Zobacz wątek - 600tka - Czy nie znudzi mi się za szybko?
NAS Analytics TAG

600tka - Czy nie znudzi mi się za szybko?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez dudek » 13/7/2009, 18:42

C-bool z tym ze poprostu szczerze mowiac zależalo na wygladzie :)
Tak jak z samochodem, kupujesz go z rozsadku czy dla tego ze Ci sie podoba. Ogolnie suzi sa zajeb... ale akurat gs-y mi sie nie podobaja. Nawet ten F nie podpadł mi do gustu. sora jestem tylko czlowiekiem :) ktory musi miec co mu sie podoba a nie co bedzie wygodne czy tansze.

W poprzednich postach nie narzekam, zeby nie bylo :p
ucze sie ... na zx6r `03
dudek
Świeżak

Postprzez eBuch » 13/7/2009, 18:58

Tez mialem mozliwosc kupienia tego co mi sie podoba ale wygral rozsadek :D
Pzdr

Yamaha Majesty 250
eBuch
Świeżak

Postprzez 4est » 13/7/2009, 20:12

dudek napisał(a):moze podjade pod arkadie na rondka i potem zrobie zdiecie :)

no prosze - juz myslalem, ze tylko ja mam takie pomysly :P
Pozdrawiam,
4est
4est
Świeżak

Postprzez soczi666 » 13/7/2009, 21:46

Ja powiem tan a temat tych 600 na 1moto. Znam wielu ludzi osobiście co na 1 motocykl wybrali horneta gsx i żyją. Jak ktoś jest świr to sie czy kaszlakiem rozwali czy mz czy gs nie ma różnicy kiedys to nastapi. Znam ludzi co sie na skuterze przejechali tak ze jednemu miednica poleciała.
To zależy od człowieka jaka maszyne wybrać na start, i na pewno według mnie najważniejsza jest wyobraźnia umiejętność przewidywania.
Ale to tylko moja opinia.
soczi666
Świeżak

Postprzez Karol_85 » 13/7/2009, 22:07

YZF R1 napisał(a):chyba nie muszę mówić że ten świecący pasek na końcu opony to ślad styku opony z asfaltem

Ja mam w takim razie pytanie czemu reszta gumy jest lekko "zmechacona" :?: jeżeli twierdzisz ze świecąca cześć gumy oznacz punkt styku opony z asfaltem to na środku powinna się świecić jak psu jajca :wink:
Chyba że tylko w złożeniach jeździsz :lol:
Karol_85
VIP Ścigacz.pl

Postprzez eBuch » 13/7/2009, 22:16

Karol_85 napisał(a):
YZF R1 napisał(a):chyba nie muszę mówić że ten świecący pasek na końcu opony to ślad styku opony z asfaltem

Ja mam w takim razie pytanie czemu reszta gumy jest lekko "zmechacona" :?: jeżeli twierdzisz ze świecąca cześć gumy oznacz punkt styku opony z asfaltem to na środku powinna się świecić jak psu jajca :wink:
Chyba że tylko w złożeniach jeździsz :lol:

Uważam to pytanie za strzal w 10.
Pzdr

Yamaha Majesty 250
eBuch
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 13/7/2009, 23:19

są to nowe opony zostały domknięte na początku sezonu, ciężko o sponiewieranie opon nie jeżdżąc nimi po torze a także ciężko o sponiewieranie opon jeżdżąc po mieście czy też po za miastem, myślicie ze jeżdżąc na motocyklu każdy zakręt jest na kolanie.... chyba nie wiecie co piszecie??? ja mam 2 może 3 dobre zakręty wiec pojechałem kilka razy przejechałem po sprawdzonym łuku i oto efekt. ja w każdych oponach mam taki błyszczący pasek i im bardziej sie skałdałęm tym pasek był bliżej konica w R6 miałem tak samo. i widać na zdjęciu gdzie opona nie jest domknięta że błyszczący pasek sie kończy a potem jest kawałek matowej gumy... a na zdjęciu gdzie jest opona domknięta widać takie "ciapki" matowe gdyby to był silikon to błyszczało by sie równomiernie, każda opona która pierwszy raz np przy krawędzi ma styk z asfaltem zawsze tak wyglada bynajmniej u mnie każda nowa tak wyglądała, i nie próbujcie na siłę mi wmówić ze ta guma nie jst domknięte bo owszem zdjecia lipne ale wiem doskonale co potrafię i widać to na gumach. a wy niestety jesteście stronniczy i albo chcecie mi zrobić na złość albo przytakiwać miszczowi melvinowi którego bym wciągną nosem i wysrał za 10 minut... więc albo robimy tu forum motocyklistów albo bawimy się w przekomarzanie bo i tak będąc modem musiałem się zniżyć do poziomu niektórych i rozmawiać z nimi....jest na forum wielu moich dobry ch znajomych którzy doskonale wiedza ile jeżdżę i jak jeżdżę i nie zakładam tematów w których pisze "jaaaaa cie dzis udąło mi się dotknąć kolanem...." jak np melvin miszcz ja kolanem dotykałem jak miałem gixa 750, 5 lat temu więc nie każcie mi na sile udowadniać co potrafię.... a ktoś widząc takie zdjęcie z całym szacunkiem albo nigdy nie widział domkniętej opony albo po prostu widać koleżeńskie układy na forum czego nienawidzę i będę to tępił dopóki będę na tym forum a szybko na pewno się stąd nie zwinę moi mili....

karol85 krawędzie nie są zmechacone gdyż były fotografowane po pierwszym ich domknięciu a wiesz doskonale ze te opony są nowiutkie co zresztą widać... jak wam zrobię teraz zdjęcie gum obecnie to bedizecie psioczyć ze ooo nie ma paska czyli nie domknąłeś bo nigdy nimi nie dotknąłeś asfaltu.... i tak źle i tak nie dobrze !?!?!?! widać oponę kolegi który wkleił pode mną i również jest taki sam pasek ale nie przy końcu tez wam nic to nie mówi.. jeżeli zrobi się z tego forum CHAT w którym będziecie sie przekomarzać tylko po to aby poprzeć kolegów a raczej kolegę anty nastawionego do mnie to z forum zrobicie syf... i tyle a ja na siłe nikomu zdjeć wysyłał nie będe bo nikomu nie mam nic do udowodnienia... daleko mi do zakładania tematów w którym wklejam jakić durne zdjęcia tylko po to aby pokazać innym co potrafię jeździ sie dla siebie a nie dla innych i to jest właśnie lanss! kolego melvinie masz hondę a jakbyś mógł to byś dupę pokazał tylko po to aby pokazać się a całkiem nie dawno czytałem jak byłeś wzniecony ze kolanem dotykasz.... NAJGORSZE JAK LANSER NIE WIDZI SIEBIE.....

a tak btw jak kolega Szafa postanowił otworzyć ten temat to również powinien pilnować off topu bo nie o tym ten team jest.... MODERATORZE i kolego melvina również....
YZF R1
Moderator

Postprzez pawulon03 » 14/7/2009, 00:43

lludzie koleś wam pokazał NA ZDJĘCIACH swój lacz i jest to lacz zamkniety a tu widze że sie co kolejny przyp*****la o jakies Q**a swoje dziwne przypuszczenia. Widzicie zdjęcia korzystacie z tego forum a tu czytam że Q**a jego mac ktos mi pisze o jakims silikonie po raz setny. więc pytam czy to jest forum dla motocyklistów czy dla patafianów czepiających sie czubka h**a na wietrze.czytam te wasze wypociny i bardziej mi sie czsami wydaje że tu ludzie polują bardziej na nabijanie postów(czasami też POŁSTÓW)niż na wyrażanie własnych opinii na konkretne tematy. Nie Róbcie tak zastanówcie sie zanim coś napiszecie -nie tylko po to żeby było śmiesznie albo żeby położyc innego usera bo chyba nie po to to forum.
pawulon03
Świeżak

Postprzez jordan23 » 14/7/2009, 09:49

Do zamknięcia temat
jordan23
Stały bywalec

Postprzez C-bool » 14/7/2009, 10:37

Reasumując wszystkie wypowiedzi: każdy motocykl może się znudzić prędzej czy później, niezależnie czy to będzie 125cc, czy 1000cc...
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Postprzez YZF R1 » 14/7/2009, 10:38

jordan już go zamknąłem ale szafa otworzył Bóg wie po co... nie zamykam ba znów będzie że zamykam niewygodne dla mnie tematy...niech zrobi to inny mod.
YZF R1
Moderator

Postprzez jordan23 » 14/7/2009, 10:58

W porządku.. Wszystko zostało powiedziane. Zamknijcie
jordan23
Stały bywalec

Postprzez Karol_85 » 14/7/2009, 11:15

Poczekajcie jak wrócę do domu to wrzucę fotke mojej gumy :wink:
Karol_85
VIP Ścigacz.pl

Postprzez YZF R1 » 14/7/2009, 11:53

słuchajcie a może założymy temat "nasze gumy" co wy na to. i będziemy wklejać tak bez offtopu
YZF R1
Moderator

Postprzez pawulon03 » 14/7/2009, 12:32

dobry pomysł może skończą sie te docinki...
pawulon03
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 14/7/2009, 14:08

no było by widać kto ile potrafi itd... poza tym zawsze można ciekawie pogadać na temat gum technik skręcania, jak dane gumy sie zachowują czy są lepsze od innych itd... jak ktoś chce to proszę bardzo proponuję w technice jazdy założyć... ja się przyłączę pozdrawiam ludzi na poziomie.
YZF R1
Moderator

Postprzez eBuch » 14/7/2009, 14:16

Dawaj ta fotke Karol_85 :D
Pzdr

Yamaha Majesty 250
eBuch
Świeżak

Postprzez 4est » 14/7/2009, 16:41

a ja juz sie martwielem, ze mam cos z glowa/oczami widzac nie zamkniety temat :P

Do wszystkich swiezakow co twierdza, ze motocykl z silnikiem 600cm moze sie szybko znudzic - IMHO predzej taki motocyklista "znudzi sie tej maszynie" 600cm i zakonczy na drzewie lub innej przeszkodzie...

Jak juz wczesniej napisalem - sranie w banie - wiecej jezdzic - mniej gadac/pisac.
Pozdrawiam,
4est
4est
Świeżak

Postprzez Nal » 14/7/2009, 17:35

ja pierdziele robicie burdel z powodu zamkniętej opony, jak tak was boli to papier ścierny do łapy i szlifować gumę w garażu. Była nasz klasa, nasza cela i widzę tu zapotrzebowanie na nowy portal społecznościowy nasze gumy, żenada
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
Nal
Świeżak

Postprzez roki1119 » 14/7/2009, 23:03

kurde ja mam 125 tke rok czasu i mi sie nie znudzila a co tu mowic o 600ccm
roki1119
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle