Zobacz wątek - gixer 1000 k7 / aprilla rsv1000r?
NAS Analytics TAG

gixer 1000 k7 / aprilla rsv1000r?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez bolokolo » 19/2/2008, 00:53

okulary polecam :wink: .ja tez ostatnio po wizycie u okulisty dostalem je, tyle ze do jazdy w nocy .
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
bolokolo
Bywalec

Postprzez kemlar » 19/2/2008, 00:57

chciał bym roczny albo nówkę. no mi styl tez sie podoba:) dźwięk też klasa:) no ale też obawa właśnie o ten serwis, taka mała blokada psychologiczna :-/
Aprilia Rsv Factory 08`
kemlar
Świeżak

Postprzez bolokolo » 19/2/2008, 01:00

dupa z serwisem.masz tyle kasy to kupuj.jak cos sie bedzie psuc, to sie bedziesz martwic, i napiszesz w dziale mechanika.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
bolokolo
Bywalec

Postprzez kravec » 19/2/2008, 01:14

heh... zupelnie przeoczylem te wasze posty....

dokladnie... jezeli masz tyle kasy zeby kupic nowa albo roczna RSV to o serwis sie nie martw (bedziesz mial jeszcze gwarancje chyba nie?)... nawet jak Ci sie cos stanie to trudno- jakos sie przeboleje, jakos sie naprawi... a jezdzic bedziesz caly czas
kravec
Administrator

Postprzez V46 » 1/3/2008, 10:57

witam;) jak chcesz to jest do kupienia milka za 40tys. nówka zeszłoroczna. ale myślę że lepiej dołożyć parę groszy i kupić factorke ;) sam zbieram fundusze ale pewnie dopiero na gwiazdkę sobie sprezentuje ;( http://www.motorista.pl/ luknij tu tu pracuje zajebisty mechanik szkolony w aprili i wie wszystko o apkach :) zresztą tam pracują zajebiści ludzie :) pozdro i szerokości :)
V46
Świeżak

Postprzez Rafal111 » 1/3/2008, 13:46

Ja tam wybral bym suzuki bez watpienia....
Gsxr 600
Rafal111
Świeżak

Postprzez kemlar » 3/3/2008, 13:42

hey. na chwile obecna jest tak, kawa odpada, na koniec miesiaca maja coś mieć do objeżdżenia właśnie w motoriscie w wawie. albo tuono albo mille, mam nadzieje ze będzie millka :) jednego dnia umówię się u nich i objadę motor a drugiego w suzi i porównam na bieżąco co mi bardziej odpowieda. w sumie z tego co wiem aprilla wcale nie psuje sie tak jak by niektórzy chcieli, ale części drogie to fakt, no ale od tego jest gwarancja żeby pomagać ;-) w aprilli dali mi ciekawą ofertę więc mam nad czym myśleć, no ale jak objadę oba na raz to będę miał porównanie :-)

ps. V46 - wole zamiast factory normalna mille bo w sumie na co dzień i tak nie odczuję dużej różnicy, a za to wrzucę od razu końcówki acrapovica i moze power comandera :)
Aprilia Rsv Factory 08`
kemlar
Świeżak

Postprzez SQ » 3/3/2008, 21:45

kumpel jeździ rsv i chyba tylko raz mu się popsuła tak, że dalej nie pjechał (laweta te sprawy). motong był nowy (mniej niż rok chyba). ale faktem jest, że na części trzeba długo czekać. miał szlifa jednego czy dwa ;) i naprawa nie była błyskawiczna właśnie z powodu oczekiwania na części.
jeśli chodzi o końcówki acrapovica to też takie ma. dźwięk donośny, ale niezbyt subetlny czy porywający. może jakieś inne końcówki by to zmieniły, a może ten rotax już tak ma... niektórzy twierdzą, że chodzi jak popsuta młockarnia ;) inny kumpel na sv1000 ma leo vinca i ten dźwięk jest zdecydowanie lepszy... niższy i jakiś bardziej potężny. jak kiedyś wieczorem wszyscy zachlali, a on rano odpalił to ustrojstwo żeby po bułki pojechać myślałem, że go zlinczujemy (kac nie wybacza takich rzeczy :) ) tak donośne są te puszki, a na podkreślenie zasługuje fakt, że pokoje mieliśmy na 1 piętrze !
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez marcinhc » 3/3/2008, 22:26

Kurde, z taką kasą to ja nawet bym nie spoglądał w stronę japonców.

Mozesz miec Aprilke, Triumpha, Ducati a nawet Moto Guzzi i sie jeszcze zastanawiasz?

Ja bym poswiecil te trudnosci z serwisem czy troche wieksza awaryjnoscia dla takiego sprzeta. Japonce to sa skomputeryzowane automaty do jezdzenia a nie motocykle. Wloskie moto maja swoj urok, w swoim wyrafinowaniu, dzwieku i wlasnie tym, ze sie czasem zepsuja.

Twoj wybor, ale japonce to taka Toyota Corolla wsrod motocykli.

Zreszta jesli kupujesz nowe moto, to raczej nie bedzie sie psulo co tydzien. Masz zawsze gwarancje.
Nienawidzę głupich ludzi.
marcinhc
Świeżak

Postprzez kemlar » 3/3/2008, 22:45

postaram sie po kolei :) co do wydechu gdzieś tam mi sie obiło o uszy ze leo vince ładniej brzmi niż akrapowic na rsv mille, dźwięk wiadomo kwestia gustu, tak samo wygląd kobietom raczej sie nie podoba rsv bo pokazywałem :) a mi np pasuje, dźwięk fajny z wyglądu może być :-p jak dla mnie wygodny, fakt ze za 40-47 mogę mieć nówkę i gwarancje wiec również na to patrze, triumphy mi sie nie podobają , ducati tak ale cenax2 :-P a moto guzzi to z raz widziałem, podoba mi sie tez mv agusta f4 no ale ta cena:) może za rok;-)
Aprilia Rsv Factory 08`
kemlar
Świeżak

Postprzez SQ » 4/3/2008, 07:49

żebyśmy się dobrze zrozumieli. poziom fajności w rsv jest b. wysoki. zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i jazdę. co do usterkowości, czy jakości serwisu - to po prostu trzeba sobie z tego zdawać sprawę, taki urok tego sprzęta.
o końcówkach napisałem, ponieważ to akurat imo ważne w przypadku V, szczególnie jak się kilka tyś zł na te wydechy wyda, ale to zawsze rzecz gustu :)

co do kobitek to bym się nie sugierował. raczej nie odróżniają sprzętów od siebie. raz jest ładny - jak czarny, a raz brzydki - bo czerwony ;) chyba, że się zna, ale to żadkość.
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez kravec » 4/3/2008, 15:44

poza tym gutki to nie ta klasa
kravec
Administrator

Postprzez marcinhc » 7/3/2008, 15:07

kemlar napisał(a):postaram sie po kolei :) co do wydechu gdzieś tam mi sie obiło o uszy ze leo vince ładniej brzmi niż akrapowic na rsv mille, dźwięk wiadomo kwestia gustu, tak samo wygląd kobietom raczej sie nie podoba rsv bo pokazywałem :) a mi np pasuje, dźwięk fajny z wyglądu może być :-p jak dla mnie wygodny, fakt ze za 40-47 mogę mieć nówkę i gwarancje wiec również na to patrze, triumphy mi sie nie podobają , ducati tak ale cenax2 :-P a moto guzzi to z raz widziałem, podoba mi sie tez mv agusta f4 no ale ta cena:) może za rok;-)

Ducati wcale nie musi kosztowac X2. Oto dowód:

http://www.scigacz.pl/Ducati,848,eksklu ... ,4882.html
Nienawidzę głupich ludzi.
marcinhc
Świeżak

Postprzez kemlar » 7/3/2008, 19:38

witam.
nie no wiadomo że można;-) no ale takie 45-47 to raczej górna granica na moto dla mnie na chwile obecną , zostaje jeszcze kasa na ciuchy a nie chce kupić czegoś taniego tylko bezpiecznego i trochę lepszego niż miałem. bo tak to ślepa uliczka dorzucając co chwila do moto;-) poza tym jakoś na litrze mi dobrze, chociaż v850 myślę że nie był by zły. ale w psychice zostaje myśl o litrze;-) koniec marca mam jazdę gsx1000r a początek kwietnia rsv1000r. i decyduje za miesiąc ostatecznie, zadatek po jeździe i zakup na imieniny 22.IV ;-)
wkleję fotkę tej rsv jak mi sie uda, no mnie ona jakoś kręci coraz bardziej;-)
Załączniki
DSC00002pop.JPG
rsv 1000 r
DSC00002pop.JPG (60.86 KiB) Przeglądane 2705 razy
kemlar
Świeżak

Postprzez goOly19 » 7/3/2008, 23:07

a mi sie strasznie podoba zx10r zielona poprostu cudo a suzuki jakos nie moge sie przyzwyczaic do tych wydechów;/ a nie myslales o fireblade?? pozdro aprilla to juz calkiem inna bajka :) ale troche zeby inne kolory niz na footo
929 dlaczego honda ? bo .... HONDA TO HONDA;D
goOly19
Świeżak

Postprzez kemlar » 7/3/2008, 23:22

w kawach kocham sie od dawna i dużo myślałem no ale rozsądek nadaje na suzi, firebladego miałem 05` kwestia gustu, no po prostu dla mnie nie podchodzi i tyle. aprillia albo z fotki albo czarna a gixer czarno-zloty 08`. podoboba mi sie nowe malowanie aprilli bialo-czerwone ale zamiast doplaty do nowszego rocznika wole 07` i puchy 2xacrapa albo leo :-)
kemlar
Świeżak

Postprzez spazz » 8/3/2008, 08:56

adoptuj mnie!
spazz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kemlar » 8/3/2008, 10:21

kiedy? ;-) hehehe
na razie szukam fajnej i cycatej blondyny:) ale jak coś to dam ci znać.
Aprilia Rsv Factory 08`
kemlar
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle