Wyciek oleju ZX9R prosze o porady.... FOTO.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przemo_rene napisał(a):
Hugo - 54 Nm są dla nowych śrub. Ty masz dokręcić na 49 Nm.
mostki wałków rozrządu 12Nm.
Dzieki Przemo !!! co do mostkow to wiem ze 12 Nm bo juz to przerabialem:D
Ale narazie zostawie tak jak jest i zobaczymy czy poleci przez ten silikon ..

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Przemo_rene napisał(a):Ja do zygzaka wlewałem Prestona gotowego już do użytku. 40zł za 4litry i najwyższa temperatura wżenia bo prawie 130stopni. A płyn w wyrównawczym trzymajcie na poziomie LOW. To tylko wyrównawczy i gdy chłodnica nie jest zapowietrzona to nie bedzie z niego pobierał a jedynie oddawał do niego gdy się nagrzeje. Stąd musi mieć sporo miejsca.
U mnie też potrafi przy 107 stopniach po wyłaczeniu pieca podnieść się stan ponad FULL a trzymam na niskie LOW. Jakbym miał na FULL na zimno to by przelewało na 100% bo też już to przerabiałem.
Hugo - 54 Nm są dla nowych śrub. Ty masz dokręcić na 49 Nm.
mostki wałków rozrządu 12Nm.
Masz rację ,właśnie zrobiłem tak jak piszesz -płyn pozostawiłem w pozycji LOW i jest wszystko ok,rzeczywiście jak się nagrzeje to podnosi się do FULL ale już nie wypluwa,dzięki za Wasze informacje
- baranski320
- Świeżak
Przemo mam jeszcze pytanko,jak jadę po nierównościach to coś mi stuka ,mam wrażenie że pod zbiornikiem bo stamtąd dochodzi ten stukot jakby dźwięk czegoś plastikowego nie mam pojęcia co to może być ,na pewno jest tam coś poluzowane nie wiesz co to może być ?
- baranski320
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Seba_ER5 napisał(a):Akumulator Ci nie lata??
...nie wpadłem na to muszę sprawdzić, ale to "plastikowe" stukanie dochodzi mam takie wrażenie jakby z przodu pod bakiem.Jestem nowicjuszem w tej dziedzinie i nie mam jeszcze wiedzy gdzie co jest i też nie wiem co jest w tym miejscu skąd dochodzi to stukanie ale dzięki za każde info

- baranski320
- Świeżak
sonycbr77 napisał(a):jak z przodu to nie stuka ci lozysko glowki ramy?
to nie jest dźwięk metaliczny ,mogę to porównać do dźwięku "tłoczącego się "plastikowego pojemnika
- baranski320
- Świeżak
.Czy w ogóle ktoś wie co się znajduje pod zbiornikiem bo stamtąd dochodzi to stukaniebaranski320 napisał(a):sonycbr77 napisał(a):jak z przodu to nie stuka ci lozysko glowki ramy?
to nie jest dźwięk metaliczny ,mogę to porównać do dźwięku "tłoczącego się "plastikowego pojemnika
- baranski320
- Świeżak
znajduje się tam około 200 rzeczy. Sprawdź zawieszenie i łożyska oraz mocowania owiewek.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Przemo_rene napisał(a):znajduje się tam około 200 rzeczy. Sprawdź zawieszenie i łożyska oraz mocowania owiewek.
Gość od którego kupiłem moto mówił że wymieniał filtr powietrza,czy to może on mi tak stukać ? Zupełnie nie znam się na ciężkich motorach i zanim coś zacznę grzebać wolę się dowiedzieć i upewnić co to może być bo rozkręcić to nie problem ale rozkręcić to co trzeba to jest sztuka
- baranski320
- Świeżak
może być ale to jest jedna ze 100 rzeczy możliwych. Może np latać w obudowie jak był źle zamocowany i się obija
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Przemo_rene napisał(a):może być ale to jest jedna ze 100 rzeczy możliwych. Może np latać w obudowie jak był źle zamocowany i się obija
Rozmawiałem telefonicznie z poprzednim właścicielem i sugeruje mi że, może to tłuc na nierównościach przedni błotnik ponieważ boczne mocowania błotnika przy lagach są ułamane ale błotnik trzyma się mocno,czy to może być TO ?
- baranski320
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 15 gości