Co sÄ…dzicie o Fazer FZ 1 (FZ1 ABS) z 2008 ?
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
sądzę, że spalanie dużo zależy od elastyczności prawego nadgarstka. maszyna sama w sobie nie jest jakaś specjalnie paliwożerna i nie odstaje od konkurencji. jeśli jednak będziesz szalał to 10 osiągniesz z łatwością. w motocyklu nr 5/2008 było porównianie tego sprzęta z dużym bandziorem i litrowym cbf. fazer wygrał. średnie spalanie określono na poziomie 5,4L/100km
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
heya
Mam GTS-a 1000 z sercem Fazera i z ABS-em. ABS to porażka w motonie. Lepiej panować samemu nad hamplami niż ufać elektronicznym systemom. Na "hopkach" wydłuża drogę hamowania. Szybciej będziesz robił za glebogryzarkę z ABS-em niż bez. W autach to się sprawdza ale w motorkach eeee... Ja wyjąłem bezpiecznik od ABS-u i teraz luzik.
Macham łapą na drodze - Małpa
Mam GTS-a 1000 z sercem Fazera i z ABS-em. ABS to porażka w motonie. Lepiej panować samemu nad hamplami niż ufać elektronicznym systemom. Na "hopkach" wydłuża drogę hamowania. Szybciej będziesz robił za glebogryzarkę z ABS-em niż bez. W autach to się sprawdza ale w motorkach eeee... Ja wyjąłem bezpiecznik od ABS-u i teraz luzik.
Macham łapą na drodze - Małpa
YAMAHA GTS 1000 - piękna, ponadczasowa, szybka jak trzeba i wygodna...
-
małpa - Świeżak
puma napisał(a):Chłopaki a jak z tym zużyciem paliwa??
Używam FZ1 w zasadzie tylko i wyłącznie w mieście. W trasie na pewno będzie miał mniejsze spalanie, ale powiem jak jest w mieście. Przy naprawde spokojnej jeżdzie i przy założeniu, że nie przeciskam się zbyt często w korkach wychodzi trochę ponad 7 L / 100 KM, więcej korków i robi się prawie 8 L / 100 KM. A jak mocniej cisnę to 9,8 L / 100 KM. Motocykl totalnie się nie nadaje do ekonomicznej jazdy. Mając pod sobą taki zapas mocy nie da się jeździć ekonomicznie

Life isn't the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away!
-
przemekorlik - Świeżak
Witam
A miało być tak wspaniale hehe
Myślałem, analizowałem i chciałem z ABS. W podświadomości myślałem, że może lepiej bez ABS. I realia Yamahy pokazały, że FazerFZ600 w wersji 78Km występuje tylko bez ABS. Motor już złożony i czeka do odbioru. Jeszcze przed weekendem pojeżdżę, a idzie baaardzo ładna pogoda
Pozdrawiam,
Sh
A miało być tak wspaniale hehe

Pozdrawiam,
Sh
-
Shaft - Świeżak
no właśnie nie jestem tej pogody pewien. tak się na nią nastawiałem, a póki co pada. w TV rewelacji też nie obiecują. kiedy ma być ładnie?
-
SQ - Mieszkaniec forum
podobno po 15 października ma dojść nawet do 20 stopni, więc się nie martwcie pośmigacie na pewno. już wczoraj w moim mieście (k/Lublina) była piękna pogoda więc roiło się od moto.
only god can judge me
-
kagiva - Świeżak
lol
Lo
Już miesiąc temu pisałem na forum, że będzie długa i ładna jesień.
Oby jak najdłuższa. W Czwartek najpóźniej Piątek odbieram FZ600S
W weekend ma być 18-20 stopni. Nie zsiądę z moto. Moja żoncia w samochód z synkiem a ja moto i wycieczka po rodzinie
Właśnie jestem na etapie kupowania ciuchów. Kurtka już jest.
Teraz kask i reszta.
Pozdr
Sh
Już miesiąc temu pisałem na forum, że będzie długa i ładna jesień.
Oby jak najdłuższa. W Czwartek najpóźniej Piątek odbieram FZ600S

W weekend ma być 18-20 stopni. Nie zsiądę z moto. Moja żoncia w samochód z synkiem a ja moto i wycieczka po rodzinie

Właśnie jestem na etapie kupowania ciuchów. Kurtka już jest.
Teraz kask i reszta.
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Witam
Aaa siÄ™ pochwalÄ™
Kurtka tekstylna Hein Gericke z podpinkÄ… na zimne dni, windstoper
wyjmowane protektory na łokciach, barki i plecy. Na plecy zapakuję jakiegoś żółwika. Z tyłu przedłużana zatem idealnie wpasuję pas nerkowy.
Kurtka czarna z białymi wstawkami. Wersja Celtic.
Kask : Biały XR 1000. Jeszcze nie odebrałem bo nie wiem czy nie zakupie przez Ebay. Mierzyłem i leży idealnie w rozmiarze M. W Polsce kosztuje min 1300 zł. Ebay - 950 z przesyłką ( Anglik )
Rękawiczki : jeszcze nie mam
Spodnie : nie ma
Buty - nie ma
Te 3 ostatnie pozycje kupie jutro.
Ps: Jeżeli zarejestrują moto to jutro wyjazd. Chwilowo w innym kasku.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.
Sh
Aaa siÄ™ pochwalÄ™

Kurtka tekstylna Hein Gericke z podpinkÄ… na zimne dni, windstoper
wyjmowane protektory na łokciach, barki i plecy. Na plecy zapakuję jakiegoś żółwika. Z tyłu przedłużana zatem idealnie wpasuję pas nerkowy.
Kurtka czarna z białymi wstawkami. Wersja Celtic.
Kask : Biały XR 1000. Jeszcze nie odebrałem bo nie wiem czy nie zakupie przez Ebay. Mierzyłem i leży idealnie w rozmiarze M. W Polsce kosztuje min 1300 zł. Ebay - 950 z przesyłką ( Anglik )
Rękawiczki : jeszcze nie mam
Spodnie : nie ma
Buty - nie ma
Te 3 ostatnie pozycje kupie jutro.
Ps: Jeżeli zarejestrują moto to jutro wyjazd. Chwilowo w innym kasku.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.
Sh
-
Shaft - Świeżak
no ale wybór bardzo dobry
szczególnie tego białego xr Ci zazdroszczę, bo na kask w tym kolorze choruję od dawna!
szczególnie tego białego xr Ci zazdroszczę, bo na kask w tym kolorze choruję od dawna!
-
SQ - Mieszkaniec forum
Biały kask świetna sprawa. Dla mnie najważniejsze oprócz samej jakości Shoei jest to, że biały kask jest idealnie widoczny nawet w nocy. Wczoraj jechałem puszką i dojrzałem moto z białą makówką wcześniej niż lampę hehe. Fajna sprawa. Dodatkowo biały jest tańszy od malowanego XR o 300-350 zł. Po co płacić za jakiegoś artystę
.
Ps: jeszcze kamizelka odblaskowa lub pasy.
Pozdr
Sh

Ps: jeszcze kamizelka odblaskowa lub pasy.
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Heh jeszcze zakupie policyjne rękawiczki he..
Ps: Właśnie kupiłem na Ebay białego XR1000.
viewtopic.php?p=278314#278314
Mam czekać w Polsce 5 dni i przepłacić 330 zł
Pozdr
Sh
Ps: Właśnie kupiłem na Ebay białego XR1000.
viewtopic.php?p=278314#278314
Mam czekać w Polsce 5 dni i przepłacić 330 zł

Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
brud, może i owszem. ale motocykl też łatwo się brudzi a ja brudnym nie jeżdżę. nie wiem jak ty... co do rys się nie zgodzę. nie widać ich bardziej niż na innych jednokolorowych beretach
-
SQ - Mieszkaniec forum
Konig myslisz, że biały lakier bardziej pochłania brud niż inne kolory ?
Biały nocnik jest tańszy bo nie płacisz za grafikę, którą ktoś musiał zaprojektować i wziąść za to kasę lub doliczyć marżę w biurze projektowym Shoei
Oglądałem wiele kasków. Część z nich miała malowanie inne miały naklejoną folię.
Ktoś na forum wspominał, że kupuje biały żeby sobie pomalować artystycznie. Ja kupuje biały bo ma być biały i widoczny.
Pozdr
Sh

Ktoś na forum wspominał, że kupuje biały żeby sobie pomalować artystycznie. Ja kupuje biały bo ma być biały i widoczny.
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości