1
cycu_rsko napisał(a):
Ostatnie zdanie "Użycie słowa tir w języku polskim jako określenie każdej, dużej ciężarówki jest również poprawne" wiec jak w koncu ?
na 50-tki tez mówią motor ....
a tak na poważnie, wikipedia nie jest najlepszym encyklopedycznym źródłem wiedzy
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
madcap napisał(a):cycu_rsko napisał(a):
Ostatnie zdanie "Użycie słowa tir w języku polskim jako określenie każdej, dużej ciężarówki jest również poprawne" wiec jak w koncu ?
na 50-tki tez mówią motor ....
ok, ale proszę o odpowiedź na temat

GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Ja podbijam teorię, że wielu kierowców tirów jeździ moto. Ogólnie kierowcy którzy sami poza 4 kółkami mają 2 są bardziej wyrozumiali dla motocyklistów. Bo wiedzą jak to jest kiedy próbujesz się gdzieś przebić, a wszyscy dookoła tylko chamsko ci to utrudniają.
Druga teoria to taka, że puszkowcy są w bardzo podobnym stopniu uprzedzeni do motocyklistów jak do kierowców tirów. W związku z czym taka solidarność się w tej uprzejmości ujawnia...
Druga teoria to taka, że puszkowcy są w bardzo podobnym stopniu uprzedzeni do motocyklistów jak do kierowców tirów. W związku z czym taka solidarność się w tej uprzejmości ujawnia...
-
neuros - Świeżak
E tam. Po prostu to starzy doświadczeni kierowcy. Do tego zazwyczaj fani motoryzacji.
Chamstwa to można się spodziewać po kretynach którzy jeżdżą góra raz w tygodniu i uważają się że super kierowców, a 80 km/h to dla nich już szaleństwo. Do tej grupy trzeba też zaliczyć "kierofcuw" wszelkich małych służbówek, raz że auto nie ich, dwa że jakoś muszą odreagować to że siedzą w beznadziejnie depresyjnej puszcze za 800zł miesięcznie
Trzy że zazwyczaj totalnie nie potrafią jeździć.
Chamstwa to można się spodziewać po kretynach którzy jeżdżą góra raz w tygodniu i uważają się że super kierowców, a 80 km/h to dla nich już szaleństwo. Do tej grupy trzeba też zaliczyć "kierofcuw" wszelkich małych służbówek, raz że auto nie ich, dwa że jakoś muszą odreagować to że siedzą w beznadziejnie depresyjnej puszcze za 800zł miesięcznie

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
nie zastanawiałem się wcześniej nad tym problemem
po prostu zjeżdżamy
raz, że świadomość zagrożeń: stanu technicznego, masy, długości, tego co się wiezie oraz zawirowań jakie to tworzy
dwa, to dynamika - motocykle mają ją na tyle dużą, że wyprzedzanie trwa moment i wystarczy lekkie zjechanie na bok
trzy, to po prostu normalne ludzkie zachowanie
btw
kiedyś z kumplem jechaliśmy z pudłami (czyt. kontenery)
nagle przed nami wyłonił się dziaduniu na furce załadowanej sianem i ciągniętej przez kunika
no i siedział sobie szczęśliwy na tym sianie
niestety na jego nieszczęście musieliśmy go wyprzedzić
kontenery mają to do siebie, że ściany są falowane
po wyprzedzeniu przez dwa zestawy dziadek siedział jakieś pół metra niżej a siano piknie fruwało ....
po prostu zjeżdżamy
raz, że świadomość zagrożeń: stanu technicznego, masy, długości, tego co się wiezie oraz zawirowań jakie to tworzy
dwa, to dynamika - motocykle mają ją na tyle dużą, że wyprzedzanie trwa moment i wystarczy lekkie zjechanie na bok
trzy, to po prostu normalne ludzkie zachowanie
btw
kiedyś z kumplem jechaliśmy z pudłami (czyt. kontenery)
nagle przed nami wyłonił się dziaduniu na furce załadowanej sianem i ciągniętej przez kunika
no i siedział sobie szczęśliwy na tym sianie
niestety na jego nieszczęście musieliśmy go wyprzedzić
kontenery mają to do siebie, że ściany są falowane
po wyprzedzeniu przez dwa zestawy dziadek siedział jakieś pół metra niżej a siano piknie fruwało ....
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Pewnie to nie jest jakaś wielka ideologia, tylko właśnie zdrowy rozsądek. Jeżdżę dużo samochodem w trasie i faktycznie widać kolosalną różnicę. Jak jadę z radiem to nie problem poprosić żeby zrobił miejsce, ale bez to nieraz jestem olewany.
Na moto to żaden problem z kolei.

Na moto to żaden problem z kolei.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
ogólnie rzecz biorąc każda ze stron ma jakieś ansy
ale tak naprawdÄ™ wynikajÄ… one z niewiedzy i/lub chamstwa
ilekroć się spotkałem z sytuacją, że dojeżdżając do skrzyżowania na spokojnie robię sobie miejsce by spokojnie zwolnić lub nawet hamować to w to miejsce od razu wjeżdża jakaś osobówka - a siedząc wyżej dalej człowiek widzi ....
a przecież nie robię tego dla kaprysu, tylko mam świadomość, że mam ileś/ileśnaście ton na plecach (+ masa gołego zestawu), więc droga hamowania jest zupełnie inna, a w przypadku gwałtownego hamowania naczepa może się odbić w bok lub ładunek może mnie popchnąć
nadto przy naszych drogach, które nad wyraz często nie mają pobocza, zazwyczaj nie masz szansy odejść lekko na bok, bo jeśli to zrobisz, to możesz się położyć w rów
a co do dania znać światłami normalna rzecz, że człowiek da znać, przecież gość, który za mną się ciągnie nie widzi, bo zasłaniam
ale tak naprawdÄ™ wynikajÄ… one z niewiedzy i/lub chamstwa
ilekroć się spotkałem z sytuacją, że dojeżdżając do skrzyżowania na spokojnie robię sobie miejsce by spokojnie zwolnić lub nawet hamować to w to miejsce od razu wjeżdża jakaś osobówka - a siedząc wyżej dalej człowiek widzi ....
a przecież nie robię tego dla kaprysu, tylko mam świadomość, że mam ileś/ileśnaście ton na plecach (+ masa gołego zestawu), więc droga hamowania jest zupełnie inna, a w przypadku gwałtownego hamowania naczepa może się odbić w bok lub ładunek może mnie popchnąć
nadto przy naszych drogach, które nad wyraz często nie mają pobocza, zazwyczaj nie masz szansy odejść lekko na bok, bo jeśli to zrobisz, to możesz się położyć w rów
a co do dania znać światłami normalna rzecz, że człowiek da znać, przecież gość, który za mną się ciągnie nie widzi, bo zasłaniam
-
madcap - Administrator
A co do samych lag masz jakieś wymagania? Bo tego chyba nie pomalujesz, mimo, że nie amelinowe...
Jakbyś wszystko na czarno zrobił, łącznie z takimi szczegółami jak rury teleskopów, to musiałoby to wyglądać nieźłe
Jakbyś wszystko na czarno zrobił, łącznie z takimi szczegółami jak rury teleskopów, to musiałoby to wyglądać nieźłe

Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Gdzie wrzucić zdjęcia ~7MB tak żeby tu pokazać? Bo imageshack odmawia
Ten gość od przyczepy to prze mega madafaka super speszal miszcz! Dawno się tak nie uśmiałem. Warto przeczytać całe
Ten gość od przyczepy to prze mega madafaka super speszal miszcz! Dawno się tak nie uśmiałem. Warto przeczytać całe

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):Gdzie wrzucić zdjęcia ~7MB tak żeby tu pokazać? Bo imageshack odmawia
Zobacz tutaj: http://www.imgzzz.com/
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
specificman napisał(a):ASR1927 napisał(a):Gdzie wrzucić zdjęcia ~7MB tak żeby tu pokazać? Bo imageshack odmawia
Kicha. Próbuje je zmniejszyć
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):specificman napisał(a):ASR1927 napisał(a):Gdzie wrzucić zdjęcia ~7MB tak żeby tu pokazać? Bo imageshack odmawia
Kicha. Próbuje je zmniejszyć
No to sorki

ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak

Szkoda, że mi kumpel głowę uciął

Generalnie wiem czemu jest tak nisko. Boję się backflipa. Wydaje się że jestem już wysoko i zaraz wywinę orła a tak naprawdę to jestem niziutko jak widać po zdjęciach. Ale załapałem moment w manetce kiedy przestać go podnosić a tylko jechać na gumie. Ten hm, zero, że nie podnosi ani nie opada
Musiałem zmniejszyć bo mi porobił w super mega rozdzielczości i żaden serwer nie chciał przyjąć. Kosztem jakości niestety

-
ASR1927 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość