R6 Pytanie
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2

R6 Pytanie
Witam chce kupi r6 i mam do was pytanie w ktorych rocznikach by lo cos nie tak ze skrzynia bo słyszałem ze cos takiego było i czy sa jeszcze jakies inne wade tego tyou w tym motocyklu jesli sa tonapiszcie w jakich rocznikach

- mily1906
- Świeżak
- 

Dominik_YZF
- Bywalec
skrzynia napierdalala ale oczywiscie jak znajdziesz egzemplarz ktory nie byl katowany to nie bedzie problemu.... w sumie w kazdym modelu mozna cos znalesc co nie jest do konca dopracowane
				habba babba!
			- 

palgumeniedusze
- Stały bywalec
Tu nie chodzi o wadę skrzyni, tylko o nieumiejętne posługiwanie się nią! W Yamahah trzeba sie po prostu przyłożyć do zmiany biegów,nie robić tego niechlujnie i będzie wszystko O.K. A nawet jak ci ten 2gi bieg padnie, to nie jest stosunkowo tak wielki koszt. Za same części zapłacisz ok 800zł, do tego olej i robocizna, więc ok 1500zł to kosztuje i po zabiegu śmiga jak nówka.
				http://bikepics.com/members/numberuno/ |  | www.diety-treningi.pl   Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
			- numberuno
- Świeżak
Mam r6  2001 i nie narzekam skrzynia ok moze jest taki trzask jak sie wrzuca    2 bieg przy dynamicznym ruszaniu, ale jak ruszam spokojnie jest ok 
Ogolnie fajny sprzet lekki zwinny i szybki polecam od rocznika chyba 2003 bo juz jest na wtrysku moja jeszcze ma gazniki
 polecam od rocznika chyba 2003 bo juz jest na wtrysku moja jeszcze ma gazniki

Ogolnie fajny sprzet lekki zwinny i szybki
 polecam od rocznika chyba 2003 bo juz jest na wtrysku moja jeszcze ma gazniki
 polecam od rocznika chyba 2003 bo juz jest na wtrysku moja jeszcze ma gazniki- ryrek
- Świeżak
- 

Dominik_YZF
- Bywalec
Czyli podsumowujÄ…c R6 z lat 99-02 nie maja takich powaznych wad wabrycznych jak np ramy w kawach do 99 to ze w niektorych okazach cos jest nie tak ze skrzynia jest spowodowane jej "nadmierna eksploatacja" a nie wada i jest szansa znalesc okaz z dobra zmieniarka

- mily1906
- Świeżak
mily1906 napisał(a):Czyli podsumowując R6 z lat 99-02 nie maja takich powaznych wad wabrycznych jak np ramy w kawach do 99 to ze w niektorych okazach cos jest nie tak ze skrzynia jest spowodowane jej "nadmierna eksploatacja" a nie wada i jest szansa znalesc okaz z dobra zmieniarka
Pekajaca rama tez jest spowodowana nadmierna eksploatacja
 a apropo ramy po 99 w kawie "6" cos sie zmianilo?? bo porownywalem z kumplem ktory ma 98 r i nie zauwazylem jakis zmian...
 a apropo ramy po 99 w kawie "6" cos sie zmianilo?? bo porownywalem z kumplem ktory ma 98 r i nie zauwazylem jakis zmian...
habba babba!
			- 

palgumeniedusze
- Stały bywalec
witam również potwierdzam tezę że skrzynia biegów w R6 od 99-02 padała ze względu na nie umiejętne zmianianie biegów od roku 2003 nastapiły duże zmiany w skrzyni R6 i nie słyszałem aby padały, jesli chcesz kupić R6 to proponuje od 2003 a najlepiej 2005 gdyż mają już up-side down-y i troszkę zmian w silniku. 

- 

YZF R1
- Moderator
polecam model od 2003, ja smigam 2004 narazie zrobilem 15 tys km i wszystko gra i buczy skrzynka miodzio nietrzeba pierdzielic sie z gaznikami a jesli chodzi o rame to najwrazliwsze miejsce czyli glowka to odlew zreszta spawy na ramie sa tylko w dwoch miejscach, dozbieraj te pare stowek i zainwestoj w ten model ,pozdro
				YZF-R6 04--->Sprzedam
			- 

Dan997
- Świeżak
domyślam się że pewnie poleciłbyś drugiemu R6:) ja mam wybór: Suzi GSX600F Katana 2004 lub R6 z 2005. mam dylemat bo oba moto chciałbym mieć lecz wybór może być jeden... tylko którego brać??  Ma ktoś jakieś doświadczenia lub dobre info o tych dwóch moto?:)
 Ma ktoś jakieś doświadczenia lub dobre info o tych dwóch moto?:)

Ma ktoś jakieś doświadczenia lub dobre info o tych dwóch moto?:)
 Ma ktoś jakieś doświadczenia lub dobre info o tych dwóch moto?:)- KaMu$
- Świeżak
Moze bys napisal cos o sobie. Jakie masz doswiadczenie z motocyklami, do czego ci bedzie potrzebny itd. Cięzko cos komus polecic, jak sie nic o nim nie wie.

- 

Dominik_YZF
- Bywalec
mam 19l., od 6 lat na moto. W tym czasie różne bywały... od MZ 150 (kilka spektakularnych gleb jak to na początku:D ) a tak to co wpadło pod ręce:) ostatnie to Honda CB500 i CBR F2 (której już nie ma na tym świecie:( ) Mam teraz okazje ściągnąć coś z tych dwóch dlatego pytam czy ktoś nimi jeździł i może mi doradzić. Oba moto mają to czego potrzebuję.
R6 - dynamika i waga... nie ukrywam ze bardzo mi sie opdoba x)
Suzi - wygoda i cena... praktyczniejszy na dluższe trasy w mojej opinii.

R6 - dynamika i waga... nie ukrywam ze bardzo mi sie opdoba x)
Suzi - wygoda i cena... praktyczniejszy na dluższe trasy w mojej opinii.
- KaMu$
- Świeżak
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości

jaka w prowadzeniu, wady , zalety, średnie spalanie... coś co może pomóc przyszlemu, potencjalnemu nabywcowi tegoż motocykla:)
  jaka w prowadzeniu, wady , zalety, średnie spalanie... coś co może pomóc przyszlemu, potencjalnemu nabywcowi tegoż motocykla:)