Zobacz wątek - obejrzyjcie ta R6
NAS Analytics TAG

obejrzyjcie ta R6

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez algaspzoo » 9/4/2007, 10:55

Wg mnie to niezła "wyjebka". Nie wygląda ciekawie, poza tym uważam że jest w dobrej cenie a to może oznaczać powypadkową przeszłość. Jak ktoś ma motorek w bardzo dobrym stanie to nie oddaje go za 70% wartości rynkowej. Lepiej się zastanowić.
algaspzoo
Świeżak

Postprzez MotoMen » 9/4/2007, 14:42

Wg mnie miał niezłego dzwona.

Owiewka przód wygląda na zmienianą, wgniecenie na baku, nieoryginalny tylny plastik siedzenia. Albo przywalił , albo go złożyli z części.

Na Allegro jest dużo ofert w uszkodzonych gdzie sprzedają jakieś MENDY (bo inaczej się nie da tego nazwać) motocykle udające nowe, a złożone z innych rozbitych i części.

Przykładowo wpierw widziałem jak gość sprzedawał chyba za 10 tys. ok. gsxra 600 z 2005, a następnie pojawił się on (miał jeden charakterystyczny element :-)) w wersji odnowionej pow wymianie plastików za ponad 20tys.

Trzeba uważać.

Najlepiej przed zakupem jazda próbna ... do warsztatu AUTRYZOWANEGO jakiegoś gdzie fachowcy obejrzą ten moto i dadzą ci jeszcze na papierze firmowym że jest jak trzeba lub nie - nie lokalnego bo goście często sami takie prowadzą lub mają tam znajomych którzy wmówią ci że wszystko super i super okazja.

Potem obowiązkowa jazda próbna, aby sprawdzić czy działa jak trzeba. Idealnie jest zabrać motocykl na hamownię bo tam można w pełni sprawdzić jak działa mechanika napędu bez zagrożenia dla zdrowia i życia w trasie.

Koszt może jest ale warto. Ewentualnie można powiedzieć gościowi sprzedającemu , że jak gwarantuje sprawność motocykla to niech zapłaci za przeglądy i jak będzie ok to zwrócimy mu kasę, a jak nie to jego strata (może być wstępna umowa na piśmie). Pewnie mało kto się zgodzi ale to dawało by większą pewność.
MotoMen
Świeżak

Postprzez Magik » 9/4/2007, 17:28

Tak sobie oglądam te fotki, powiększam i szukam. I na moje oko bak to gleba parkingowa i nie od kierownicy... A krashpady zniszczone na małej prędkości. Oczywiście mogę się mylić, nie widziałem motocykla na żywo a te zdjęcia wiele nie prezentują... Albo moto w dobrym stanie, albo ktoś wiedział jak robić zdjęcia...

Poproś o dodatkowe zdjęcia... Bak z bliska, krashpady też niech zrobi z bliska, każde zadrapanie i wgniecenie. Zapytaj o wyjaśnienie skąd się wzięły.

Możliwe że moto miało kiedyś dzwona... Lecz wiem że w takim wypadku naprawiają tak że bez mechanika albo znawcy nic nie znajdziesz...

Pozdro.
Magik
VIP Ścigacz.pl

Postprzez fandzoilisz » 9/4/2007, 18:16

ja 2 lata temu przejechalem 800 km po samochod ktory mial bys IGŁA,
jak sie pozniej okazało to był dobity rzech ktorem sarna na droge wbiegla i rozwalila samochod, miał zdjecia . naprawil tanim kosztme wzial kase z ubezpieczenia i sprzedaje, krew mnie zalała.
i teraz max 100 km od domu jade :)
fandzoilisz
Bywalec

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle