Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Ranking kasków motocyklowych
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Ranking kasków motocyklowych

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Ranking kasków motocyklowych

Postprzez Ścigacz » 13/6/2008, 09:49

Dyskusja na temat: Ranking kasków motocyklowych
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Ranking kasków motocyklowych
Ścigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2008, 09:49

ciekawe dlaczego ranking nie uwzglednia kaskow UVEX???<br><hr>psikus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2008, 13:20

Komentatorzy napisał(a):ciekawe dlaczego ranking nie uwzglednia kaskow UVEX???<br><hr>psikus<br>
Ten ranking to w ogóle niewiele uwzględenia.<br><hr>Życzliwy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2008, 13:41

A mój Lazer Fiber Pro ma 4 gwiazdki:)<br><hr>luk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2008, 17:33

same gwiazdki... zero komentarzy. Dużo kasków w załączonych tabelach albo waży 0 kg albo nic nie kosztuje :/ Na razie wolę jednak polegać na obiegowych opiniach i kupuję XR-1000<br><hr>Bimbak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2008, 21:07

A ja mam tanie nitro N 750VX i też jest bardzo wysoko w rankingu 4 gwiazdki tam jest nitro N 755Vx ale to ten sam model tylko chyba malowania ma inne.<br><hr> NITRO !!!! OK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/6/2008, 16:48

Dziwny ranking... malo obiektywny...<br><hr>Splash
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/6/2008, 16:56

Z tego co zauwazyłem, to nie wygląda to nawet jak ranking.
Ot, ktoś powrzucał modele kasków, bez opisów, czasami bez podstawowych danych.
Straszna amatorka..:|<br><hr>devxx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/6/2008, 12:48

To pisal jakis glupek czy jak????<br><hr>adhd
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/6/2008, 18:14

Komentatorzy napisał(a):ciekawe dlaczego ranking nie uwzglednia kaskow UVEX???<br><hr>psikus<br>
po co mialby uwzgledniac? skoro NITRO za 350zl stoi w rankingu wyzej niz SUOMY za 2800zl to Twoim zdaniem mozna w to wiezyc? hehehe Spojzysz na te kaski z odleglosci 2m i juz wiadomo ktory jest bezpieczniejszy,a jak zalozysz to nie pozostawi cienia watpliwosci... :)
Jak by napisali,ze twoj UVEX ma 5 gwiazdek to bylbys spokojniejszy? a jak by mu dali 1gwiazdke to bys go do smieci wyrzucil?
Zadaj sobie pytanie: Jezeli kask Nitro jest faktycznie bezpieczniejszy od kosztujacego 10xwiecej SUOMY to jakim cudem istnieje jeszcze marka SUOMY i jakim cudem w MOTO GP zawodnicy jezdza w SUOMY a nie w NITRO?

Moim skromnym zdaniem: TEN RANKING TO JAKAś SCIEMA !!!<br><hr>Lysy_nt
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/6/2008, 00:51

ale mi to ranking a te testy to porazka zrobilibyscie test zx 10 r i r1a nie jakies zdiecia r6 i r1 ta strona schodzi na psy<br><hr>scigacz fan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/11/2008, 13:08

Komentatorzy napisał(a):ale mi to ranking a te testy to porazka zrobilibyscie test zx 10 r i r1a nie jakies zdiecia r6 i r1 ta strona schodzi na psy<br><hr>scigacz fan<br>
slusznie "fanie scigaczy" ale co powie na to podejscie Twoja glowa, ktora (oby nigdy sie to nie stalo) spotka sie z nieoczekiwana przeszkoda??<br><hr>gankaku
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez andy7 » 6/11/2008, 21:03

Buhahahhaha,

premier w ztej samej klasie co Schuberth S1 Pro, no nie mam pytan.

te gwiazdki to chyba za cene przyznawali :mrgreen:

:wink:
andy7
Moderator

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2009, 22:23

Również mam sie z zamiarem zakupu kasku. Szukałem, czytałem, oglądałem, przymierzałem i **** jedna wielka. Postanowiłem coś wykombinować, zadzwoniłem do instytutu, który przyznaje certyfikaty. Dowiedziałem sie że kaski nie musza mieć certyfikatu a jedynie homologację czyli oznaczenie np E22, każdy kraj w europie ma inna cyferke. Potem przełączyli mnie do labolatorium, które fizycznie przyznaje te homologacje, żeby to zrobić muszą kask przetestować u siebie. Ale to nie istotne. Homologacja mówi nam o tym, że kask spełnia wymagania bezpieczeństwa, czyli po spuszczeniu go z konkretnej wysokości ma się nie rozpaść. To czy jest zrobiony z masy plastikowej (ciężki) czy z włókien węglowych (lekki) nie ma większego znaczenia dla tych testów. Materiał ma znaczenie dla uzytkownika, głównie chodzi o ciężar. Reszta bajerów wentylacja, blendy itp to już dodatki producentów dla podniesienia komfortu. Cena kasku uzależniona jest głównie od wagi i marki kasku. Marka nie równa się bezpieczeństwo (patrz ranking). Dla przykładu Nolan 102 kosztował w 2007r. 1200zł ostatnio w sklepie mieli ostatnią sztukę i pani zaoferowała mi go za 650zł żeby miec z głowy miejsce na półce (niestety nie mój rozmiar). Czyli sklep przycina na tym kilkaset zeta. Marza 50% czy nawet 100% w handlu to nic wielkiego. Dlatego jak zapytacie kogokolwiek który kask wybrać w sklepie, zawsze odpowiedz bedzie ze te "bezpieczne" zaczynaja się od 1000zł bo i marza od 1000zl jest o wiele wyższa niż od takiego Lazera za 300zł który dostał 5 gwiazdek. Ogólnie i tak nie wiem co kupić, ale nie będę płacił 1500zł za coś co spełnia takie same wymogi jak sprzęt za 500 - 700 - 900zł. Pozdrawiam wszystkich.<br><hr>sokol24
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/7/2011, 12:01

A co sądzicie o nowych Kaskach REEVU z lusterkiem wstecznym?
Widziałem ostatnio ten kask i całkiem spoko, wiem, że trochę drogi, ale kozak.<br><hr>Łukasz_099896
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/6/2012, 15:34

Komentatorzy napisał(a):A co sądzicie o nowych Kaskach REEVU z lusterkiem wstecznym?
Widziałem ostatnio ten kask i całkiem spoko, wiem, że trochę drogi, ale kozak.<br><hr>Łukasz_099896<br>
jeśli myślisz o kasku reevu to nie myśl mam go i jest tragiczny głośny, nie szczelny jednumsłowem TRAGEDIA <br><hr>Arek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/6/2012, 18:54

Komentatorzy napisał(a):A co sądzicie o nowych Kaskach REEVU z lusterkiem wstecznym?
Widziałem ostatnio ten kask i całkiem spoko, wiem, że trochę drogi, ale kozak.<br><hr>Łukasz_099896<br>
Komentatorzy napisał(a):jeśli myślisz o kasku reevu to nie myśl mam go i jest tragiczny głośny, nie szczelny jednumsłowem TRAGEDIA <br><hr>Arek<br>
Wydaje mi się że przesadzasz. Mam ten kask i jestem bardzo zadowolony. Rzeczywiście nie należy do najbardziej cichych kasków integralnych ale kilka razy już uratował mnie co najmniej od kolizji. System lusterek wstecznych naprawdę dobrze się sprawuje. Prawdą jest też fakt, że tego kasku należy nauczyć się używać aby w pełni docenić jego zalety. Jeżdżę intruderem 1800 i przy mojej pozycji uważam najbardziej można docenić jego właściwości. Fajna sprawa. <br><hr>Marcin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/6/2012, 19:35

Komentatorzy napisał(a):jeśli myślisz o kasku reevu to nie myśl mam go i jest tragiczny głośny, nie szczelny jednumsłowem TRAGEDIA <br><hr>Arek<br>
Komentatorzy napisał(a):Wydaje mi się że przesadzasz. Mam ten kask i jestem bardzo zadowolony. Rzeczywiście nie należy do najbardziej cichych kasków integralnych ale kilka razy już uratował mnie co najmniej od kolizji. System lusterek wstecznych naprawdę dobrze się sprawuje. Prawdą jest też fakt, że tego kasku należy nauczyć się używać aby w pełni docenić jego zalety. Jeżdżę intruderem 1800 i przy mojej pozycji uważam najbardziej można docenić jego właściwości. Fajna sprawa. <br><hr>Marcin<br>
Nie wiem czy zwróciłeś kolego uwagę na to że nie chodzi mi o lusterka bo co do tego to ok fajny bajer. Ale za tą cenę to spodziewam się czegoś co nie spowoduje przewiania oka czyli przepuszczania powietrza, kropli wody czy drobnych owadów do środka kasku przez szczelinę pomiędzy szybką a kaskiem i co najgorsze brakiem możliwości zniwelowania tej szczeliny po przez regulację.<br><hr>Argo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/6/2012, 22:29

Komentatorzy napisał(a):Wydaje mi się że przesadzasz. Mam ten kask i jestem bardzo zadowolony. Rzeczywiście nie należy do najbardziej cichych kasków integralnych ale kilka razy już uratował mnie co najmniej od kolizji. System lusterek wstecznych naprawdę dobrze się sprawuje. Prawdą jest też fakt, że tego kasku należy nauczyć się używać aby w pełni docenić jego zalety. Jeżdżę intruderem 1800 i przy mojej pozycji uważam najbardziej można docenić jego właściwości. Fajna sprawa. <br><hr>Marcin<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie wiem czy zwróciłeś kolego uwagę na to że nie chodzi mi o lusterka bo co do tego to ok fajny bajer. Ale za tą cenę to spodziewam się czegoś co nie spowoduje przewiania oka czyli przepuszczania powietrza, kropli wody czy drobnych owadów do środka kasku przez szczelinę pomiędzy szybką a kaskiem i co najgorsze brakiem możliwości zniwelowania tej szczeliny po przez regulację.<br><hr>Argo<br>
Szczerze nie zdarzyło mi się to o czym mówisz. Nigdy nie zauważyłem problemu z wodą albo owadami. Naprawdę dla mnie ten kask jest ok.<br><hr>Marcin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/6/2012, 12:41

Komentatorzy napisał(a):Nie wiem czy zwróciłeś kolego uwagę na to że nie chodzi mi o lusterka bo co do tego to ok fajny bajer. Ale za tą cenę to spodziewam się czegoś co nie spowoduje przewiania oka czyli przepuszczania powietrza, kropli wody czy drobnych owadów do środka kasku przez szczelinę pomiędzy szybką a kaskiem i co najgorsze brakiem możliwości zniwelowania tej szczeliny po przez regulację.<br><hr>Argo<br>
Komentatorzy napisał(a):Szczerze nie zdarzyło mi się to o czym mówisz. Nigdy nie zauważyłem problemu z wodą albo owadami. Naprawdę dla mnie ten kask jest ok.<br><hr>Marcin<br>
Widzę że reklama kasku nadal trwa a co dziwne jesteś imiennikiem osoby która zajmuje się sprzedażą tych kasków. Oglądałem kilka kasków i wszystkie mają tą samą wadę, wychodzi na to że masz wyjątkowy egzemplarz.<br><hr>Argo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl