Rozwiązanie sprawy dot. problemów z wydaniem prawa jazdy
• Strona 1 z 1
Rozwiązanie sprawy dot. problemów z wydaniem prawa jazdy
Witam ponownie
W poniższym temacie
viewtopic.php?t=84959
poruszyłem sprawę problemu wynikającego z nowych przepisów które mnie dotknęły osobiście.
Dziś otrzymałem pismo z SKO które najprawdopodobniej rozwiązuje całą sprawę. Foto częściowego pisma załączam w temacie i jeśli wszystko przebiegnie tak jak powiedziano mi w WK to sprawę można uznać za zamkniętą. Wątek dla tych którzy mają podobny problem, może takie rozwiązanie pomoże
Pozdrawiam
Edit
Forumowa wgrywarka zawiodła więc wklejam link do zdjęcia
http://img803.imageshack.us/img803/5519/imag0313e.jpg
W poniższym temacie
viewtopic.php?t=84959
poruszyłem sprawę problemu wynikającego z nowych przepisów które mnie dotknęły osobiście.
Dziś otrzymałem pismo z SKO które najprawdopodobniej rozwiązuje całą sprawę. Foto częściowego pisma załączam w temacie i jeśli wszystko przebiegnie tak jak powiedziano mi w WK to sprawę można uznać za zamkniętą. Wątek dla tych którzy mają podobny problem, może takie rozwiązanie pomoże

Pozdrawiam
Edit
Forumowa wgrywarka zawiodła więc wklejam link do zdjęcia
http://img803.imageshack.us/img803/5519/imag0313e.jpg
- B7KJ
- Świeżak
nie spiesz się. urząd będzie musiał zaskarżyć decyzję SKO (ponieważ blokują to przepisy). (choć szczerze życzę jak najlepiej).
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Owszem mogę napisać, nie wiem jednak czy w tym momencie to pomoże. Ja złożyłem zażalenie bezpośrednio po otrzymaniu decyzji, miałem na to 14 dni. Jest szansa na możliwość złożenia tego zażalenia w innej formie po tym terminie ?
Edit
Madcap, w piśmie które otrzymałem jest taki zapis :
"Jak wskazuje się w orzecznictwie sądowoadministracyjnym, brak jednoznacznego stanowiska ustawodawcy co do tego, jakie należy stosować przepisy do zdarzeń mających miejsce przed wejściem w życie nowych przepisów, nie oznacza istnienia "luki normatywnej", gdyż powinna ona zostać wypełniona w drodze wykładni przez organy stosujące prawo, jednak regułą w tym zakresie nie może być automatyczne stosowanie przepisów nowej ustawy do stanów prawnych (zdarzeń) mających miejsce i zakończonych przed datą wejścia w życie nowej ustawy"
Dla mnie na chłopski rozum oznacza to że nowa ustawa nie reguluje tej kwestii w sposób dosadny i nie można podporządkowywać rzeczy sprzed zmiany do nowych kryteriów. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie.
Edit
Madcap, w piśmie które otrzymałem jest taki zapis :
"Jak wskazuje się w orzecznictwie sądowoadministracyjnym, brak jednoznacznego stanowiska ustawodawcy co do tego, jakie należy stosować przepisy do zdarzeń mających miejsce przed wejściem w życie nowych przepisów, nie oznacza istnienia "luki normatywnej", gdyż powinna ona zostać wypełniona w drodze wykładni przez organy stosujące prawo, jednak regułą w tym zakresie nie może być automatyczne stosowanie przepisów nowej ustawy do stanów prawnych (zdarzeń) mających miejsce i zakończonych przed datą wejścia w życie nowej ustawy"
Dla mnie na chłopski rozum oznacza to że nowa ustawa nie reguluje tej kwestii w sposób dosadny i nie można podporządkowywać rzeczy sprzed zmiany do nowych kryteriów. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie.
- B7KJ
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości