montaż tablicy rejestracyjnej (normalnie)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
montaż tablicy rejestracyjnej (normalnie)
Witam,
Jak przymocować tablicę rejestracyjną?
Kupiłem sprowadzony motocykl i miał tablicę zamocowaną na dwa nity. Trochę się namęczyłem żeby ją odczepić. Skończyło się na brutalnej sile i powyginaniu tablicy, że aż cyferki wyszły z całości Dziury w stelażu na tablicę też chyba lekko ucierpiały.
Po tym doświadczeniu zastanawiam się czy nie zastosować jakiś śrub. W sumie nie planuję odczepiać tablic, ale doświadczenie uczy.
Pozdrawiam,
dikoj
Jak przymocować tablicę rejestracyjną?
Kupiłem sprowadzony motocykl i miał tablicę zamocowaną na dwa nity. Trochę się namęczyłem żeby ją odczepić. Skończyło się na brutalnej sile i powyginaniu tablicy, że aż cyferki wyszły z całości Dziury w stelażu na tablicę też chyba lekko ucierpiały.
Po tym doświadczeniu zastanawiam się czy nie zastosować jakiś śrub. W sumie nie planuję odczepiać tablic, ale doświadczenie uczy.
Pozdrawiam,
dikoj
- dikoj
- Świeżak
-
patryk2340 - Świeżak
i zakontruj nakrętki, ja miałem u siebie przykręcone po jednej i kiedyś zupełnie przypadkiem zobaczyłem że jednej już nie ma a druga jest luźna...
ew przynituj jakimiś ładnymi nitami, będzie lepiej trzymało i nie odkręci się od wibracji...
ew przynituj jakimiś ładnymi nitami, będzie lepiej trzymało i nie odkręci się od wibracji...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!
-
melvin - PierwszyOkrutny
brzenio napisał(a):Polecam nity
- znajomy co miał blachy przykręcone na śruby już w tym roku musiał zgłosić kradzież rejestracji
-Zaparkował na chwile pod blokiem i jak wrócił niebyło ani blach ani śrubek
nawet śrubki zabrali
tablicę możesz jeszcze w czymś takim przymocować... wygląda ch*jowo ale
w tablicy nie wiercisz
http://www.allegro.pl/item565028606_ram ... i_bmw.html
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!
-
melvin - PierwszyOkrutny
ja tam za nitami jestem a jak bedziesz chial zmienic tablice to jest takie urzadzenie jak wiertarka.....i wystarczy przewiercic nit....
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Najlepiej to by bylo przyspawac to by nikt nie urwal P Ja mam na nity i jest dobrze ale cos slyszalem ze wszedl jakis przepis ze niby nie wolno dziurawic tablic... Jak by sie przeciez w samej ramce miala trzymac to ja dziekuje mam nadzieje ze ten przepis to jakas plota
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Dlatego dokładnie wyjaśniłem o co mi chodzi. Normalne, że wiem jakie są sposoby przymocowania tablicy, ale chciałem poznać zdanie innych na ten temat, plusy i minusy różnych sposobów, bo w motocyklu jeszcze nie miałem okazji montować tablicy. Dodatkowo złe doświadczenia z nitami
Niby prosta sprawa, ale mało to rozmów było ze znajomymi odnośnie tablic samochodowych: "z ramki to wypadnie" "wkręty i do zderzaka" "śruby" itd...
Niby prosta sprawa, ale mało to rozmów było ze znajomymi odnośnie tablic samochodowych: "z ramki to wypadnie" "wkręty i do zderzaka" "śruby" itd...
- dikoj
- Świeżak
ja mam swój patent.
po primo nity się rozwierca, zakładasz wiertło troszkę większe niż nit i rozwiercasz, łeb sam odpadnie po kilku sekundach.
po sekundo to montaż tablicy to kwestia indywidualna zaś aby to miało ręce i nogi ja robię tak. albo montujesz do szpadla seryjnego albo do tuningowego uchwytu ( kątownik z odpowiedni nawierconymi otworami) ja mam kątownik do tego ramka plastikowa aby to fajnie wyglądało u dealera dostaniesz za free. wkładasz tablicę do plastikowej ramki przewiercasz otwory za jednym razem w tablicy i w ramce i montujesz na śruby do kątownika. oczywiście musisz wymierzyć gdzie śruby być powinny. od strony tablicy wkładasz śruby przez tablice ramkę i kątownik i podkładka od spodu i nakrętka dokręcasz dość mocno i po ptakach. ot montaż tablicy... u mnie wygląda to tak, powiększ sobie.
po primo nity się rozwierca, zakładasz wiertło troszkę większe niż nit i rozwiercasz, łeb sam odpadnie po kilku sekundach.
po sekundo to montaż tablicy to kwestia indywidualna zaś aby to miało ręce i nogi ja robię tak. albo montujesz do szpadla seryjnego albo do tuningowego uchwytu ( kątownik z odpowiedni nawierconymi otworami) ja mam kątownik do tego ramka plastikowa aby to fajnie wyglądało u dealera dostaniesz za free. wkładasz tablicę do plastikowej ramki przewiercasz otwory za jednym razem w tablicy i w ramce i montujesz na śruby do kątownika. oczywiście musisz wymierzyć gdzie śruby być powinny. od strony tablicy wkładasz śruby przez tablice ramkę i kątownik i podkładka od spodu i nakrętka dokręcasz dość mocno i po ptakach. ot montaż tablicy... u mnie wygląda to tak, powiększ sobie.
- Załączniki
-
- 3.JPG (86.05 KiB) Przeglądane 34276 razy
-
- 2.JPG (69.85 KiB) Przeglądane 34277 razy
-
- 1.JPG (67.6 KiB) Przeglądane 34279 razy
-
YZF R1 - Moderator
Kosta masz racje... 8) temat zdaje sie nie to że dziwny tylko śmieszny. Ja miałem nity teram mam wkrety nie ważne co to jest wązne żeby to dobrze zrobić jesli ktoś ma pojęcie to zrobi to przy pomocy druta i kombinerek i bedzie git. a jeśli ktos jest lewy to nawet przy pomocy nitów/ nitowkrętów / śrób / migomatu / majzla itp 8) nie zrobi tego dobrze.
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
Tematy coraz lepsze widze Żeby nie było offtopa,ja mam na sróbki i nakrętki i jest ok.. niektórzy to mają problemy
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
YZF R1 napisał(a):ja mam swój patent.
od strony tablicy wk³adasz ¶ruby przez tablice ramkê i k±townik i podk³adka od spodu i nakrêtka dokrêcasz do¶æ mocno i po ptakach. ot monta¿ tablicy... u mnie wygl±da to tak, powiêksz sobie.
No dobra a nie zapomnia³e¶ o czym¶ czasem?? tablica przecie¿ musi byæ w nocy pod¶wietlona a u ciebie jak widzê to nie wydaje mi siê ¿eby by³a w nocy o¶wietlona. Chyba ze siê mylê....
- maruder07
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2