Yamaha Fazer 600 czy Suzuk SV 650 ?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Yamaha Fazer 600 czy Suzuk SV 650 ?
Witam!
Dokładnie chodzi mi o osiągi, wygląd, turystyke, szaleństwo itp.
Co o tych motorkach sądzicie? Ktory jest wg Was lepszy? Jakbyście mieli wybierać z pośród tych 2 to który byście wybrali ?
Interesują mnie roczniki od 2002r w góre.
Jak chcecie to pomóżcie. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Dokładnie chodzi mi o osiągi, wygląd, turystyke, szaleństwo itp.
Co o tych motorkach sądzicie? Ktory jest wg Was lepszy? Jakbyście mieli wybierać z pośród tych 2 to który byście wybrali ?
Interesują mnie roczniki od 2002r w góre.
Jak chcecie to pomóżcie. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
- Łukaszek16
- Świeżak
jezeli chodzi o osiagi to fazer wygrywa z sv.jednak oba motocykle to mocne konstrukcje ktore zedko ulegaja awariom.ja bym sie zdecydowal na fazera bo wedlug mnie ma bardziej sportowa i nowoczesna linie
pozdro
pozdro
- nitro8888
- Świeżak
Nie jestem znawcą, ale gust mam niezły i z przekonaniem mogę ci powiedzieć, że Fazer jest dużo ładniejszy
A info o mocy to ci powie ktoś inny bo jak wynika z mojego opisu to ja ci w tym nie pomogę.
Pozdro!!!!

A info o mocy to ci powie ktoś inny bo jak wynika z mojego opisu to ja ci w tym nie pomogę.

Pozdro!!!!
-
krzychu8463 - Świeżak
Ja osobiście wolałbym SV:)
Wyglad mają podobny(nowsze roczniki)
Osiągi też porównywalne. Różnicy w mocy jest co prawde dość znaczna ale nie aż tak wyczuwalna.. z pod swiateł pierwsza wyjedzie SVka.. dopiero potem ją Fazer dogoni.
Jedyne co to inna charakterystyka silnika.
V2 ,który ciągnie już od dołu i R4 ,który lubi się kręcic na wysokie obroty.
To już zalezy od tego co ty preferujesz. Jeśli chodzi o turystykę to lepszy jest Fazer. SVka z owiewkami ma gorszą pozycję niż Fazer a wersja bez owiewek wymaga przygotowania co wiąże się z kosztami.
Swoją drogą są testy w serwisie i kilka takich tematów na forum.
"Szukaj" sie kłania
.
Pozdrawiam $
Wyglad mają podobny(nowsze roczniki)
Osiągi też porównywalne. Różnicy w mocy jest co prawde dość znaczna ale nie aż tak wyczuwalna.. z pod swiateł pierwsza wyjedzie SVka.. dopiero potem ją Fazer dogoni.
Jedyne co to inna charakterystyka silnika.
V2 ,który ciągnie już od dołu i R4 ,który lubi się kręcic na wysokie obroty.
To już zalezy od tego co ty preferujesz. Jeśli chodzi o turystykę to lepszy jest Fazer. SVka z owiewkami ma gorszą pozycję niż Fazer a wersja bez owiewek wymaga przygotowania co wiąże się z kosztami.
Swoją drogą są testy w serwisie i kilka takich tematów na forum.
"Szukaj" sie kłania

Pozdrawiam $
- Dolar
- Świeżak
SV ma duużo większy moment i troche mniejszą mase. Niby różnica w mocy znacząca - 20KM ale redukowane są przez przełożenia. Jak Siekson napisał SV nie za bardzo do turystyki dalekosiężnej.
Zresztą... V a rzędówka - sam dźwięk przemawia za SV
Zresztą... V a rzędówka - sam dźwięk przemawia za SV

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
- fazer 600 (98koni)
- Świeżak
Hmm a tak ogolnie z 600-ek to ktory?Chodzi mi o to samo czyli o (osiagi, turystyke, wygode, spalanie, przyjeemnosc jazdy) Moze cbr 600rr? Albo gsx 600-r ?
Pozdrwiam
Pozdrwiam
- Łukaszek16
- Świeżak
Musisz sie zdecydowac bracie - albo chcesz osiagow, albo turystyki (powiedzmy, ze tu mozemy tez mowic o redukcji spalania poprzez wybor modelu"x"). Niestety motocykle stricte sportowe sa konstruowane do coraz szybszej jazdy, czesto kosztem solidnosci wykonania ramy, spalania, wygody za kierownica. Nie za bardzo rowniez masz w nich miejsce do przymocowania bagazy, no i dla pasazera, a niska masa motocykla przy turystyce na dalsze dystanse lub w zlych warunkach atmosferycznych bedzie raczej wada niz zaleta. So, decyduj jak chesz jezdzic a pozniej mysl o modelu moto 

- orzech
- Świeżak
zastanawialem sie nad banditem , fazerem i SV........i dla mnie wybor był prosty........tylko SV...zalezy co chcesz, ale ja uwazam ze nic ci z tego ze fazer jest mocniejszy czy szybszy, gdzie sie tym chcesz scigac?? na SVce jak lubisz odlos fałek to przynajmniej ci banan z ryja nie zejdzie i masz max frajdy, o elastycznosci nie wspomne........spalanie: do 120kmh-4.2l ,,,,,,,, 120~160kmh-5~5.5
:):):):):):) dla mnie probleme jest tylko mocowanie bagazy, a dokladnie to mi kierunkowskazy przeszkadzaja
pozdrawiam

pozdrawiam
- Bartman
- VIP Ścigacz.pl
mam sv 650 S od marca 2006 (moto jest z 2005)
jest to moj 1 moto. z mojego skromnego doswiadczenia moge powidedziec, ze.:
1. dalsze wypady (ca. 300 km) z pasazerem to ciezka sprawa. po dojechaniu do celu bylem poprostu skatowany. Moja druga polowa byla w lepszej formie odemnie!!!??? (nadgarstki mi siadaly na maxa...)
2. samemu taka traske walnalem i bylo zajebiscie, zero klopotow.
3. szczerze ci radze, jak chcesz jezdzic z pasazerem i chcesz miec spokoj zeby ci nie narzekal to kup cos innego.. np v-stroma , ..lub cóź w tym stylu, taka niestety jest prawda.
Jak planujesz jezdzic sam, polecam SV.
Moto jest zajebiste, brzmienie silnika jest niesamowite, morda sie sama smieje - to prawda w 100%...
Fazerem nigdy w zyciu nie jechalem, ale jako uzytkownik sv-ki polecam ja
jak najbardziej, moto mnie ani razu nie zawiodlo. Mocy tez styknie.Na trasie nawet z pasazerem dynamiczne rozpedzenie sie do 140 to lub 170 to bulka z maslem.
jest to moj 1 moto. z mojego skromnego doswiadczenia moge powidedziec, ze.:
1. dalsze wypady (ca. 300 km) z pasazerem to ciezka sprawa. po dojechaniu do celu bylem poprostu skatowany. Moja druga polowa byla w lepszej formie odemnie!!!??? (nadgarstki mi siadaly na maxa...)
2. samemu taka traske walnalem i bylo zajebiscie, zero klopotow.
3. szczerze ci radze, jak chcesz jezdzic z pasazerem i chcesz miec spokoj zeby ci nie narzekal to kup cos innego.. np v-stroma , ..lub cóź w tym stylu, taka niestety jest prawda.
Jak planujesz jezdzic sam, polecam SV.

Fazerem nigdy w zyciu nie jechalem, ale jako uzytkownik sv-ki polecam ja
jak najbardziej, moto mnie ani razu nie zawiodlo. Mocy tez styknie.Na trasie nawet z pasazerem dynamiczne rozpedzenie sie do 140 to lub 170 to bulka z maslem.
SV650 S / cbr 600 rr
-
mic - Świeżak
tez mialem podobny problem.
przyjechalem sie na fazerze z bodajrze 98roku i jakos mnie nie zaskoczyl niczym. oczywiscie przyspieszenie, ale jak dla mnie strasznie dziki. oraz jechalem sv-s jakos mi sie lepiej jechalo. tzn dla mnie sa to całkiem dwa rozne motory. chcialem brac sv ale za droga byla ;(
przyjechalem sie na fazerze z bodajrze 98roku i jakos mnie nie zaskoczyl niczym. oczywiscie przyspieszenie, ale jak dla mnie strasznie dziki. oraz jechalem sv-s jakos mi sie lepiej jechalo. tzn dla mnie sa to całkiem dwa rozne motory. chcialem brac sv ale za droga byla ;(
-
sopel - Świeżak
Re: Yamaha Fazer 600 czy Suzuk SV 650 ?
thores napisał(a):ja bym wybrał yamahe robi leprze motorki od suzuki
Skąd ta pewność?? To dlaczego Suzi GSX-R 1000 K6 jest:
-szybszy
-mocniejszy
-lżejszy
-i jak narazie jest to chyba najmocniejszy sport w klasie 1000
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl