Dylemat jaka POJEMNOŚĆ
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Dylemat jaka POJEMNOŚĆ
witam od 2 tygodni szukam sobie maszyny do Stunt i mam pytanie dla początkującego jaka pojemność silnika będzie najlepsza myślałem nad 600 ? i co Wy na to PROSZE o pomoc
- jjkkll
- Świeżak
A Ty jeździć w ogóle potrafisz, czy chcesz uczyć się akrobacji w powietrzu nie potrafiąc lądować ? Bo widzę, że zbytnio w temacie nie siedzisz.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Rok Temu jezdziłem 250 ale to tylko 3 mieśiące , po małej kolizji dałem sobie spokój
raczej nie miałem kasy na kolejna maszyne , a rodzice nie bardzo chcieli kupić mi nowego moto
I po kilku mieśiącach pracy uzbierałem na maszyne i chce zając sie Stunt ale nie wiem jaka pojemność bedzie najlepsza ? I jeszcze jedno pytanie każdy poleca HONDE CBR 600 rr a co powiecie na Yamaha fzr 600 ?

- jjkkll
- Świeżak
Aby uczyć się stuntu, trzeba mieć jakieś pojęcie o jeździe i o możliwościach maszyny. Obydwie rzeczy przychodzą z ilością przejechanych kilometrów. To zły pomysł, aby z 250 wsiąść na 600tkę i uczyć się od razu stuntu, natomiast to jest Twoje życie (póki będziesz się uczył gdzieś zdala od ruchu) i Twój wybór. Jakie moto do stuntu to też szerszy temat. Najlepiej byłoby sobie podpicować daną maszynkę typowo do stuntu, więc konieczna by była ingerencja w kilka rzeczy, aby nie zarżnąć maszyny po miesiącu. Jak chcesz porządnie stuntować to standardowy motocykl Ci się sypnie prędzej niż myślisz...
-
lonewolf - Bywalec
A więc najlepiej zaczynać Stunt od małej pojemnośći a z czasem raczej czym bardziej będe doświadczony zwiększać ją tak ? I mam kolejne pytanie szukałem na google itp ale nie znalazłem nic takiego co by mnie zadowoliło , a mianowicie chodzi mi o dokładny opis i foty jak krok po kroku przerobić maszyne do Stunt (KOMPLETNIE ) ? Bardzo Prosze o POMOC z góry dzieki ;]
- jjkkll
- Świeżak
Sieksonie moderatorze zajebiaszczy moja odpowiedz więcej wnosi do tematu niż Twoje bezsensowne ostrzeżenie.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
A więc niewiadomo jaką maszyne bym kupił to i tak dostanie ona po dupie i czy na początek do nauki moze być coś takiego http://www.allegro.pl/item601747924_hon ... zx_r6.html ??
- jjkkll
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
bo są już zarżnięte...
kurcze, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć... gdybym miał komis z autami/motocyklami chciałbym Cię na klienta
kurcze, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć... gdybym miał komis z autami/motocyklami chciałbym Cię na klienta

-
SQ - Mieszkaniec forum
CeBeRek coś mi się wydaje że długo już nie posiedzisz na tym forum .. To co wyprawiasz , i jak prowokujesz innych to jest przesadą .
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
jjkkll, daruj sobie na razie. Kup sprzęta do jazdy, nakręć pare kilometrów(przynajmniej sezon), a potem pomyśl, czy chcesz stunt'ować. Jak cie tak słuchać, to zielony w tym temacie jesteś.
P.S. Nie jechać po mnie, bo nie jestem alfą w tym temacie, ale swoje już wiem i co nieco potrafię
P.S. Nie jechać po mnie, bo nie jestem alfą w tym temacie, ale swoje już wiem i co nieco potrafię

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
no moze i jestem zielony ale co nieco juz przejechałem , i wiem czego chce a pytam sie o to i o wo bo nie chce kupic byle czego i po mieśiącu rozpierdoli sie bo ma wadliwy śilnik ten model itp. Ale luz DYWERSANT
P.S Pamiętaj ze każdy był takim lamusem na początku .
P.S Pamiętaj ze każdy był takim lamusem na początku .
- jjkkll
- Świeżak
Na początek(jak ci się uda) kup starszego, niezajeżdżonego sprzęta np. CBR600F2, pojeździj trochę, wyczuj go. Jak będziesz wiedział, jak to jeździ, to wtedy zdejmujesz plastiki(wszystko zbędne), zmieniasz zębatki, przekręcasz smok oleju, zakładasz gmole, stelaż i zaczynasz naukę 

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
jak trafisz psa nie po dzwonie, i z wmiarę zdrowym piecem, to odejdzie ci sporo kasy do inwestowania w moto, ostatnio sprzedaliśmy 2 psy na rejonie i jakoś oba dawały rade...
dywersant, najlepsza rada w temacie
dywersant, najlepsza rada w temacie

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
W kwestii pojemnosci. Najlepiej wziasc 600 bo czesto (nie mowie ze zawsze) jak odbywaja sie zawody to panuje podzial do 600 cm i od 600
A jesli chodzi Ci o stunt dla samego siebie i frajdy to bierz motocykl w ktorym nie trzeba duzo grzebac i jest w miare tani np. F3. Gdyby z kasa bylo naprawde ciezko to pomysl nad CB 500
Jesli kasa to nie problem to moze F4i albo Kawa 636

A jesli chodzi Ci o stunt dla samego siebie i frajdy to bierz motocykl w ktorym nie trzeba duzo grzebac i jest w miare tani np. F3. Gdyby z kasa bylo naprawde ciezko to pomysl nad CB 500

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3