Najekonomiczniejszy w klasie 60-100KM Naked
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ja śmigam na Hornecie 600 jego spalanie jest na poziomie 5l +- wiadomo przy anilsko spokojnej jezdzie... i szczerze mówiąc wolałbym na Twoim miejscu 100 konnego Horneta niz te 58km w jakiejsc 500cecie (rekord wśród użytkowników Hornetów to 4,38l)
-
Artis - Świeżak
Lubie CB bo nie ciągnie $ z kieszeni. Pod każdym względem tanie moto. Atualnie mogę sobie pozwolić na droższe w utrzymaniu moto i jak będę zmieniał to kupie to co znajdę w dobrym stanie i to co będzie w miarę elastyczne. Nie lubie zapier... ale lubie mieć zapas momentu. Ostatnio mocno mnie zainteresował Hornet 900.
- schwarz
- Świeżak
IMHO nie ma sie co oszukiwac i liczyc na spalanie w 100 konnej 600cie na poziomie 4 litrow. To chyba jest tylko mozliwie przy smiganiu na emeryta (max 5tys obrotow). Boje sie pomyslec na czym jeszcze ludzie oszczedzaja, skoro koszty samego paliwa sieja taki postrach. Gdzie opony, naped, serwis ?
Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Oszczędność to dobra rzecz! A na paliwie można oszczędzić nie każdy ma dzianych rodziców ale mimo wszystko chce powiedzmy zrealizować swoje marzenia.
Wiadomo że dochodzi serwis części ale jak ktoś ceni i dba o swój motocykl może ograniczyć sie do najkonieczniejszych zabiegów serwisowych i tylko do niektórych cześci. I nam chodzi o to że poprostu szukamy czegoś co przy ekonomicznej jeździe spali nie wiele ale nie jakaś 250 tylko tak jak w temacie.
Wiadomo że dochodzi serwis części ale jak ktoś ceni i dba o swój motocykl może ograniczyć sie do najkonieczniejszych zabiegów serwisowych i tylko do niektórych cześci. I nam chodzi o to że poprostu szukamy czegoś co przy ekonomicznej jeździe spali nie wiele ale nie jakaś 250 tylko tak jak w temacie.
- soczi666
- Świeżak
Nie mam "dzianych" rodzicow - ale mam 3-dychy na karku
Tak na serio mowie jak jest - istotnie jesli bedziesz dbal o sprzet to koszty beda duzo mniejsze niz w przypadku poniewierania ale to i tak nie zmienia faktu, ze wszystko bedzie kosztowalo "ciut wiecej" niz do MZki

Tak na serio mowie jak jest - istotnie jesli bedziesz dbal o sprzet to koszty beda duzo mniejsze niz w przypadku poniewierania ale to i tak nie zmienia faktu, ze wszystko bedzie kosztowalo "ciut wiecej" niz do MZki

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Z nakedów do 750ccm polecam CB 750.
Dość stara konstrukcja...ale niezawodna...i w turystyce (+ owiewka) daje znakomicie rade dzięki elastycznemu silnikowi. O zaletach momentu obrotowego nie wspomnę..
Spalanie - 5 - 5,5 l w trasie.
Pojawił się również motyw ZR7.
moja opinia - bardzo pozytywne moto...
miesiąc temu zaliczyłem ponad 1200 km, jednego dnia w podróży do Francji.
Idealny turystyk( mówię o wersji S ) - bardzo dobra ochrona przed wiatrem, bardzo ergonomiczna, nie wysilona pozycja za kierownicą, elastyczny silnik.
Spalanie - sam czułem się pozytywnie zaskoczony , kiedy okazało się że na całej trasie spalił 4,2 l/100, choć prędkości rzędu 180km/h nie były rzadkością.
Na pewno te dwa motocykle są godne uwagi....zwłaszcza jeżeli mówimy o kwocie przeznaczonej na zakup ok 9000 pln.
Pozdrawiam
Dość stara konstrukcja...ale niezawodna...i w turystyce (+ owiewka) daje znakomicie rade dzięki elastycznemu silnikowi. O zaletach momentu obrotowego nie wspomnę..
Spalanie - 5 - 5,5 l w trasie.
Pojawił się również motyw ZR7.
moja opinia - bardzo pozytywne moto...
miesiąc temu zaliczyłem ponad 1200 km, jednego dnia w podróży do Francji.
Idealny turystyk( mówię o wersji S ) - bardzo dobra ochrona przed wiatrem, bardzo ergonomiczna, nie wysilona pozycja za kierownicą, elastyczny silnik.
Spalanie - sam czułem się pozytywnie zaskoczony , kiedy okazało się że na całej trasie spalił 4,2 l/100, choć prędkości rzędu 180km/h nie były rzadkością.
Na pewno te dwa motocykle są godne uwagi....zwłaszcza jeżeli mówimy o kwocie przeznaczonej na zakup ok 9000 pln.
Pozdrawiam
- piter-111
- Świeżak
Cb 750 jest naprawdę atrakcyjną propozycją silniczek bardzo trwały nie wymaga wielu zabiegów serwisowych ogólnie bym rozpatrywał ale fizycznie jest dla mnie za masywny mam 180/60 w sumie teraz rozpatruje xj 600 w wersji N z owiewką tylko nie wiem jak tam z silnikami.
- soczi666
- Świeżak
Nie śledziłem całego topiku, ale powiem coś o XJ- ma dość nisko środek ciężkości, więc myślę, że nie będzie problemu. Ja mam 178 cm i nigdy nie miałem krytycznej sytuacji z nią, a była moim pierwszym moto.
Jak masz coś więcej kasy, to jednak brałbym coś hmm, nowszego- XJ ma dość lipne zawieszenie i hamulce, ogólnie konstrukcja z początku lat 90 nie jest za fajna. Mimo wszystko w małej kasie jak dla mnie wymiata- dzięki fajnemu silniczkowi, dużą ilością miejsca i wygodą. Mi po mieście brała 5.5, ale może po regulacji gaźników wzięłaby mniej- nie wiem, sprzedałem.
Jak masz coś więcej kasy, to jednak brałbym coś hmm, nowszego- XJ ma dość lipne zawieszenie i hamulce, ogólnie konstrukcja z początku lat 90 nie jest za fajna. Mimo wszystko w małej kasie jak dla mnie wymiata- dzięki fajnemu silniczkowi, dużą ilością miejsca i wygodą. Mi po mieście brała 5.5, ale może po regulacji gaźników wzięłaby mniej- nie wiem, sprzedałem.
-
Kamusial - Bywalec
- mariusz_777
- Świeżak
przeczytałem już sporo artykułów ale dalej nie mam pomysłu na zakup motocykla co do tej xj 600 nie bardzo mi sie podoba wizualnie to mnie gryzie i ta masa, nie wiem. Nie chce wydawać duzo pieniedzy bo w zasadzie nie wiem czy mnie wciagnie jazda na motorze ale jestem dobrej mysli. Doświadczenia niewiele mimo tego w gre nie wchodzi mniej niż 500. Może cos doradzicie?:)
- soczi666
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2