Zobacz wÄ…tek - Wyrok sÄ…dowy - fotoradar
NAS Analytics TAG

Wyrok sÄ…dowy - fotoradar

Przepisy, prawo
_________

Wyrok sÄ…dowy - fotoradar

Postprzez navi » 28/3/2010, 13:53

Dostałem z wniosek o ukarania z Policji wraz z wyrokiem z sądu za przekroczenie prędkości :)
Podana jest wysokość kary lecz nie ma nr konta na który należy tą karę wpłacić. I teraz nie wiem co zrobić, czekać aż przyjdzie pismo z Policji czy samemu trzeba się dowiadywać komu te pieniądze wpłacić.
Chyba przyjmÄ™ opcjÄ™ czekania, przyjdzie czas sami siÄ™ upomnÄ… :)

Miał ktoś z was podobną sytuację?
VFR 02'
navi
Świeżak

Postprzez Czester » 28/3/2010, 14:14

Miałem podobną sytuację, tyle, że z mandatem wystawionym przez policjanta. Wypisał mi mandat lecz zapomniał dołączyć druczek do wpłaty. Pomyślałem wtedy podobnie jak Ty - oleję to i poczekam aż się sami odezwą a potem wytłumaczę im się, że nie zapłaciłem bo nie dostałem druczku z numerem konta. Skończyło się wezwaniem do Urzędu Skarbowego a na moje tłumaczenia dostałem odpowiedź: "Trzeba było zgłosić się na komendę i dostałby Pan taki druczek".
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez Raczek_6 » 28/3/2010, 23:43

A ja słyszałem o tym że jak Policjant nie dopełni swoich obowiązków to z jakiej racji obywatel ma odpowiadać za jego błąd ?
Jego obowiązkiem jest dać wszystko co jest potrzebne do opłacenia.

Znajomy miał lepszy numer, policjant na mandacie wpisał inną kwotę słownie a inną cyframi - pani na poczcie powiedziała że nie może przyjąć tego bo nie wie ile ma przyjąć. Nikt się nie upominał.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Traperoso » 29/3/2010, 17:22

ale macie problemy, moje mandaty się płacą same (zwrot nadpłaconego podatku), a jeśli nie to przychodzi komornik i dopiero wtedy :D
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez navi » 29/3/2010, 19:07

Moje płaciły się też do tej pory same bo były nakładane przez policję i po jakimś czasie przychodziło pismo z Urzędu Skarbowego że pobierają mi z pensji mandat+koszta egzekucji (ok 5zł) :)
Ale nie wiem jak to jest w przypadku wyroku sądowego, nie chce mi się żeby sprawą zajął się komornik i naliczył sobie niewiadomo jaką kwotę :/
VFR 02'
navi
Świeżak

Postprzez Trener » 29/3/2010, 19:29

Poczekaj aż upomną się sami .
YZF R6 2007
Trener
Stały bywalec

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê