Zobacz wątek - Motocykl - jaki wybrać? - CBR 600/900 Yama YZF ....
NAS Analytics TAG

Motocykl - jaki wybrać? - CBR 600/900 Yama YZF ....

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Motocykl - jaki wybrać? - CBR 600/900 Yama YZF ....

Postprzez rali » 22/1/2008, 23:43

Witam serdecznie,
chciałem poprosić forumowiczów o radę i opinię:
Silnie noszę się z zamiarem kupna motocykla a w sumie to pewne że od wiosny coś będę miał. Chciałbym aby był to sprzęt naprawdę mocny, mało awaryjny, w miarę lekki i z tzw. kochones ;). Warto by było aby był wygodny dla pasażera bo często się wybieram w trasy dłuższe/krótsze ale jednak..
Myślałem o kilku motocyklach -
CBR 600 f3,f4
CBR 900
YAMAHA YZF thundercat/thunderace
fzr 1000
gsx-r 600/1000
gsx-f 750
kawasaki - zx7 zx9

chciałbym aby moto miało kopniaka... żeby mi sie nie spierdzielił w tydzień..i przede wszystkim żebym zmieścił się cenowo w okolicach <= 12 000 zł

chciałem prosić o jakieś rady i opinie - może jakieś inne moto? a jak nie to co najlepsze z tego co wymieniłem? najmniej awaryjne, z najlepszą opinią użytkowników... nie chciałbym też kupić dziadka nie bardzo uśmiecha mi się moto starsze ode mnie ;>

taki najlepszy opis charakteryzujÄ…cy taki lekko wymarzony motocykl to:
szybka
silna
nie stara
nie ciężka
w miarÄ™ wygodna bestia ;>
=]
wielkie dzięki za wszelkie rady i opinie
pozdrawiam
rali
Świeżak

Postprzez PavloRBR » 22/1/2008, 23:47

YZF Thundercat jest dobry ;) mało awaryjny w miare mocny wygodny, i szybki oczywoscie jak na 600tke !!
F4 tez sa godne polcenia
900RR to jest moto juz bardziej sportowe anizeli w trasy ;) czlowiek sie meczy po ok 60KM]
Gixery tez sa spoko;) strasznie duzo masz kandydatów i ciezko wypisac który jest lepszy ale te co wymienilem sa według mnie godne polecia pozdr
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
PavloRBR
Świeżak

Postprzez nurser102 » 23/1/2008, 00:35

Jak bym mial wybierac to na twoim miejscu bym bral któregos YZF-a lub Fazera 1000... w nastepnej kolejnosci jakas CeBRe.... Ale skoro ma byc silny motorek to 900 :D albo KAwa zxr9.... ale to tylko moja opinia.... Ja osobiscie bralbym Tundercata!!
Przelotne Znajomości Nie Są Tak Ważne Jak Prawdziwi Przyjaciele.....
nurser102
Świeżak

Postprzez P_R_O_T_E_Z_A » 23/1/2008, 02:26

To się tak nie da żeby był mocny i wygodny nie stary i do 12 tys tak to tylko w erze dogadzają :) zawsze coś będzie pominięte w większym lub mniejszym stopniu , ale co byś nie kupił to i tak będziesz zadowolony kupisz sporta to się będziesz podniecał jak zapierdziela i o wygodzie zapomnisz lub powiesz że zawsze można zrobić przerwę na fajkę w podróży i się rozprostować , kupisz coś bardziej turystycznego to jeśli nie jeździłeś sportem i tak powiesz że zapier... jak głupie :) moim zdaniem już sam sobie odpowiedziałeś i złoty środek dla ciebie to cbr f4 ; YAMAHA YZF thundercat/thunderace ; gsx-f 750 z mojej strony jeszcze do tej listy by Fazer spasował tylko że one w granicach 14 tys ale zawsze możesz coś wylukać okazyjnie taniej , szukaj w ogłoszeniach jeśli niedaleko oglądaj , przejedz się jak największą ilością wymienionych przez ciebie maszyn będziesz miar porównanie i sam wybierzesz . Pozdrawiam
www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
P_R_O_T_E_Z_A
Świeżak

Postprzez LeWy2005 » 23/1/2008, 23:45

hmmm ... jestem swierzy jesli chodzi o motocykle ale to mnie rozbwailo:
taki najlepszy opis charakteryzujÄ…cy taki lekko wymarzony motocykl to:
szybka
silna
nie stara
nie ciężka
w miarÄ™ wygodna bestia ;>

szybka i silna da sie zrobic, nie stara tez, nie ciezka <- tutaj musisz zrezygnowac z wygody bo to co lekkie jest zazwyczaj supersportem (nawet taki bandzior swoje wazy)...
Tak czy inaczej tez nosze sie z zamiarem zakupu moto do podobnyh celow i wybor padl albo na ThunderCata albo na CBF 600 F3 (mam podobna kase do Ciebie a z tego co wiedzialem nie stac mnie w zime na F4, a co dopiero w sezonie ... no chyba ze chcesz kupic dzwoniony sprzet z super okazji kupiony w niemczech od Pani ktora miala 98 lat :P )
Pzdr
LeWy2005
Świeżak

Postprzez rali » 24/1/2008, 18:45

Teraz w wawie będzie expo przejdę się posiedzę na wszelkich sprzętach to będę wiedział jak się "czuję wagowo" na jakim :>

szybka i silna da sie zrobic, nie stara tez, nie ciezka <- tutaj musisz zrezygnowac z wygody bo to co lekkie jest zazwyczaj supersportem (nawet taki bandzior swoje wazy)...

trzeba znaleźć jakiś złoty środek..albo kupić dwa haha ;)

Tak czy inaczej tez nosze sie z zamiarem zakupu moto do podobnyh celow i wybor padl albo na ThunderCata albo na CBF 600 F3

Nom ja w sumie teraz to coraz mocniej rozważam CBR 600 F3/F4 Thundercata lub Thunderace...ale ace to już mocno drogi..a z kasą jak bym znalazł coś dobrego to bym wygospodarował może jeszcze jakieś grosze... chcę motocykl dobry na prawdę dobry :> za długo i za ciężko pracowałem żeby kupić teraz niewypał ;>

(mam podobna kase do Ciebie a z tego co wiedzialem nie stac mnie w zime na F4, a co dopiero w sezonie ... no chyba ze chcesz kupic dzwoniony sprzet z super okazji kupiony w niemczech od Pani ktora miala 98 lat

pani lat 98 z niemiec/usa nie bity lekko drapnięty - chyba norma w opisach :PPPP

Pozdrawiam.
btw. A może jakieś inne propozycje motocyklowe? co powiecie o ZZR 1100? :P CBR 1000? :) duze pojemności duża waga..ale może jak raz by to było to ? ...
Czy mogli by się właściciele CBRek i Thunderów wypowiedzieć o swoich sprzętach? długa trasa szybkie winkle szybka jazda... taka jest zabawa - nie szpan w mieście :)
rali
Świeżak

Postprzez MadboY » 24/1/2008, 20:17

nie zawsze duzy silnik idzie w parze z duza masa moto. GS w porownaniu z Fireblade'em to ciezka i nieporeczna krowa. SC44 wazy 170kg na sucho.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez falconiforme » 24/1/2008, 21:37

Kupuj Bladego SC44, momentu obrotowego nic Tobie nie zastąpi, zwłaszcza we dwoje.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MadboY » 25/1/2008, 00:40

falconiforme napisał(a):Kupuj Bladego SC44, momentu obrotowego nic Tobie nie zastąpi, zwłaszcza we dwoje.

za 12k to kupi skladanego z trzech ;)

edit: ale 900rr SC35 spokojnie juz kupi, ale z tym modelem nie mialem stycznosci wiec sie nie wypowiadam. Choc nie slyszalem zlego slowa na jej temat.
Ostatnio edytowano 25/1/2008, 01:41 przez MadboY, łącznie edytowano 1 raz
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez GregorMoto » 25/1/2008, 01:28

bier pan cebre
Yamaha R1 RN19 :)
GregorMoto
Bywalec

Postprzez P4kIt0 » 25/1/2008, 12:02

witam:0 przymierzam sie do kupna cbr 2:) i chcialbym posluchac kogos kto mniej wiecej orenituje a temat tego modelu ;) co myslicie o :
http://allegro.pl/item300990529_cbr_600 ... n_bdb.html ?? pozdrawiam :)
<< Honda -> świetny japoniec, ale Całkowity Brak Rozumu (CBR) >>
P4kIt0
Świeżak

Postprzez SLOTHY » 29/1/2008, 16:45

latam fajerem sc33 caly sezon jest to moj pierwszy sprzet. zrobilem okolo 10000 km wymienilem tylko regulator napiecia no i kolocki olej takie tam. zero awari itp. i gowno prawda ze po 60 km rÄ…k nie czujesz. robilem po 300 i bylo ok. motor jest zwrotny i mocny. polecam
SLOTHY
Świeżak

Postprzez rali » 3/2/2008, 17:18

atam fajerem sc33 caly sezon jest to moj pierwszy sprzet. zrobilem okolo 10000 km wymienilem tylko regulator napiecia no i kolocki olej takie tam. zero awari itp. i gowno prawda ze po 60 km rÄ…k nie czujesz. robilem po 300 i bylo ok. motor jest zwrotny i mocny. polecam

Słyaszałem tego typu opinie =] kurdę ciężki wybór ;> ma ktoś kostkę sześcienną? ;> co los da! :P a w sumie to i tak aby był w miarę młody :) nie chcę kolejnego dziadka lat 17 czy 18 ;P
rali
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê