gixer 1000 k7 / aprilla rsv1000r?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
gixer 1000 k7 / aprilla rsv1000r?
witam serdecznie.
mam zamiar kupić gixera 1000 k7. ew kawy zx10r. oczywiście jeździłem już uprzedzając pytania małym bandziorem i i bladym 2005 wiec mam pewne doświadczenie:) teraz ma zamiar kupić coś nowego z rocznika `07 będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat podanych modeli.
pozdrawiam
ps. czasem myślę nad apirllą rsv1000r 2006+ chociaż wiem że to trochę inna bajka bo V
mam zamiar kupić gixera 1000 k7. ew kawy zx10r. oczywiście jeździłem już uprzedzając pytania małym bandziorem i i bladym 2005 wiec mam pewne doświadczenie:) teraz ma zamiar kupić coś nowego z rocznika `07 będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat podanych modeli.
pozdrawiam
ps. czasem myślę nad apirllą rsv1000r 2006+ chociaż wiem że to trochę inna bajka bo V

Ostatnio edytowano 7/3/2008, 20:28 przez kemlar, łącznie edytowano 1 raz
- kemlar
- Świeżak
gixer 1000 mówi sam za siebie
na googlach masz pelno info! skoro latałes juz banditem i bladym to sam powinienes wiedziec oc i jak z tym moto a nie zadawac takie pytaniee!

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
jest tak, na decyzje mam jakiś miesiąc, w sumie na 90% gixer będzie, ale może usłyszę coś ciekawego o zx10r, ostatni sezon miałem czarną dziurę jeżeli chodzi o wspólne wypady i zloty i niewiele o nim wiem, poza tym nie miałem okazji polatać żadną kawą zx10r czego żałuje, a w salonie nie dają jazdy próbnej wiec ryfa 

- kemlar
- Świeżak
ja bym w twojej sytuacji brał jedynie gixera! aprilia to juz co innego, ten dzwięk, tez bym sie zastanowil, ale na taką włoszke trzeba miec kase, nie tyle co na samo moto ale ekp;loatacja, czesci.
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
z kasa raczej nie mam problemów, oczywiście w granicach rozsądku
ale właśnie obawiam sie tego żeby nie było kaplicy z trwałością aprilli, dużo żegluje wiec wypady na mazury i nad morze będą częste. no i w gixer niema rury pod siodłem jak kawa to też wygodniej jednak w korkach co by nie gadać
tym bardziej że sporo jeżdżę więc to sie dla mnie też liczy. a ktoś słyszał o jakiś problemach z gixerem `07? mi sie nic nie obiło ale wole zapytać:)

- kemlar
- Świeżak
wiesz co ja nie jezdziłem tymi moto ale jestem zagorzałym fanem gixxerów. Dla mnie nie mają sobie równych. ktoś powie że kawa o 0,002s szybsza (nie poparte żadnymi badaniami
), gixer ma w sobie to coś czego według mnie w innych bajkach nie znajdziesz. no dobra moze to troche poetycko brzmi ale takie jest moje zdanie także gixer Rlzzzzz 

"Bóg wybacza...
motocykl nigdy..."

motocykl nigdy..."

-
filak - Świeżak
a wierz czy jest jakaś widoczna różnica miedzy rsv1000r a rsv1000r factory, opłaca się dołożyć te parę groszy czy raczej na co dzień nie odczuję różnicy miedzy obiema wersjami. ew. prosił bym o wypowiedź posiadaczy aprilli jak z servisowaniem ich i dostępnością części. zakładam oczywiści że będę regularnie robił przeglądy 

- kemlar
- Świeżak
factory to taka ekskluzywna wersja zwyklej rsv.z tego co pamietam masz teleskopy ohlinsa,tylni amor z dodatkowa regulacja, i amor skretu rowniez ohlinsa.duzo jakis bzdetow jest z carbonu dla zmiejszenia masy.aluminiowe kola oz.oraz radialne zaciski i pompe do tego brembo.rsv nie sa u nas popularne, dlatego ciezko bedzie ci pogadac z kims na jej temat.ja bym sie nie zastanawiaj, rsv lub factory.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
no właśnie świetnie zdaję sobie sprawę że jeżeli chodzi o info o włochach to jest ciężko, a znajomi niestety tylko na japońcach śmigają. postaram sie załatwić jeszcze jazdę próbną i zobaczę. jak różnica jest miedzy rsv a factory na papierze to wiem
ale dzięki za info. chodziło mi o odczucia w trakcie jazdy czy zobaczę tą różnicę w codziennej jeździe czy tylko na torze. no i podstawa to eksploatacja, wole nie tracić czasu na lawetę 

Aprilia Rsv Factory 08`
- kemlar
- Świeżak
- fandzoilisz
- Bywalec
rsv to jest wloski SHIT
sam jestes shit.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
jak widać opinie różne i to rozumiem, kwestia gustu
ja nie ukrywam że myślę o gixerze ale myśl o RSV gdzieś tam krąży mi po głowie, tylko jak z tą legendarna 'trwałością' i servisowaniem aprilli, o sprzęty dbam ale nie chce sytuacji że czegoś będzie brak i zostawię sprzęta. a gotów jestem zaryzykować, żałuję że narazie nie miałem okazji sam polatać nim parę długich chwil i się przekonać
szerokiej drogi 

Aprilia Rsv Factory 08`
- kemlar
- Świeżak
jak cos kupisz to sie pochwal na forum 

-
bolokolo - Bywalec
z serwisem aprilii jest naprawde klopot w polsce. Jest tylko jeden importr (oficjalny)- w Krakowie. Maja bardzo wysokie ceny i dluuuugi czas oczekiwania... chyba ze do RSV jako "nowego" motocyla bedzie to wygladalo inaczej. Z tym ze w 2-3 letnim motocyklu (np. bo nie wiem z ktorego roku chcesz kupic) nie bedziesz mial raczej okazji wymieniac czesci jezeli bedziesz o niego dbal- tak jak napisal Evil. Zobacz sobie jeszce ewentualnie Masterbike 2006 (chyba wtedy RSV wygrala). Ablo to bylo 07... nie pamietam
i tez wolalbym RSV... malo sie znam ale to ma swoj styl... jest inna od zdecydowanej wiekszosc sprzetow jezdzacych po naszych drogach
i tez wolalbym RSV... malo sie znam ale to ma swoj styl... jest inna od zdecydowanej wiekszosc sprzetow jezdzacych po naszych drogach
Ostatnio edytowano 19/2/2008, 00:48 przez kravec, łącznie edytowano 2 razy
-
kravec - Administrator
kravec, przeciez z evilem napisalismy.
-
bolokolo - Bywalec
okulary polecam
.ja tez ostatnio po wizycie u okulisty dostalem je, tyle ze do jazdy w nocy .

-
bolokolo - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości