Obowiazkowa centralna stopka.Slyszeliscie o tym?? !!!!!!!
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
chodziłoby ewentualnie o smarowanie łancucha czy jakies proste naprawy w trasie.. chyba.. mam f3 i jak dobrze wiecie ma centralna stopke.. w trasie jeszcze jej nigdy nie uzylem.. z podnoszeniem moto na nia nie ma zadnego problemu.. a co do podnosnikow to raczej ich nie wezmiesz w trase..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
SQ napisał(a):turboponczek napisał(a):Moja zuzia waży 204 kg (220 z pełnym bakiem) i postawienie jej na nózke centralnej to czysta przyjemnosc i łatwizna. Nawet po pijaku bym to zrobił.
nie wiem z którego roku masz tego bandita, ale mój jest z 2007 i z płynami waży 250kg, tu jest potwierdzenie http://www.scigacz.pl/Suzuki,Bandit,650S,3949.html
zwątpiłem, sprawdziłem, potwierdzam ze mój waży 204kg:
http://www.motorbikes.be/en/Suzuki_GSF_ ... _2005.aspx
Dry weight 204 kg (449.7 pounds)

-
turboponczek - MEGA TROLL
co do prawka od 24 lat to również słyszałem wczoraj na tv można to trochę przyspieszyć czyli zacząć karierę na małych motocyklach od 18 roku życia a po 2 latach jeżdżenia zdawać prawko na większy- duży motor, ustawa ponoć ma wejść w życie od nowego roku
-
lucasboss - Świeżak
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Może tą usawe wymyślili panowie z twojej stacji diagnostycznejtemat09 napisał(a):Zapytajcie na stacji diagnostyczniej jak pojedziecie robic przeglad. Oczywiscie po tym jak wam go podbija jesli nie macie takowej stopki:D

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Z tą stopką to jakaś bzdura, piszecie jakieś głupoty. Zaraz ktoś napisze, że nie dostanie się homologacji w Polsce z powodu braku stopki. LITOŚCI!!!
ps. nie rób tam już przeglądów, bo chłopaki chcą w łapę
ps. nie rób tam już przeglądów, bo chłopaki chcą w łapę
Ostatnio edytowano 19/3/2008, 00:18 przez erell, łącznie edytowano 1 raz
GSX-R 1000
-
erell - Świeżak
icid napisał(a):Może tą usawe wymyślili panowie z twojej stacji diagnostycznejtemat09 napisał(a):Zapytajcie na stacji diagnostyczniej jak pojedziecie robic przeglad. Oczywiscie po tym jak wam go podbija jesli nie macie takowej stopki:D??
Ha ha ha dobre - na to wyglada

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
dr.artur napisał(a):prawo nie dziala wstecz nawet jesli to prawda nikt z was nie bedzie musial tego montowac
Zle interpretujesz ta maksyme. To ze prawo nie dziala wstecz w tym wypadku oznaczaloby ze nie moga nas karac za to ze przedtem nie mielismy centralnej podstawki.
Lex retro non agit oznacza ze nie mozna wyciagac konsekwencji za czyny pod rzadami poprzedniej ustawy. Jesli by wszedl taki przepis to musielibysmy takie cos zamontowac.
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
Oj nie wiem czy masz rację Siekson. Pamiętacie sytuację jak wchodziły pasy bezpieczeństwa lub zagłówki ? Jeżeli w danym modelu fabrycznie nie były montowane to nie trzeba ich dokładać. I tak to moim zdaniem jest.
- P.I.
- Świeżak
P.I. napisał(a):Jeżeli w danym modelu fabrycznie nie były montowane to nie trzeba ich dokładać.
BO TAK WYNIKALO Z PRZEPISOW A NIE Z WLASNEGO UZNANIA. Nie trzeba ich bylo dokladac bo przepis mowil ze jak nie bylo to nie trzeba montowac.
Jesli teraz wszedlby przepis ze stopka i brzmialby: "Kazdy motocykl od dnia XXXX musi miec stopke" - to wtedy nie ma zmiluj i trzeba zamontowac.
Ale jesli hipotetyczny przepis brzmialby: "kazdy nowy motocykl musi miec stopke ale nie ma obowiazku montowac w motocyklach uzywanych" - to wtedy robisz wedle wlasnego uznania.
A zasade nieretroaktwnosci prawa wbijali mi do glowy przez 5 lat studiow wiec jestem calkiem pewien ze mam racje

-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości