Kompromis
• Strona 1 z 1
Kompromis
Witam! Jestem tu nowy Nazywam sie Krystian jestem z małej miejscowości Stronie Śląskie mam 180 cm wzrostu i 60 kg
Moje doświadczenie z motorami to Kawasaki kle 500 przerobione w teren , sxf 250 kolegi , i wr 426 .
Chce kupić motor ale mam duże wymagania:
Mamy w Stroniu tor mx , piękne góry podjazdy , i fmx park chce żeby motor bym szybki na torze , żeby dał rade uciec przed policją (supermoto), wyjechał pod każdą góre i można był nim uczyć sie jakiś sztuczek. No i to sie nasuwa pytanie : hard enduro czy cross ?
Mam koła supermoto i też bym chciał od czasu do czasu pojeździć z policją ^^. No i nie wiem 4T czy 2T Cena jaką chce wydać to do 8000tyś
Skłaniam sie do 125 -250 4T ale czy to nie będzie za słabe na droge? Który motocykl będzie dobry do fmx (na to głownie kłade nacisk).
No i który będzie najtańszy w utrzymaniu
Z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
Moje doświadczenie z motorami to Kawasaki kle 500 przerobione w teren , sxf 250 kolegi , i wr 426 .
Chce kupić motor ale mam duże wymagania:
Mamy w Stroniu tor mx , piękne góry podjazdy , i fmx park chce żeby motor bym szybki na torze , żeby dał rade uciec przed policją (supermoto), wyjechał pod każdą góre i można był nim uczyć sie jakiś sztuczek. No i to sie nasuwa pytanie : hard enduro czy cross ?
Mam koła supermoto i też bym chciał od czasu do czasu pojeździć z policją ^^. No i nie wiem 4T czy 2T Cena jaką chce wydać to do 8000tyś
Skłaniam sie do 125 -250 4T ale czy to nie będzie za słabe na droge? Który motocykl będzie dobry do fmx (na to głownie kłade nacisk).
No i który będzie najtańszy w utrzymaniu

Z góry dziękuje za pomoc

- oneal
- Świeżak
Witam, najtańszy w utrzymaniu będzie rowerek
multum razy się wałkowało, jak dbasz tak masz
po 2 jeżeli miałeś doczynienia z takimi sprzetami to powinienes wiedziec co i ile kosztuje i jak należy dbac
odnosnie zabawy z niebieskimi, podaj jeszcze swój adres i pełne imie i nazwisko
a będziesz mogł z nimi częściej sie pobawic
dalej jadąc do 8klocków kupic mozesz 250 w 4t, chcesz na asfalt to 250 w 4t bd najbardziej odpowiednia chociaz aby moc zarejestrowac to masz nie wielką możliowsc
exc 250, klx 250. wr 250 i to chyba wszystko, jak coś pominałem to niech ktoś dopisze
multum razy się wałkowało, jak dbasz tak masz
po 2 jeżeli miałeś doczynienia z takimi sprzetami to powinienes wiedziec co i ile kosztuje i jak należy dbac
odnosnie zabawy z niebieskimi, podaj jeszcze swój adres i pełne imie i nazwisko

dalej jadąc do 8klocków kupic mozesz 250 w 4t, chcesz na asfalt to 250 w 4t bd najbardziej odpowiednia chociaz aby moc zarejestrowac to masz nie wielką możliowsc
exc 250, klx 250. wr 250 i to chyba wszystko, jak coś pominałem to niech ktoś dopisze
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Jak chcesz uprawiać fmx to raczej tanie utrzymanie nie będzie (gleba=remont czegoś tam, zawiecha podstawa). Ale mi sie wydaje że motocykl do tego rodzaju akrobacji musi być lekki czyli full cross najlepiej jakaś 125 (większość zawodników x-fighters jeździ na 125 2T).
A uciekać przed policją po co? Na torze nic ci nie zrobią.
A jak chcesz dojezdzac na tor to co innego. Zrobia przczaje i tak cie zlapia.
BTW. Raczej wr 426 to nie ma a yzf 426 jest.
A uciekać przed policją po co? Na torze nic ci nie zrobią.
A jak chcesz dojezdzac na tor to co innego. Zrobia przczaje i tak cie zlapia.
BTW. Raczej wr 426 to nie ma a yzf 426 jest.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Nie chce rerejstrować
A czy jak skacze na np. wr 250 na 3m to mi zawieszenie nie dobije ? wydaje mi sie że może bym z tym problem zastanawiałem sie nad yzf 250 ale nie wiem czy w tej cenie znajde coś w dobrym stanie ;/
A czy jak skacze na np. wr 250 na 3m to mi zawieszenie nie dobije ? wydaje mi sie że może bym z tym problem zastanawiałem sie nad yzf 250 ale nie wiem czy w tej cenie znajde coś w dobrym stanie ;/
Suzuki rm 125
- oneal
- Świeżak
jak nie chcesz rejestrowac to tylko full cross, yzf, crf, sxf, kxf itp itd ;d
tylko pełne crossy, zawieszenie najtwardsze
kwestia jeszcze regulacji, a że mało wazysz wątpie aby dobijało, raczej będzie dla ciebie za twarde, bo jestes po prostu lekki, o wiele za lekki
tylko pełne crossy, zawieszenie najtwardsze
kwestia jeszcze regulacji, a że mało wazysz wątpie aby dobijało, raczej będzie dla ciebie za twarde, bo jestes po prostu lekki, o wiele za lekki
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ee tam ja w kacie mam zawieszenie i skacze sie niexle
praktycznie skacze tak jak reszta na fullach i nie czuje sie gorszy xd
kwestia ustawienia 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No dobra niech i będzie, pomyliłem się. Ale jak chce tą wr to dla mnie za ciężki sprzęt no i oczywiści stopkę zdemontuj.
Jak dla mnie to powinieneś określić w jakim kierunku bardziej chcesz iść fmx czy supermoto.
Jak fmx to dla mnie tylko i wyłącznie 125 2T full.
Supermoto hmm 450 exc.
Jak dla mnie to powinieneś określić w jakim kierunku bardziej chcesz iść fmx czy supermoto.
Jak fmx to dla mnie tylko i wyłącznie 125 2T full.
Supermoto hmm 450 exc.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
125 w 2T nadaje sie na SM pod warunkiem że dasz rade remontowac często sprzęt. 2T nie bardzo lubi jazdy po asfalcie. oczywiscie jazda po torze SM to nie jazda po asfalcie na codzien. wiec jak masz zamiar jeździc tylko po torach SM to 125 tez moze byc ok do nauki. choc do SM lepiej nadaja sie 4T i wiekszych pojemnosciach. pozatym nie zrobisz motocykla do wszystkiego. nie mozesz miec jednego motocykla którym bedziesz latał jako SM i tym samym latac w FMXie. i nawet na torze crossowym. bo jak chcesz sie zajac jedna z tych dyscyplin moto musi byc całkiem inaczej przygotowane.
hmm teoretycznie na asfalcie EXC powinien byc szybszy. bo ma z dołu wiecej momentu obrotowego no i ma dłuzsze biegi którymi nie trzeba tak mielić jak w przypadku krótkich przełozen SXa. z kolei na torze na przyspieszenie SX wygra bo krótka skrzynia pozwala lepiej dobrac przełozenie do podłoza itp
hmm teoretycznie na asfalcie EXC powinien byc szybszy. bo ma z dołu wiecej momentu obrotowego no i ma dłuzsze biegi którymi nie trzeba tak mielić jak w przypadku krótkich przełozen SXa. z kolei na torze na przyspieszenie SX wygra bo krótka skrzynia pozwala lepiej dobrac przełozenie do podłoza itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Sm moge se odpuścić ale fmx na 1 miejscu
A takie jeszcze jedno pytanie bo nie chce rozpocząć nowego tematu :
Chce kupić motocykl dla brata jest mniej więcej moich rozmiarów i ma 14 lat
85 jest dla niego zamało i nie wiem co mu kupić jezdzil na wr 426 i dobrze sobie radził i kupić mu 125 2t czy 250 4t ? do jazdy takiej amatorskiej po lesie i do skoków
A takie jeszcze jedno pytanie bo nie chce rozpocząć nowego tematu :
Chce kupić motocykl dla brata jest mniej więcej moich rozmiarów i ma 14 lat
85 jest dla niego zamało i nie wiem co mu kupić jezdzil na wr 426 i dobrze sobie radził i kupić mu 125 2t czy 250 4t ? do jazdy takiej amatorskiej po lesie i do skoków
Suzuki rm 125
- oneal
- Świeżak
w tym wieku 85 wystarczy. jeździc to i ja moge na CR 1000 (po prostej na półgazie), jestem przekonany że dobrze 85 nie ogarnie przez sezon 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to w takim razie czas na 125 ccm
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości