900RR FireBlade (98-99r) czy Erłan (99-01r)?
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
powiedz mi czy ja w ktoryms słowie porownalem daytone do r1? prosze pokaz mi to zdanie,napsialem post ze jak koles nie chce byc jak reszta to niech kupi honde,TAK u mnie w lodzi jezdzi od zarabania r1,wyrazilem swoje zdanie o motocyklu ktory akurat posiadasz,rozumiem ze moglo cie to w jakis sposob urazic ale powinienes zachowac sie jak na twoj wiek przystalo a nie jak borut
borut skoncz ziom bo siebie tylko osmieszasz...zaraz zadzwonie do twoich rodzicow i kaze im odlaczyc Ci neta..
borut skoncz ziom bo siebie tylko osmieszasz...zaraz zadzwonie do twoich rodzicow i kaze im odlaczyc Ci neta..
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Proszę cię nie mów mi jak mam sie zachowywać.... bo moje czasem głupie zachowanie jest przyczyną czytania głupich postów.... przecież Franków z tamtych lat jest jak psów... takze ja poleciłem R1 nie bo mam bo miałem w cholerę motocykli tylko dlatego że jest o niebo nowocześniejsza niż Blady z tamtych lat zobacz na zdjęcia obu motocykli i już będziesz wiedział o co mi chodzi.
Przepraszam za przykre słowa pod twoim adresem powinienem cię szanować za to że jesteś motocyklista tak jak ja, a nie besztać za to że nie dokońca masz rację.
sorka, szerokości, dla mnie R1 i tyle
Panowie Borut spasujcie nie będziemy się lać po gębach za to że ktoś ma inne zdanie szacunek kuźwa nie po to sobie pomagamy i pozdrawiamy aby się pompować o byle co... Borut Relax kolego
Przepraszam za przykre słowa pod twoim adresem powinienem cię szanować za to że jesteś motocyklista tak jak ja, a nie besztać za to że nie dokońca masz rację.
sorka, szerokości, dla mnie R1 i tyle
Panowie Borut spasujcie nie będziemy się lać po gębach za to że ktoś ma inne zdanie szacunek kuźwa nie po to sobie pomagamy i pozdrawiamy aby się pompować o byle co... Borut Relax kolego
-
YZF R1 - Moderator
sorka kolego sprzęt masz naprawdę w deskę indywidualny rozumiem twój gust.... spoko nie neguje tego czego masz bo skoro go masz to zanczy że dla ciebie jest to motocykl który Ci odpowiada pod każdym względem powinieneś też tak podejśc do sprawy... dlatego ja mam r1 mało tego chciałem kupić młodszą RN012 ale kupiłem Rn09 króra jest starsza dlaczego dlatego że dla mnie jest lepsza wygodniejsza większa i ma zdecydowanie lepszy dół łatwiej się na niej składam i jakoś zakręty lepiej mi sią nią bierze..... także szacunek każdy ma swój gust rozumiesz
jeden woli córkę drugi teściową... strzałka i nie mów źle o r1 bo będę zły na ciebie a nie mam prawa bo Cię nie znam
jeden woli córkę drugi teściową... strzałka i nie mów źle o r1 bo będę zły na ciebie a nie mam prawa bo Cię nie znam
-
YZF R1 - Moderator
Moim zdaniem nie za bardzo można porównywać CBR 918 Fire Blade-a z R1, ponieważ R1 98 jest motocyklem ponadczasowym. Cebra używała silnika wcześniej już wykożystywanego w innych modelach, rozwiązania konstrukcyjne też nie miały żadnych nowinek technicznych. Myślę, że bardziej trafnym dla CBR-ki było by porównanie jej z YZF Thunder Ace-m.
Projektanci w 1998 roku rozpoczęli budowę Yamahy R1 od czystej kartki, i zastosowali w niej wiele nowoczesnych rozwiązań. Sam fakt, że do motocykla o takiej masie wsadzili 150 KM jest wielkim wyczynem.
Radzę przeczytać katalog "Motocykle świata 1998". Tam jest prospekt CBR 918 i R1. Są opisane bardzo dokładnie, bo właśnie w 1998roku obie zostały wprowadzone.
Mój głos na R1
Projektanci w 1998 roku rozpoczęli budowę Yamahy R1 od czystej kartki, i zastosowali w niej wiele nowoczesnych rozwiązań. Sam fakt, że do motocykla o takiej masie wsadzili 150 KM jest wielkim wyczynem.
Radzę przeczytać katalog "Motocykle świata 1998". Tam jest prospekt CBR 918 i R1. Są opisane bardzo dokładnie, bo właśnie w 1998roku obie zostały wprowadzone.
Mój głos na R1
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
Tutaj rodzi sie pytanie czego nasz uzytkownik oczekuje od maszyny ?
Kumplowi zależy na motorze w miarę wygodnym, by dało się na nim ujechać więcej niż 100km bez długiego odpoczynku nadgarstków

- Respev
- Świeżak
jeszcze raz powtarzam,nigdy nie powiedzialem ze r1 to zly motocykl a ty wciaz mi to wmawiasz YZF
poprostu kazdy mu doradza r1 a ja cbr ,jest taki temat i sa 2 typy motocykli nad ktorymi sie zastanawia,nie mowie ze jestem zajeb..indywidualista bo mam triumpha costam costam,mam go bo mi sie podoba i super sie na nim czuje,jakby byl temat "daytona to śmiec" rowniez bym sie w nim udzielal i powiedzial co mi nie pasuje itd,jestem obiektywny,kumam ze jak ktos obraza cos co ty Kochasz,a motocyklisci sa bardziej zakochani w swoich maszynach niz samochodziarze to moze sie ktos zagotować,ale troche pokory i spokoju
od tego jest forum zeby kazdy wyrazal swoje zdanie,ja nikomu nie narzucam mojego takze nikt nie bedzie mi narzucal swojego,nawet tu mogloby mi 500osob gadac ze nie mam racji a ja bede stal przy swoim,chyba ze naprawde gadalbym totlane bzdury,ale nie napisalem ze wolalbym jawe od r1 tylko akurat tą cbr,mam senstyment do tych moto jak ty do swojego erłana i juz, a pozatym Zephir tez ma troche racji bo te motocykle zdeczka od siebie odbiegaja..pozdrawiam i łapka w góre

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Ja w swoich okolicach widziałem może ze dwie R1
PS 900RR sprzęt nie do zajechania
A swoją drogą spłoszyliście autora tematu tymi kłutniami 

PS 900RR sprzęt nie do zajechania

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
oj widze dalej chcecie drazyc ten temat,poprostu ludzie z ktorymi rozmawialem lub znam, maja zerowe pojecie o motocyklach i jak zarobia z 15-20tys to mowia ze chca kupic r1,pewnie dlatego ze innych nie znaja albo dlatego ze r1 ma najbardziej agresywny wyglad i duzo kucy i chca przyszpanowac przy panna i kumplach,naprawde takich osob sa dziesiatki a zaloze sie ze i pojdzie to w setki,to bardzo popularny motocykl i tyle a teraz juz nie odbiegajmy od tematu takze wiesz... moj glos na cbr ;p
- Flow
- Stały bywalec
A nie pomyślałeś, że wynika to z tego, że R1 faktycznie jest zdecydowanie najlepszym motocyklem w swojej klasie?
Ps. Ja też należę do tych osób. Problem jest tylko taki, że zarobić 15-20 tyś zł to nie jest takie "Hop" jak się wydaje... Poza tym jeszcze przed R1 musze się trochę pobujać na 600.
Ps. Ja też należę do tych osób. Problem jest tylko taki, że zarobić 15-20 tyś zł to nie jest takie "Hop" jak się wydaje... Poza tym jeszcze przed R1 musze się trochę pobujać na 600.
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
a ja dodam, że porównanie do m3 według mnie jest komplementem. to, że obecnie m3 jeździ więcej niż wyprodukowała fabryka nie zmienia faktu, że to wspaniałe auto. jak na ybr nakleić sobie nalepkę r1 to przecież nie znaczy, że się jeździ r1.
m3 to zaawansowany technicznie, wysmakowany potężny samochód sportowy, który nie wybacza błędów i trzeba olbrzymich umiejętności żeby go okiełznać.
zupełnie jak r1
m3 to zaawansowany technicznie, wysmakowany potężny samochód sportowy, który nie wybacza błędów i trzeba olbrzymich umiejętności żeby go okiełznać.
zupełnie jak r1

-
SQ - Mieszkaniec forum
ale o czym wy do mnie? bo naprawde zaraz sie wkur.. .czy ja ludzie pisze ze to zle moto? PISZE ZE JEST U MNIE TEGO OD GROMA I JEZDZI TYLE TEGO CO SKUTERÓW i tyle
a 15-20 tys chcesz zarobic to idz na budowe na pół roku. a porownanie mam do m3 ze tego jest poprostu tak samo wiele jak i r1 i tez nie powiem ze to zle auto bo sam mialem zamiar kupic,wezcie poczytajcie posty a nie ciagniecie to dalej i wmawiacie mi cos czego nie powiedzialem,troche samokrytyki tez by sie niektorym przydalo.
a 15-20 tys chcesz zarobic to idz na budowe na pół roku. a porownanie mam do m3 ze tego jest poprostu tak samo wiele jak i r1 i tez nie powiem ze to zle auto bo sam mialem zamiar kupic,wezcie poczytajcie posty a nie ciagniecie to dalej i wmawiacie mi cos czego nie powiedzialem,troche samokrytyki tez by sie niektorym przydalo.
- Flow
- Stały bywalec
no dobra flow, bo ja nic do Ciebie nie pisałem, a Ty tu do mnie jakieś pretensje. chcesz się denerwować? ja Ci nie bronię!
moim zdaniem zwieśniaczone tuningiem bmw nie są m3, bo ich na to nie stać. mają tylko nalepkę m3. poza tym dla mnie jak coś ma 20 lat, czy to moto, czy auto to się nadaje na zlot weteranów, a nie do jazdy!
prawdziwych m3 jest bardzo niewiele!
moim zdaniem zwieśniaczone tuningiem bmw nie są m3, bo ich na to nie stać. mają tylko nalepkę m3. poza tym dla mnie jak coś ma 20 lat, czy to moto, czy auto to się nadaje na zlot weteranów, a nie do jazdy!
prawdziwych m3 jest bardzo niewiele!
-
SQ - Mieszkaniec forum
nie mam pretensji SQ,jezu widze nie moge sie z Wami zrozumiec,nie chodzi mi o nowe m3 ,chodzi o te stare "stereotypowe" bmw 3 przewaznei z naklejkami iz jest to m3 power ;] o nic wiecej mi nie chodzi a ty sie doszukujesz i lapiesz za slowka 

- Flow
- Stały bywalec
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości