jawa 50 stawidło
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie potrafię zliczyć obrotów na podstawie obracającego się wału czy dźwięku.
Pokaż mi obrotomierz, który wskazuje realną wartość obrotów.
Pokaż mi obrotomierz, który wskazuje realną wartość obrotów.
Tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów i głowic. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
Biblioteka Naturopatii – moja druga pasja: zioła i utrzymanie się w zdrowiu (otwórz link)
Biblioteka Naturopatii – moja druga pasja: zioła i utrzymanie się w zdrowiu (otwórz link)
-

MJR128 - VIP Ścigacz.pl
no to skoro te całe stawidło jest tanie genialne to czemu nie ma zastosowania w praktyce ? ok ktoś sie bawi starymi jawkami, ale gdyby patent był dobry to wiekszosc wyczynowych crossówek było by wyposażone w takie rzeczy... to tak samo nieudany patent jak np obrotowe tuleje w cylindrze itp itd. moze i pozwala uzyskać więcej niz bez zadnych zaworów. ale jak dla mnie bez sensu tyle roboty gdzie mozna uzyc zaworku membranowego na dolocie :d no i czy na pewno jak mjr mówi jest to realna wartosc obrotów cyz moze dzwieki silnika sie zmieniaja i słychac jakby sie wkręcał a moze dostaje tyle co nic z obrotów wiecej ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-

henio12323 - Moderator
http://www.youtube.com/watch?v=3v5zwUfUPo8 tu masz sima na stawidle z blokadą do 16 tyś obrotów
- mateo12506
- Świeżak
moze to i dobre ale jedynie na wysokich obrotach na ktorych silnik jest wtedy mocny, ale na niskich i srednich jest gorszy od komarka;P problem z zaplonem i ustawieniem niskich obrotow jest koszmarny, za bardzo obciaza silnik dlatego jest stosowany bardzo zadko i nie sprawedza sie na codzien
- miluszczk
- Świeżak
- mateo12506
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm