Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Policja ostrzega przed jazdą bez...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Policja ostrzega przed jazdą bez...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 13:45

Komentatorzy napisał(a):Jak jest + 35 stopni to trudno wytrzymać w skórze szczególnie jadąc po mieście, a goretexu nie posiadam :)<br><hr>TakiKnypek<br>
Mimo wszystko chyba jestem w tej mniejszości która jeździ w pełnym kombi skórzanym po mieści mimo jakiejkolwiek temperatury i uwierz mi da się.
A co roku słyszę to samo: Po co Ci to? Nie gorąco Ci?
Odpowiedź jest krótka, Jeżdżę sportem: Nie mam czasu ani pieniędzy na leczenie.
Lepiej zapobiegać.<br><hr>Piotr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 14:16

Komentatorzy napisał(a):Jak jest + 35 stopni to trudno wytrzymać w skórze szczególnie jadąc po mieście, a goretexu nie posiadam :)<br><hr>TakiKnypek<br>
a ja posiadam i powiem Ci, że i tak jest w nim gorąco<br><hr>sux
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 14:16

Komentatorzy napisał(a):A tam pitolicie :D ja po swojej okolicy śmigam na krótko, ale za to jadę super ekstra wolno więc jak była by gleba to jak na rowerku z górki ;) Oczywiście jak jadę gdzieś dalej to się upieram ;)<br><hr>Golas <br>
Komentatorzy napisał(a):Napewno się 'upierasz', tylko przy czym?<br><hr>Wacuś<br>
Przy ubraniu zapewne<br><hr>Auć
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 14:28

zawsze można kupic zbroje <a href="http://www.moto-maniak.eu/galerie/b/buzer-zbroja-datex_132.jpg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.moto-maniak.eu/galerie/b/buzer-zbroja-datex_132.jpg</a> i ochraniacze na kolana <a href="http://www.motogen.pl/gfx/motogen2/_thumbs/pl/defaultaktualnosci/52/3006/1/0251-007640x480.jpg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.motogen.pl/gfx/motogen2/_thumbs/pl/defaultaktualnosci/52/3006/1/0251-007640x480.jpg</a> a buty to juz chyba kazdy wytrzyma w wysokich.<br><hr>Bzinek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 15:21

Niektórzy z Was piszą takie cuda, jakby nie było na rynku bielizny termoaktywnej do kupienia,w całkiem rozsądnych cenach. Ja zawsze w stroju, jeansy motocyklowe i kurtka, a pod spodem dobry zestaw bielizny termo - nawet przy b. dużych upałach daję radę :)<br><hr>kachorraaa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 16:51

no to lepiej uzbieraj na gore albo zbroję bo przeszczep skóry Cie wyniesie troche więcej :)<br><hr>Maciek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 17:50

Ta nieduża prędkość gościa ze zdjęcia to ile? Ja zaliczyłem szlifa przy 90km/h w zwykłej bluzie i jeansach, a w porównaniu do tego gościa to nic mi nie było (nawet bluza i jeansy są prawie bez uszkodzeń). Oczywiście zaraz potem, po wypłacie kupiłem kurtkę i rękawice.<br><hr>JacekBari
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 18:01

Nie po to kupuje się motocykl by się na nim gotować w ciuchach przy 30st upałach.Nabywca czy użytkownik jednośladu powinien zdawać sobie sprawę że jest to pojazd niebezpieczny i albo podejmuje ryzyko, albo powinien zanabyć np volvo z poduszkami powietrznymi i jeździć bezpiecznie z szybkościami dozwolonymi przez KD. Ciuchy motocyklowe, zwłaszcza skórzane kombinezony produkowane są z myślą głównie o zawodnikach jeżdżących na torze i mają chronić przed otarciami i niewielkimi urazami w razie wywrotki-ślizgu. W przypadku uderzenia w przeszkodę ze znaczną szybkością np w samochód czy krawężnik na drodze praktycznie nic nie dają. Jestem zdania (moje zdanie) że w czasie upałów wręcz potęgują zagrożenie dla kierownika motocykla gdyż przegrzany organizm odczuwa podwójnie zmęczenie, skutkiem czego maleje refleks i czujność na drodze. Z tąd już tylko krok do wypadku...<br><hr>marian65
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 18:10

Komentatorzy napisał(a):Nie po to kupuje się motocykl by się na nim gotować w ciuchach przy 30st upałach.Nabywca czy użytkownik jednośladu powinien zdawać sobie sprawę że jest to pojazd niebezpieczny i albo podejmuje ryzyko, albo powinien zanabyć np volvo z poduszkami powietrznymi i jeździć bezpiecznie z szybkościami dozwolonymi przez KD. Ciuchy motocyklowe, zwłaszcza skórzane kombinezony produkowane są z myślą głównie o zawodnikach jeżdżących na torze i mają chronić przed otarciami i niewielkimi urazami w razie wywrotki-ślizgu. W przypadku uderzenia w przeszkodę ze znaczną szybkością np w samochód czy krawężnik na drodze praktycznie nic nie dają. Jestem zdania (moje zdanie) że w czasie upałów wręcz potęgują zagrożenie dla kierownika motocykla gdyż przegrzany organizm odczuwa podwójnie zmęczenie, skutkiem czego maleje refleks i czujność na drodze. Z tąd już tylko krok do wypadku...<br><hr>marian65<br>
szerokiej drogu<br><hr>pmp
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 18:15

Komentatorzy napisał(a):Nie po to kupuje się motocykl by się na nim gotować w ciuchach przy 30st upałach.Nabywca czy użytkownik jednośladu powinien zdawać sobie sprawę że jest to pojazd niebezpieczny i albo podejmuje ryzyko, albo powinien zanabyć np volvo z poduszkami powietrznymi i jeździć bezpiecznie z szybkościami dozwolonymi przez KD. Ciuchy motocyklowe, zwłaszcza skórzane kombinezony produkowane są z myślą głównie o zawodnikach jeżdżących na torze i mają chronić przed otarciami i niewielkimi urazami w razie wywrotki-ślizgu. W przypadku uderzenia w przeszkodę ze znaczną szybkością np w samochód czy krawężnik na drodze praktycznie nic nie dają. Jestem zdania (moje zdanie) że w czasie upałów wręcz potęgują zagrożenie dla kierownika motocykla gdyż przegrzany organizm odczuwa podwójnie zmęczenie, skutkiem czego maleje refleks i czujność na drodze. Z tąd już tylko krok do wypadku...<br><hr>marian65<br>
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=BA__-UWUYUE" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=BA__-UWUYUE</a><br><hr>Misiek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 20:59

skóra z perforacją załatwi sprawę<br><hr>emka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2013, 23:39

Komentatorzy napisał(a):Ta nieduża prędkość gościa ze zdjęcia to ile? Ja zaliczyłem szlifa przy 90km/h w zwykłej bluzie i jeansach, a w porównaniu do tego gościa to nic mi nie było (nawet bluza i jeansy są prawie bez uszkodzeń). Oczywiście zaraz potem, po wypłacie kupiłem kurtkę i rękawice.<br><hr>JacekBari<br>
chyba nigdy nie jeździłeś, poleciałem przy 30 w specjalnej kurtce i miałem pościerane przedramiona<br><hr>zb
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/8/2013, 08:50

Komentatorzy napisał(a):Ta nieduża prędkość gościa ze zdjęcia to ile? Ja zaliczyłem szlifa przy 90km/h w zwykłej bluzie i jeansach, a w porównaniu do tego gościa to nic mi nie było (nawet bluza i jeansy są prawie bez uszkodzeń). Oczywiście zaraz potem, po wypłacie kupiłem kurtkę i rękawice.<br><hr>JacekBari<br>
Komentatorzy napisał(a):chyba nigdy nie jeździłeś, poleciałem przy 30 w specjalnej kurtce i miałem pościerane przedramiona<br><hr>zb<br>
Narzeczony zaliczył konkretną stłuczkę w jeansach i hawajskiej koszuli i tylko delikatnie obtarł skórę na łokciu (jak przy zwykłym przewróceniu się na beton), nabił niewielkiego siniaka i skręcił kostkę. Trzeba mieć naprawdę pecha, żeby przy zwykłej przewrotce przy małych prędkościach się jakoś bardzo boobdzierać i potłuc ;)
Co nie zmienia faktu, że odpowiednia odzież (doskonale wiadomo, że bezpieczniejsza niż choćby hawajka :D) i, przede wszystkim, ostrożność są mocno wskazane ;)<br><hr>LilAlia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/8/2013, 10:55

Komentatorzy napisał(a):chyba nigdy nie jeździłeś, poleciałem przy 30 w specjalnej kurtce i miałem pościerane przedramiona<br><hr>zb<br>
Komentatorzy napisał(a):Narzeczony zaliczył konkretną stłuczkę w jeansach i hawajskiej koszuli i tylko delikatnie obtarł skórę na łokciu (jak przy zwykłym przewróceniu się na beton), nabił niewielkiego siniaka i skręcił kostkę. Trzeba mieć naprawdę pecha, żeby przy zwykłej przewrotce przy małych prędkościach się jakoś bardzo boobdzierać i potłuc ;)
Co nie zmienia faktu, że odpowiednia odzież (doskonale wiadomo, że bezpieczniejsza niż choćby hawajka :D) i, przede wszystkim, ostrożność są mocno wskazane ;)<br><hr>LilAlia<br>
W hawajskiej koszuli na moto-ale obciach!I jakoś nie wierzę w tak niewielkie obrażenia.<br><hr>Motoryniarz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/8/2013, 17:26

Skutera tak nie rozpędzisz chlopcze.<br><hr>Stu.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/8/2013, 20:33

A Ty wogóle masz motocykl,czy słyszałeś o odzierzy która cyhroni,a sie w niej nie ugotujesz?????????/<br><hr>Wiercik GSX
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/8/2013, 21:00

Przy 40km/h będziecie się gotować...
Odzież musi jednak być!
Zaliczyłem glebę przy 80, w kurtce i zero śladów, nie wierzę, że odzież nie chroni. BTW, motocykle nie są dla panienek, które wystarczy dotknąć by doznały uszczerbku, jeśli ktoś jest delikatny, niech zwolni do przepisowej prędkości, nawet poniżej.
Jeśli o kobiety chodzi...ano właśnie, KOBIETY, nie dziewczynki ; )<br><hr>Flamen
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê