przez IRD'e w tel kom - dałbym Ci adres ;) - ja tam kupiłem za 32 pln !!!! ale - sprawdź stan slimaka od prędkościomierza najlepiej w serwisie - ja wymieniłem linkę i właśnie 2,5 tys km po tym fakcie zmieliłem ślimaka - linkę mam, linka działa na zegary - ale koło nie przekazuje nic na linkę .... sprawdź to u siebie - jest tam element plastikowo teflonowy - który lubi się mielić

ps. wracam dziś do krakowa - coś też w sieci poszukam - ja swojego 07.08 oddaję wlaśnie do serwisu - nowy ślimak 320 pln - czyli będę ratowal starego wymianą poszczególnych partsów
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez cezare » 1/8/2007, 22:11

no już jestem - w domku .. oto link :

http://seba-motor.pl/sklep/product_info ... ucts_id=59
cezare
VIP Ścigacz.pl

Ace RULEZ!

Postprzez Surveyor » 2/8/2007, 21:02

A jakbyście przejeżdzali przez Wrocław to dajcie znać na gg 6778715.
Też od wiosny dosiadam Thunderace'a i nie mogę się nim nacieszyć (dla mnie raczej nią). Piękna maszyna z przodem (a nie tak jak w R1 gdzie reflektor świeci ci w oczy :) ) Lepszy też od Hondy XX i Hajki. Od pierwszej lepsza poręczność i wygląd, od drugiej wygląd i cena.
Na początku lekka nadwaga odczuwalna potem luzik. Choć nie jest to sprzęt do stuntu to skuszę się czasem na delikatną gumę dla radochy np. na dwójce z gazu. Stoppie okazjonalnie w ramach czyszczenia tarcz bo się brudzą. Nie wiem dlaczego piszecie, że 265 to max. Fakt, że od 260 idzie słabiej ale nie odciął mi do 280. Autostrada oczywiście.
Jak dla mnie ideał motocykla. Trasa Wrocław - Skarżysko Kamienna (ok. 350km i żal mi było, że już muszę zsiadać).
Polecam i pozdrawiam (Szczególnie dziewczynę na Ace, którą minąłem na zlocie we Wrześni :) ale nie miałem czasu żeby pogadać :( )
Surveyor
Świeżak

Postprzez nierobek » 3/8/2007, 06:50

gdzieś już to napisałem o Yamaszce ale się powtórzę:
mocna, oszczędna, piękna i odwrotnie.
Też się nie mogę nacieszyć, zwłasza od kilku dni po wymianie lańcucha.
Mój Ace, dwa są w Bolesławcu, jeden o którym wiem w Wałbrzychu, przynajmniej jeden we Wroclawiu...zlot, zlot, zlot koniecznie trzeba zrobić, bo na pewno jest więcej!
nierobek
Świeżak

Postprzez MurekHH » 6/8/2007, 13:34

Oczywiscie ze jest wiecej...hehe ciesze sie ze tak wiele osob pomoglo mi tutaj w wyborze motocykla.Jestem wam naprawde wdzieczny bo Ace spisuje sie pieknie :) Gdybyscie przejezdzali kiedys przez Łuków,Siedlce lub okolice to dajcie znac...!!! Pozdrawiam
MurekHH
Świeżak

Postprzez cezare » 6/8/2007, 19:05

odebrałem łańcuch, i zęby - oponki dziś zawiozłem - jutro rozpoczynają tygodniowe grzebanko ( dałem tydzień czasu zeby spokojnie wolnym rytmem sobie zrobili ) we wrocku bedę w czwartek w nocy - piątek i w sobotę wracam do Krk. - ale puuuuuszką..

Nierobeeek : ależ ten CHAIN and Sprocket sobie ważą ;////// zdębiałem jak mi laska na poczcie paczuszkę podała... ;)
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez MurekHH » 7/8/2007, 18:23

Mam pytanko jeszcze do was.Niedawno zatankowalem swoja Ace do pelna i po przejechaniu 90 km zapalila mi sie kontrolka.Czy to normalne ? Jesli wszystko sie zgadza to ona zezarla ponad 9 l na stowe czy moze kontrolka tam wczesnie sie pali ? Jak myslicie.Moze jest cos nie tak z gaznikami ze tak zlopnela.Macie jakis pomysl ? Z gory dzieki za odpowiedz...pozdro
MurekHH
Świeżak

Postprzez nierobek » 7/8/2007, 19:21

To ile ty pociskałeś? non stop ponad dwie paczki, czy co?
a nawet jeśli to i tak nie wyżłopałaby 15l !!!!
mi kiedyś też się zapaliła na prawie pełnym zbiorniku, ale tylko pzrez moment i zgasła. \Kontrolka pali się cały czas?
a moze nie zatankowałeś pod korek?
Bo jeśłi tak to rzeczywiście coś tu nie gra.
A zajrzałeś do zbiornika, ile masz benzynki? może to kontrolka coś fiksuje?

"cezare" - lańcuch plus zębatki "trochę" ważą, no ale z plastiku nie są.
pamiętaj, ze po założeniu łańcuch musi się dopasować do całości. Po ok 200- 300 km. warto go naciągnąc już tak jak ma być. i potem powinno być skoko przez najbliższe parę tys. km.
p.s. stary łańcuch plus zębatki (plus wydech z Rfy a w nim...kwiatki, plus to co było w wydechu) zdobią teraz ścianę mojego garażu. Przez co zrobił się teraz tu taki co nie co klimacik....
nierobek
Świeżak

Postprzez cezare » 7/8/2007, 21:47

Nierobek : echh tego wydechu to jak ja Ci zazdroszczę - mi uszczelkę robią między koolektor wydechowy a tłumik - bo mi wywiewa na wachacz syf .. może ucichnie troszkę ;).

Muuurek ;) po kupmnie muuusisz jechac na synchro gaźników ;) jak ja pojechałem na synchro - to jak wracałem i odkręciłem manetkę - to myślałem że mnie zwieje z siodła ;) .. do 42KKM nie ruszaj zaworków ....

moja pali taaak..

że zapala mi lampkę jak mam przejechane 210km - dolatuję przy 240km na stację i wchodzi do 14,5 - 15,5 co by potwoerdzało nie pazerność na paliwo - a wiesz - średnio w cyklu miejskim 80-160km/h ;)... no nie jeździmy grzecznie ...

jeżeli miałes synchro robione - moze masz jakieś inne dysze ;P ?
ale tu pozostawiam pole fachowcom - gdybym się znał - robiłbym sam ..
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez cezare » 7/8/2007, 21:51

nierobek napisał(a):pamiętaj, ze po założeniu łańcuch musi się dopasować do całości. Po ok 200- 300 km. warto go naciągnąc już tak jak ma być. i potem powinno być skoko przez najbliższe parę tys. km.
wogóle masz garaż burżuju echh .. moja stoi na werandzie - nie daję na nią padać bo kupiłem pokrowiec ;) jest pod dachem - ale jak zacina - to dół felg jest mokry ...

słuchaj - na łańcuch trzeba na początku jakoś specjalnie uważać ? co ile go czyscisz ? bo jak przeczytałem ze czyścić i smarować co 500km to k...a co tydzień ;) nie mam jeszcze podstawki pod Ace'a i na nóżce go podnoszę - drógą ręką przekręcając koło - co by smarować dalej - prze...ane ..
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez nierobek » 8/8/2007, 09:36

z czyszczeniem łańcucha to nie przesadzajmy. Jak naprawdę gdzieś sie uje..ie na maksa to wtedy go czyszczę (nowego jeszcze nie bo po co), ważne żeby był nasmarowany a co ile km, to już kwestia indywidualna no i tego czy np. musiał ktoś jechać non stop w deszcz).
Jak smaruję w garażu to stawiam na "podnośnikach" wykonanych z dwóch za przeproszeniem klocków, dwóch deseczek i kilku gwoździ.
I daje radę.
nierobek
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle