Błędy ortograficzne, dysleksja a może "dyslekcja"?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
turboponczek napisał(a):Zgłaszam odrębne zdanie. Dysleksja nie jest wykrętem dla cwaniakowatych leni. To, że są takie osoby - które tylko udają dysleksję - nie upoważnia Cię do tak radykalnych i niesprawiedliwych sądów. Są ludzie którzy choćby tłukli ortografię dzień w dzień - będą robić dużo błedów bo są dyslektykami.
Nalez pamiętać że forum to nie szkoła gdzie wszystko się odbywa pod presją oceny oraz czasu i pisząc tu posty jest możliwość swobodnego wyrażania swoich myśli.
Jak taki mądry, to ja sie czuje urażony przez osoby nie stosujące się do zasad pisowni. Rażą tym mój patriotyzm i godzą w polskość. Tak jak wszyscy czują sie urażeni że na forum jeżdżą po motorowerach, tak ja czuje się urażony za kaleczenie języka polskiego. Jest to lekceważenie osób piszących na tym forum i okazywanie całkowitego braku szacunku. Zadowolony?
Jak ktoś pisze naprawde tak że z tym człowiekiem nie można się porozumieć, to nic się nie stanie jak skorzysta z cudów techniki i użyje specjalnej przeglądarki albo worda. Bo jak ómiejom znaleś foróm i pisaź tótej wiele głopih tematuf o pierdopendah kture siem im nie rozpendzajom to dlaczego ktokolwiek ma czytaź te ih spamerstfo ? nie karzdy jeźdrzi tszystastrzerdzieci na gozine ale jak kogus niemorzna zrozómić to dlaczego ma zaśmiecac foróm?
Dlaczego większość ma się dostosować pod mniejszość (chociaż na forum to nie zupełnie tak jest) która wykazuje się WIELKIM lenistwem? Dlaczego Ci co piszą poprawnie mają czytać te bzdury i psuć swoją psychike przez leniwców którzy zaraz zaczną nas posadzać o rasizm. Jak są jakiekolwiek zasady pisowni to trzeba sie tego trzymać a nie olewać z góry na dół ciepłym moczem i krzyczeć jaki to ja biedny bo najeżdżają na mnie za to że nie umiem pisać, a ja taki biedny i mnie tym tylko denerwują.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
niektorzy lubia sie pouzalac nad soba i wybrac najprostrze wyjscie (zaswiadczenie o dysleksji) zamias sie zabrac do roboty..... znam osobe z takim zaswiadczniem ktora bledy ortograficzne robi rzadziej ode mnie (ja nie mam dysleksji
)..... naprawde wystarcz troche pracy i mozna to zniwelowac prawie do zera...... fakt ze zdazaja sie przypadki tzw. "ciezkie" ale to sa jednostki.....
PS. przepraszam jak kogos urazilem...

PS. przepraszam jak kogos urazilem...

bedzie dobrze... i jest bardzo dobrze.... Z'etek xD
-
owad - Świeżak
U mnie w klasach szóstych (a i b) na prawie 50 osób 4 ma dysleksję i jedna dysgrafię, z czego trzy osoby z tych czterech mają papierek o dysleksji i lenistwo.
Ale nasza polonistka jest ''lekko wrednawa''- nie daje spokoju tym którzy mają papierek i lenistwo - mają tyle do przepisywania że moim zdaniem nie jest to tego warte.
Ale nasza polonistka jest ''lekko wrednawa''- nie daje spokoju tym którzy mają papierek i lenistwo - mają tyle do przepisywania że moim zdaniem nie jest to tego warte.
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
Taaaaaaa, ban na 10 dni za bledy i e-mail do moda z przepisanym 100 razy slowem 

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Niestety przepisywanie nic tu nie da
, bo sądze, że skróty ctrl+a/c i v są wszytskim znane. Odnośnie czytania błędnych wyrazów i powtarzanie tego we własnej pisowni myśle, że będzie to wpływac głównie na wzrokowców. Ja sam mam na liście zapisanego znajomoge jako "Hódy", taki ma nick i wypada by tak był zapisany. Jeśli teraz miałbym napisać w jakimś wypracowaniu bez Worda to prawdopodobne jest, że napisze go tak jak mam na liście kontaków.

- DK
- Świeżak
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
spazz napisał(a):patty_brawurka napisał(a):Balwochwalczo, fakt pandemii dysleksji, oslonka do przykrycia lenistwa :/
![]()
mam wzwod... pati smagaj mnie jeszcze tym biczem lingwisty oooo jeeeaaaaa!!!!!
Spazz jednak Cię kocham

-
Kaja - VIP Ścigacz.pl
kto ma problemy z ortografia to trudno, ale przy najmniej niech sie stara
chciec to znaczy moc. Cuda techniki w postaci kompa i odpowiednich programow pozwola na poprawne pisanie<fakt ze wymaga to czasu>

cb 600 hornet=>FZ6 S2 `07 w koncu 

-
pavkox - Świeżak
eneasz napisał(a):Na niektorych kompach nie mam nawet polskich literek i wtedy to sa jaja jak ktos ąka i ęka
nie martw się Eneasz

na nie kturyh kąmpah niemam nafed polskih ljtelek i ftety to som jaia jak ktoź onka i enka
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
jakich używacie przeglądarek??
w firefoxie mam np że sam podkreśla mi błędy jak w wordzie i od razu moge wybrać myszką poprawe. niby nic a jednak pomaga w ładnym pisaniu. ( rzadko muszę przyznać używam ale staram się zeby nie było zbyt wilu podkreśleń.
w firefoxie mam np że sam podkreśla mi błędy jak w wordzie i od razu moge wybrać myszką poprawe. niby nic a jednak pomaga w ładnym pisaniu. ( rzadko muszę przyznać używam ale staram się zeby nie było zbyt wilu podkreśleń.
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
mar111cin napisał(a):na nie kturyh kąmpah niemam nafed polskih ljtelek i ftety to som jaia jak ktoź onka i enka
racja, napisz bez polskich znaków: " zrób mi łaske"

dla mnie osoba popełniająca ortograficzne błędy jest "ok" pod warunkiem, że robi coś w kierunku aby sie z tego "wyleczyć".
jeśli papier on ma i to olewa to zwykłym ćwokiem on jest wtedy - tak by powiedział master Yoda

- Ziolo
- Świeżak
Ziolo napisał(a):racja, napisz bez polskich znaków: " zrób mi łaske"![]()
w ogólniaku do ktorego chodziłem był dyrektor który prawie już odchodzil na emeryture. Dyrektor ten nie wymawiał "Ł" tylko mówil zamiast tego "L". Jego ulubionym zdaniem było zawsze coś w stylu "wy mi łaski nie robicie że się tutaj uczycie". Domyślasz sie pewnie jak to zawsze wychodziło

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
-
turboponczek - MEGA TROLL
turboponczek napisał(a):mi nie przeszkadza to ze ktoś pisze z błędami... tylko czepialskich i nie wyżytych seksualnie to denerwuje = O
Jak po pewnym czasie zaczniesz robić takie błędy jak dzieci neo, to wtedy zacznie Ci to przeszkadzać. Jak się naczytasz z błedami to sam bedziesz od tego głupieć.
A jak narazie Twoja prostata nas nie interesuje

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
przypomniał mi się egzamin ustny z matmy na pierwszym roku studiów jak wszedł jakiś gość i oznajmił że ma jakieś zaświadczenie tak jak dysleksja tylko że z matmy
najpierw zapadła trochę cisza a potem profesor stwierdził że nie wiele to go obchodzi
Nawet nie wiedziałem że coś takiego jest. Nie pamiętam nazwy ale była niezła polewka 

-
RoN - Świeżak
mar111cin napisał(a):turboponczek napisał(a):mi nie przeszkadza to ze ktoś pisze z błędami... tylko czepialskich i nie wyżytych seksualnie to denerwuje = O
Jak po pewnym czasie zaczniesz robić takie błędy jak dzieci neo, to wtedy zacznie Ci to przeszkadzać. Jak się naczytasz z błedami to sam bedziesz od tego głupieć.
A jak narazie Twoja prostata nas nie interesuje
Wiem, nawet tak mam haha, ale jakby nie mam czym sie przejmować bo przecież nikt mnie za to nie bedzie chłostał drutem kolczastym

jak narazie z moją prostatą wszystko okej

-
turboponczek - MEGA TROLL
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3