Zobacz wątek - Yamaha YZF-R6 2004r co sprawdzić przy kupnie
NAS Analytics TAG

Yamaha YZF-R6 2004r co sprawdzić przy kupnie

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez patrykmulek » 2/2/2008, 18:03

Jesli chodzi o ten slizg:jesli moto jest ladnie zrobiony i przedewszystkim rama prosta,nie ma sladow spawania,lagi sa ok to nie ma obaw.
A co do tej kontrolki to nie wiem czemu tak moze sie dziac ,byc moze cos spieprzyli przy tej wymianie ale jak pojedziesz na serwis i okaze sie wporzo to wez jak nie to zapytaj o koszta naprawy i targuj sie z wlascicicelem.
Zaraz pewnie zajrzy tu ktos kto zna sie na mechanice i ci podpowie co to moze byc. :wink:

Aha i targuj sie ile wejdzie bo masz podstawy, zacznij marudzic ze to ukruszone tu to ,tam tamto i cos pewnie opusci :wink:
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
patrykmulek
Bywalec

Postprzez icid » 2/2/2008, 22:02

Może to być jakiś błąd immobilaizera spowodowany wymianą stacyjki, ale czy wtedy nie świeciła by sie jakaś kontrolka związana z tym a nie silnik? Wydaje mi sie że to kwestia jakiegoś czujnika w silniku ale serwis powinien rozwiać wątpliwości. Od razu zapytaj sie o cene uszkodzonego podnóżka i innych drobiazgów które są skrzywione i do wymiany, do tego zapytaj co na dzień dobry należało by wymienić przy tym przebiegu i próbuj jak najwiękrzą część tej sumy urwać od ceny moto.
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez fenis77 » 5/2/2008, 00:36

to ja dodam. mialem dokladnie takie samo moto (nawet kolor) kupilem po lekkim szlifie parkingowym (potwierdzonym w salonie yamaha faktura i rozmowa z mechanikiem ktory odbieral moto z parkingu na ktorym klient poprostu wjechal w zaparkowany motocykl) szkody byly dosc duzy (podnozek. dzwognia sprzeegla, kierunek itp) i gdyby nie zapewnienia gosci z yamaha ze to tylko na parkingu pewnie bym nie kupil wiec moze rzeczywiscie moto po lekkim szlifie a to sie kazdemu raczej zdarza (mi po 2 miesiacach tez sie przytrafilo :) ). Ale co do swiecacej kontrolki nie dla bym za wygrana, od immobilizer -a jest inna czerwona dioda na obrotomierzu. Kontrolka silnika wskazuje blad silnika (moze byc nawet jakis czujnik uszkodzony przy glebie) . NIE BIERZ JESLI NIE BEDZIESZ MIAL TEGO ZROBIONEGO W SERWISIE I POTWIERDZONEGO CO TO BYL ZA BLAD. Pomysl w ten sposob; koles wydaje 3000 PLN zeby wymienic stacyjke i nie wydal kolejnych 100 na wykasowanie bledu .... Identycznie jak ze swiecacymi sie poduszkami powietrznymi w samochodach, klient spzredaje auto za 35 tys. ze swiecaca kontrolka AIRBAG i mowi - panie to zona wjebala reklamowke z zakupami pod siedzenie a tam kostki sa od poduszki i cos sie musialo rozlaczyc i swieci ale to tylko do serwisu pan pojedzie i wykasuja.... JA TEGO NIE LYKAM :D
byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
fenis77
Świeżak

Postprzez przemol80 » 19/2/2008, 00:08

Witam
Temat tego moto już jest zamknięty - włściciel za dużo kręci. Panowie a co powiecie na to moto?
http://otomoto.pl/yamaha-r6-okazja-2006-M602359.html
przemol80
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê