Yamaha Fazer 600 czy Suzuk SV 650 ?
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Yamaha Fazer 600 czy Suzuk SV 650 ?
thores napisał(a):ja bym wybrał yamahe robi leprze motorki od suzuki
ZGADZAM SIę KOMPLETNIE - ale jeśli chodzi o jakość wykonania i dopieszczenie szczegółów - zawsze w suzuki drażniły mnie różnorakie "niedociągnięcia"... ale wracając do tematu: TO CZA SE ZADAĆ PYTANKO: Czego ja od moto oczekuję - i szczerze sobie na nie odpowiedzieć - nie ma rzeczy uniwersalnych. SV moim zdaniem dla zabawy będzie lepsza od Fazerki, ta druga natomiast świetnie nadaje się do turystyki a i osiągi też nie najgorsze mimo, że odrobinę ustępują SV.
Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Play it safe or play it cool!
-
Genji - VIP Ścigacz.pl
nerwowsc szkodzi... dlaczego nie moge zbrac glosu w sprawie ktora mnie dotyczy, a w dodatku mam pewne doswiadczenie w tych 2 modelach... Nie przekminiliscie, ze moze ktos nadal ma dylemat SV, czy Fazer??? Moze poszukuje wlasnie takiej inf... ? Zapalcie sobie jakies ziolko na relaX...
RESPECT

RESPECT
- brk
- Świeżak
Re: Yamaha Fazer 600 czy Suzuk SV 650 ?
Łukaszek16 napisał(a):Witam!
Dokładnie chodzi mi o osiągi, wygląd, turystyke, szaleństwo itp.
Co o tych motorkach sądzicie? Ktory jest wg Was lepszy? Jakbyście mieli wybierać z pośród tych 2 to który byście wybrali ?
Interesują mnie roczniki od 2002r w góre.
Jak chcecie to pomóżcie. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
FAZER
- Speki
- Świeżak
Łukaszek16 napisał(a):Hmm a tak ogolnie z 600-ek to ktory?Chodzi mi o to samo czyli o (osiagi, turystyke, wygode, spalanie, przyjeemnosc jazdy) Moze cbr 600rr? Albo gsx 600-r ?
Pozdrwiam
Turystyka niema z nimi nic wspólnego.cbr600rr,gsx600-r
Dlamnie na sucho-tyle co siedziałem na nich-Fazer i Sv-to na jednym się siedzi a na drugim leży.
Jak nie zależy Tobie jak wygląda i pracuje silnik to stawiam na BMW F 800 ST.Osiągi wystarczające,bardzo wygodny na sucho no i z niższym spalaniem w tym segmencie chyba nie znajdziesz.Do tego pasek zamiast łańcucha-cichszy mniej obsługowy.
- Speki
- Świeżak
- Dokaz
- Świeżak
Owszem słyszalem-nie urzekła mnie.
Bardzo chcialbym sie przejechac,moze wtedy zrozumialbym o co come on z ta V-ką,no i skad ta euforia
Tyle ze wszyscy kumple jezdza czwórkami,to gsx-r,fz6,hornet...,a ja sam na Gsx-f...,napewno sprawdze co i jak gdy tylko bedzie ku temu okazja
Bardzo chcialbym sie przejechac,moze wtedy zrozumialbym o co come on z ta V-ką,no i skad ta euforia

Tyle ze wszyscy kumple jezdza czwórkami,to gsx-r,fz6,hornet...,a ja sam na Gsx-f...,napewno sprawdze co i jak gdy tylko bedzie ku temu okazja

-
mlody - VIP Ścigacz.pl
co do V-ki to ma bardziej basowy dzwiek i przede wszystkim lepszy moment obr. tzn lepiej ciagnie z dolu nie trzeba krecic jej na wysokich obrotach ale jesli trzymasz porownywalna rzedowke na odpowiednich obrotach to jest znacznie dynamiczniejsza od V -ki
- torowiec
- Świeżak
torowc'u,ja to wszystko wiem...
Fajnie ze ciagnie od dolu,lubie jezdzic dieslami bo tez maja wysoki moment obr. przy niskich obrotach... nie da sie ukryc ze daje to wiele frajdy.
Ale tak samo jak dzwięk diesla mnie nie powala na kolana,to i V-ka nie jest "muzyką dla uszu",dlatego tak sie dziwie ze wiele osob jest zachwycona wlasnie dzwiekiem silnika V
Fajnie ze ciagnie od dolu,lubie jezdzic dieslami bo tez maja wysoki moment obr. przy niskich obrotach... nie da sie ukryc ze daje to wiele frajdy.
Ale tak samo jak dzwięk diesla mnie nie powala na kolana,to i V-ka nie jest "muzyką dla uszu",dlatego tak sie dziwie ze wiele osob jest zachwycona wlasnie dzwiekiem silnika V

-
mlody - VIP Ścigacz.pl
Porównując V-ki i R4-ki, kiedy jeżdżę ze znajomą, która ma Virago 535, to wciąż mam wrażenie, że coś stuka mi w silniku
Dopiero jak przypomnę sobie, że ona ma V-kę i to z niej ten stukot, to oddycham z ulgą
:D:D:D:D:D
Ale to co się komu podoba to kwestia gustu, i nie piszcie, że SV pracuje inaczej (lepiej) od Viragi

Ale to co się komu podoba to kwestia gustu, i nie piszcie, że SV pracuje inaczej (lepiej) od Viragi

-
t_racer_ - VIP Ścigacz.pl
- Bartman
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3