KÄ…cik Kawasaki "Dla posiadaczy"
Poprostu masz miekszy zawias
i wydaje CI sie ze zap... bo przod idze w gore mocniej. Roznica na pewno jest ale bez przesady
.

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Nie jestem pewna czy dobrze się podkleiłam ale bądź co bądź chodzi o Kawe. Od dawna czytam forum ale nigdy nie postowałam, więc nie hejtujcie ;P Jestem posiadaczką zx6r i ostatnimi czasy mam problem z "normalnym", w sensie jednostajnym odgłosie w chodzie silnika, coś jakby przerywało. Omamy czy coś nie tak ?
Btw, płci żeńskiej też za dużo nie ma więc again, nie hejtujcie ;P
- blueKawa
- Świeżak
blueKawa napisał(a):Nie jestem pewna czy dobrze się podkleiłam ale bądź co bądź chodzi o Kawe. Od dawna czytam forum ale nigdy nie postowałam, więc nie hejtujcie ;P Jestem posiadaczką zx6r i ostatnimi czasy mam problem z "normalnym", w sensie jednostajnym odgłosie w chodzie silnika, coś jakby przerywało. Omamy czy coś nie tak ?
napisz co to za kawa jaki rok, jeśli na gaźnikach to synchro potrzebne , ewentualnie świece. jeśli wtrysk to możliwe ze świece. dzieje się tak zawsze czy na gorącym na zimnym. różne są przyczyny.
rysieks napisał(a):to kawasaki jest takie slabe, ze od audi dostaje?
to audi ma 700ps jest czym pojechac

-
cezary1985 - Świeżak
Kawasaki zx6r ninja 2001 600ka. zdecydowanie na zimnym. Problem od niedawna w sumie, ostatnio odpalalam i jakby problem się powiększył.
Edit : i gaźnik, ofc
Edit : i gaźnik, ofc
Ostatnio edytowano 10/1/2013, 17:54 przez blueKawa, łącznie edytowano 1 raz
- blueKawa
- Świeżak
- misiek1506
- Świeżak
a obroty falują czy raczej ok, czy poprostu słychać że nierówno chodzi na poszczególnych garach, u mnie w bandycie było tak że było słychać ze jeden gar chodził zupełnie nie w takt z resztą było do zrobienia synchro, pamiętaj synchro co 6000km
-
cezary1985 - Świeżak
Sprawdź świece i przewody, jaki świece mają kolor? Gaźniki same z siebie się nie rozregulują, zawory tak samo.
XJ 600N
- misiek1506
- Świeżak
Żeby dojść do świec zapewne musiałabym rozebrać bak czy coś tam jeszcze by się do nich przedrzeć a to zdecydowanie nie leży w moich kompetencjach. Chyba zostanę przy opcji Mechanik.
btw, Dlaczego wszyscy faceci tak dobrze znajÄ… siÄ™ na mechanice ?;P Przekazywane w chromosomach, czy co ?
btw, Dlaczego wszyscy faceci tak dobrze znajÄ… siÄ™ na mechanice ?;P Przekazywane w chromosomach, czy co ?
- blueKawa
- Świeżak
misiek1506 napisał(a):Sprawdź świece i przewody, jaki świece mają kolor? Gaźniki same z siebie się nie rozregulują, zawory tak samo.
to czemu to robią i czemu jest napisane synchro i zawory regulowac co 6000 bo sie rozregulowują to normalna rzecz przy takim obciążeniu
kwestia tego ile kasy już na to wydaliblueKawa napisał(a):Żeby dojść do świec zapewne musiałabym rozebrać bak czy coś tam jeszcze by się do nich przedrzeć a to zdecydowanie nie leży w moich kompetencjach. Chyba zostanę przy opcji Mechanik.

-
cezary1985 - Świeżak
Cezary
Te rzeczy nie psują się w 1 dzień, to trwa dłuższy czas, o to Mi chodziło ; )
Bluekawa
Jak to dokładnie wygląda? Motor odpalasz i gdy wyłączasz ssanie obroty minimalnie skaczą i silnik pracuje nierówno? Jeśli tak to raczej gaźniki, sam to miałem, godzina roboty i po problemie ; ) Oddaj na warsztat albo zrób/pożycz wakuometr i sama się pobaw, to nic trudnego, za zaoszczędzoną kasę można zawsze coś innego zrobić, motorek będzie z tego zadowolony ; )
Te rzeczy nie psują się w 1 dzień, to trwa dłuższy czas, o to Mi chodziło ; )
Bluekawa
Jak to dokładnie wygląda? Motor odpalasz i gdy wyłączasz ssanie obroty minimalnie skaczą i silnik pracuje nierówno? Jeśli tak to raczej gaźniki, sam to miałem, godzina roboty i po problemie ; ) Oddaj na warsztat albo zrób/pożycz wakuometr i sama się pobaw, to nic trudnego, za zaoszczędzoną kasę można zawsze coś innego zrobić, motorek będzie z tego zadowolony ; )
XJ 600N
- misiek1506
- Świeżak
czemu to robią i czemu jest napisane synchro i zawory regulowac co 6000 bo sie rozregulowują to normalna rzecz przy takim obciążeniu
Co ile km??
Pierwsze reg w 636 26k km... ja zrobilem przy 22 duzo roboty nie bylo.
6k to by co roku trzeba bylo robic,
-
Seba_ER5 napisał(a):czemu to robią i czemu jest napisane synchro i zawory regulowac co 6000 bo sie rozregulowują to normalna rzecz przy takim obciążeniu
Co ile km??
Pierwsze reg w 636 26k km... ja zrobilem przy 22 duzo roboty nie bylo.
6k to by co roku trzeba bylo robic,
tak wyczytałem na forum , gdzieś było rozpisane co ile km robimy takie rzeczy. nie zawsze musi się popsuć ale wyregulować można. tak wogóle tomyślałem że Twoja kawa jest na wtrysku
-
cezary1985 - Świeżak
Jakby regulowac co 6k to bym zbankrutowal. Masz książeczkę serwisową to trzeba się jej trzymać. W Polsce po kupnie motocykla ze wzgledu na nagminne odkrecanie licznika warto zajrzec do glowiczki.
I widzisz Ty piszesz na podstawie forum ja z doświadczenia.
Co 6k to olej co 12k warto zajzec do swiec. W zx12r warto zagladac do zaworkow co 12k km. Zawory się reguluje bo są albo na płytkach albo na śrubie. Nie ma hydraulicznych popychaczy. Wynika to głównie z wysokoobrotwego charakteru silników. Na srubie regulowane maja zaworki równie samochody hondy.
I widzisz Ty piszesz na podstawie forum ja z doświadczenia.
Co 6k to olej co 12k warto zajzec do swiec. W zx12r warto zagladac do zaworkow co 12k km. Zawory się reguluje bo są albo na płytkach albo na śrubie. Nie ma hydraulicznych popychaczy. Wynika to głównie z wysokoobrotwego charakteru silników. Na srubie regulowane maja zaworki równie samochody hondy.
-
Ale mój temat się kręci bezemnie
Co do 636 to model 03-04 podobno lepiej jeździł na winklach. Bardziej neutralnie i miał większy prześwit niż model 05-06. Ale ogólnie to oba te modele były poza konkurencją.
Ostatni raz czyszczę ten temat z wypowiedzi z nim nie związanych! Proszę się trzymać tematu i wątku "Kawasaki" a nie dywagacji na temat tego co lepsze czy gorsze i jakie kto ma zdanie na ten temat! Od tego są inne tematy na forum. Kolejne takie występki w tym temacie będę srogo karać! Jeśli ktoś nie zrozumiał odsyłam do pierwszej strony aby przeczytał czego ten temat się tyczy i proszę mnie nie denerwować
Black-Ghost

Ostatni raz czyszczę ten temat z wypowiedzi z nim nie związanych! Proszę się trzymać tematu i wątku "Kawasaki" a nie dywagacji na temat tego co lepsze czy gorsze i jakie kto ma zdanie na ten temat! Od tego są inne tematy na forum. Kolejne takie występki w tym temacie będę srogo karać! Jeśli ktoś nie zrozumiał odsyłam do pierwszej strony aby przeczytał czego ten temat się tyczy i proszę mnie nie denerwować

Black-Ghost
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
odświeżę trochę temacik i spytam co myślicie o tym sprzęcie
http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-ninja-63 ... 95104.html
a tutaj jest filmik tego motonga
youtube.com/watch?v=76pbZSZjef8&feature=youtu.be
http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-ninja-63 ... 95104.html
a tutaj jest filmik tego motonga
youtube.com/watch?v=76pbZSZjef8&feature=youtu.be
-
cezary1985 - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości