[Aktualności] Policja ostrzega przed jazdą bez...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Aktualności] Policja ostrzega przed jazdą bez...
Dyskusja na temat: Policja ostrzega przed jazdą bez motocyklowej odzieży
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Policja ostrzega przed jazdą bez motocyklowej odzieży
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Policja ostrzega przed jazdą bez motocyklowej odzieży
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Oczywiście to racja ale nie wiem, czy da radę jechać w kurtce i spodniach przy 37 st. C. Mam bardzo dobre ciuchy ale i tak się gotuję. To także stwarza niebezpieczeństwo. Przegrzanie, osłabienie koncentracji, nerwy. Co ciekawe w Opolu nawet policjanci na swoich RT'kach jeżdżą przy upałach w T-Shirtach. I tak źle i tak nie dobrze. Na upały nie da rady <br><hr>Gnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
popieram, w ostatnich dniach też przestałem się ubierać i żadko kogo widze ubranego<br><hr>gggKomentatorzy napisał(a):Oczywiście to racja ale nie wiem, czy da radę jechać w kurtce i spodniach przy 37 st. C. Mam bardzo dobre ciuchy ale i tak się gotuję. To także stwarza niebezpieczeństwo. Przegrzanie, osłabienie koncentracji, nerwy. Co ciekawe w Opolu nawet policjanci na swoich RT'kach jeżdżą przy upałach w T-Shirtach. I tak źle i tak nie dobrze. Na upały nie da rady <br><hr>Gnypek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nieważne jaka temperatura, zawsze pełen strój. Jedynym moim ustępstwem na rzecz upałów jest zamiana spodni od kombika na jeansy z kevlarem i zostawianie góry kurtki lekko rozpiętej. Urazy po ostatniej glebie goiły się rok, chociaż miałem na sobie jeansy i kurtkę, a gleba była przy małej prędkości. Jak ktoś jedzie w gaciach i t-shircie, to IMO powinien sam płacić za swoje leczenie.<br><hr>escar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Da sie panowie, da sie. Jeżdżę ubrany w pełny strój, dodatkowo z żółwiem na plecach. Wszystko jest kwestią odpowiednich parametrów ciuchów - termoaktywnej bielizny, wstawek mesh, dodatkowych otworów wentylacyjnych i jasnego koloru.<br><hr>MaxioKomentatorzy napisał(a):Oczywiście to racja ale nie wiem, czy da radę jechać w kurtce i spodniach przy 37 st. C. Mam bardzo dobre ciuchy ale i tak się gotuję. To także stwarza niebezpieczeństwo. Przegrzanie, osłabienie koncentracji, nerwy. Co ciekawe w Opolu nawet policjanci na swoich RT'kach jeżdżą przy upałach w T-Shirtach. I tak źle i tak nie dobrze. Na upały nie da rady <br><hr>Gnypek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zacznijmy moze od tego, ze z regoly policja na motocyklach nie zapindala.
Dwa, to nie jest za goraco, tylko po prostu nie dysponuje sie odpowiednia odzierza
Ciucy z mash zapewniaja wentylecje i nie ma mowy o jakimskolwiek gotowaniu, tyle, ze trzeba troche kasy wydac.
Dwa, to nie jest za goraco, tylko po prostu nie dysponuje sie odpowiednia odzierza
Ciucy z mash zapewniaja wentylecje i nie ma mowy o jakimskolwiek gotowaniu, tyle, ze trzeba troche kasy wydac.
- Harakiri 7
- Bywalec
Może ten jasny kolor, bo mój czarny zestaw Rukka (kosztował sporo) nie daje rady. A może to ja nie daję rady? Pozdrawiam.<br><hr>GnypekKomentatorzy napisał(a):Oczywiście to racja ale nie wiem, czy da radę jechać w kurtce i spodniach przy 37 st. C. Mam bardzo dobre ciuchy ale i tak się gotuję. To także stwarza niebezpieczeństwo. Przegrzanie, osłabienie koncentracji, nerwy. Co ciekawe w Opolu nawet policjanci na swoich RT'kach jeżdżą przy upałach w T-Shirtach. I tak źle i tak nie dobrze. Na upały nie da rady <br><hr>Gnypek<br>Komentatorzy napisał(a):Da sie panowie, da sie. Jeżdżę ubrany w pełny strój, dodatkowo z żółwiem na plecach. Wszystko jest kwestią odpowiednich parametrów ciuchów - termoaktywnej bielizny, wstawek mesh, dodatkowych otworów wentylacyjnych i jasnego koloru.<br><hr>Maxio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Da się spokojnie. Zawsze jeżdżę w stroju. Mam czarną kurtkę tekstylną, wszystkie otwory wentylacyjne mam otworzone i jest OK nawet przy tych upałach. Na światłach czasem najwyżej ciężko, więc w mieście rozpinam trochę kurtkę, żeby nie być zapiętym pod szyję. <br><hr>nehmKomentatorzy napisał(a):Oczywiście to racja ale nie wiem, czy da radę jechać w kurtce i spodniach przy 37 st. C. Mam bardzo dobre ciuchy ale i tak się gotuję. To także stwarza niebezpieczeństwo. Przegrzanie, osłabienie koncentracji, nerwy. Co ciekawe w Opolu nawet policjanci na swoich RT'kach jeżdżą przy upałach w T-Shirtach. I tak źle i tak nie dobrze. Na upały nie da rady <br><hr>Gnypek<br>Komentatorzy napisał(a):Da sie panowie, da sie. Jeżdżę ubrany w pełny strój, dodatkowo z żółwiem na plecach. Wszystko jest kwestią odpowiednich parametrów ciuchów - termoaktywnej bielizny, wstawek mesh, dodatkowych otworów wentylacyjnych i jasnego koloru.<br><hr>Maxio<br>Komentatorzy napisał(a):Może ten jasny kolor, bo mój czarny zestaw Rukka (kosztował sporo) nie daje rady. A może to ja nie daję rady? Pozdrawiam.<br><hr>Gnypek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A tam pitolicie ja po swojej okolicy śmigam na krótko, ale za to jadę super ekstra wolno więc jak była by gleba to jak na rowerku z górki Oczywiście jak jadę gdzieś dalej to się upieram <br><hr>Golas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Słownik też pewnie "żadko" widujesz. Prawdziwy autorytet z Ciebie.<br><hr>keKomentatorzy napisał(a):Oczywiście to racja ale nie wiem, czy da radę jechać w kurtce i spodniach przy 37 st. C. Mam bardzo dobre ciuchy ale i tak się gotuję. To także stwarza niebezpieczeństwo. Przegrzanie, osłabienie koncentracji, nerwy. Co ciekawe w Opolu nawet policjanci na swoich RT'kach jeżdżą przy upałach w T-Shirtach. I tak źle i tak nie dobrze. Na upały nie da rady <br><hr>Gnypek<br>Komentatorzy napisał(a):popieram, w ostatnich dniach też przestałem się ubierać i żadko kogo widze ubranego<br><hr>ggg<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ostatnio jechałem w upał w moto-ubiorze jakieś 200 km, pod spodem byłem cały mokry od potu, ale co tam, bezpieczeństwo najważniejsze, widziałem tabuny motocyklistów w t-shirtach, cóż, wszystko fajnie, dopóki nic się nie zdarzy ....<br><hr>Miras
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Klapki, krótkie spodenki, brak koszulki, kask oraz rękawiczki potem mamy takie piękne tatuaże jak pan na zdjęciu<br><hr>Arnett
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A kto mówi, że to jest zdjęcie zaraz po wypadku?<br><hr>jaKomentatorzy napisał(a):"Chłopak miał na sobie t-shirt oraz jeansy." A na zdjęciu są dresy...<br><hr>DD<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak jest + 35 stopni to trudno wytrzymać w skórze szczególnie jadąc po mieście, a goretexu nie posiadam <br><hr>TakiKnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kup GoreTex. Albo cos zblizonego.
W weekend zrobilem ponad 200km - jak sie jedzie, to mozna i w skorze zapietej pod szyje. Nie ma, ze za cieplo.
A jak komus za goraco, to.. nie musi jechac na motocyklu. Nie ma obowiazku - po co sie meczyc. A jak w samochodzie jest cieplo, to nie zapinacie pasow, zeby bylo luzniej?
W weekend zrobilem ponad 200km - jak sie jedzie, to mozna i w skorze zapietej pod szyje. Nie ma, ze za cieplo.
A jak komus za goraco, to.. nie musi jechac na motocyklu. Nie ma obowiazku - po co sie meczyc. A jak w samochodzie jest cieplo, to nie zapinacie pasow, zeby bylo luzniej?
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Napewno się 'upierasz', tylko przy czym?<br><hr>WacuśKomentatorzy napisał(a):A tam pitolicie ja po swojej okolicy śmigam na krótko, ale za to jadę super ekstra wolno więc jak była by gleba to jak na rowerku z górki Oczywiście jak jadę gdzieś dalej to się upieram <br><hr>Golas <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to kup.<br><hr>rommelKomentatorzy napisał(a):Jak jest + 35 stopni to trudno wytrzymać w skórze szczególnie jadąc po mieście, a goretexu nie posiadam <br><hr>TakiKnypek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na rowerku na płaskim mam jakieś 40km/h, z górki z 10-20km/h więcej.Komentatorzy napisał(a):A tam pitolicie ja po swojej okolicy śmigam na krótko, ale za to jadę super ekstra wolno więc jak była by gleba to jak na rowerku z górki Oczywiście jak jadę gdzieś dalej to się upieram <br><hr>Golas <br>
Wiesz w USA był taki wariat co na proteście jechał bez kasku, toczył się całe 20km/h, zaliczył parkingówkę i główką trafił w krawężnik. Też myślał, że nic mu nie będzie<br><hr>abdgar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dlaczego patrzymy na zachód? Zobaczcie w jakich strojach jeździ nasza policja na motocyklach.<br><hr>Adi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości