Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Ranking kasków motocyklowych
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Ranking kasków motocyklowych

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 7/6/2012, 22:55

Z tego co tu czytam to widzę, że wypowiadają się tu praktycznie samo specjaliści... Jeśli kask droższy to musi być lepszy? Przepraszam, ale to kasa chroni czaszkę czy kask? W teście sprawdzili to do czego jest stworzony kask czyli ochrony w czasie uderzenia. Jeśli jest w którymś tańszym kasku zbyt głośno to polecam zatyczki do uszu. Kask ma chronić głowę, a to że będzie tam szum to mniejsza o to. Ja tam wolę kupić tańszy kask bez napisu Schuberth czy Arai, ale bezpieczny. Moja głowa w czasie upadku będzie szczęśliwa, że akurat miałem kask LS2 za 350zł a nie Shoei za 2000zł. A i więcej kasy na dobrą resztę ubrania zostanie coby mi stóp nie pogniotło.
Niestety większość ludzi w tym kraju dalej żyje przekonaniami, że samochód sprowadzony z Niemiec musi być dobry, "francuzy" muszą się psuć, a im droższe tym musi być lepsze.
Z poważaniem i mam nadzieję, że się w końcu nawrócicie i uwierzycie w to co piszą ludzie zajmujący się. <br><hr>Miecio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/6/2012, 12:18

Komentatorzy napisał(a):Z tego co tu czytam to widzę, że wypowiadają się tu praktycznie samo specjaliści... Jeśli kask droższy to musi być lepszy? Przepraszam, ale to kasa chroni czaszkę czy kask? W teście sprawdzili to do czego jest stworzony kask czyli ochrony w czasie uderzenia. Jeśli jest w którymś tańszym kasku zbyt głośno to polecam zatyczki do uszu. Kask ma chronić głowę, a to że będzie tam szum to mniejsza o to. Ja tam wolę kupić tańszy kask bez napisu Schuberth czy Arai, ale bezpieczny. Moja głowa w czasie upadku będzie szczęśliwa, że akurat miałem kask LS2 za 350zł a nie Shoei za 2000zł. A i więcej kasy na dobrą resztę ubrania zostanie coby mi stóp nie pogniotło.
Niestety większość ludzi w tym kraju dalej żyje przekonaniami, że samochód sprowadzony z Niemiec musi być dobry, "francuzy" muszą się psuć, a im droższe tym musi być lepsze.
Z poważaniem i mam nadzieję, że się w końcu nawrócicie i uwierzycie w to co piszą ludzie zajmujący się. <br><hr>Miecio<br>
Widze że kolega jakimś specjalistą jest albo kimś komu szkoda wydać na dobry kask a swoją opinią którą tu wyraziłeś deko nie trafiłeś bo można by powiedzieć że w aucie za tysiąc złoty jesteś tak samo bezpieczny jak w aucie za 10 000 jeżeli tak to gratuluje. Nie wiem ile jeżdzisz ale dam Ci kask który jest głośny gwiździ w nim po oczach i jest nie szczelny i każe Ci jechać do Gdańska ciekawe czy bedziesz miał taką samą opinie jak tam dojedziesz. No chyba że jeździsz skuterem.<br><hr>Argo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości

na górê