Zobacz wątek - Głośny kask
NAS Analytics TAG

Głośny kask

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez mokuso » 28/5/2009, 11:27

Ja osobiscie, nie lubie miec niczego wetkanego w uszy. Dawno temu sytuacja mnie zmusila do spania w stoperach i nie moglam sie do tego przyzwyczaic.
Wole slyszec szum w kasku, niz czuc sie zle przez stopery.
...chyba, ze naprawde mialabym powaznie uszkodzony sluch, to zeby go za duzo nie obciazac, poswiecilabym lubie/ nie lubie na zdrowie ;)
a poki co, smigam bez i dobrze mi z tym.
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.

Obrazek
So others may live...
mokuso
Świeżak

Postprzez Pawcio415 » 28/5/2009, 12:32

Wierze Mokuso,ze lepiej Ci sie jezdzi bez stoperow..normalna sprawa.
Jednak jesli chodzi o naprawde duze przebiegi w glosnym sportowym kasku to nie ma sie co meczyc bo wiatr przy duzej predkosci jest niesamowicie uciazliwy.
Podam swoj przyklad...przebieg ok 500 km z predkoscia caly czas okolo 140-160 km/h bez stoperow byl dla mnie bolesnym doswiadczeniem.Bol glowy,szum w uszach i duze zmeczenie spowodowaly,ze musialem sie ratowac "panadolem".
Przebieg 2300 km z predkoscia 180-200 km/h na raz w tym samym glosnym kasku ale ze stoperami nie zmeczyl mnie w ogole i dalej mialem ochote jezdzic.
Wiec roznica jest znaczaca.
Jesli mowimy o niedzielnych przejazdzkach wokol komina to nie zaprzatalbym sobie glowy stoperami bo sporo ciekawych dzwiekow mozna przegapic hehe

Pozdrawiam serdecznie!
Pawcio415
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 28/5/2009, 15:42

no chyba uszy musisz pod kaks wepchnac nie? a to z uszu wystaje tka smao jak sluhcawki od MP3... no chyba ze ktos ma uszy slonia to tam wszystko zmiesci...
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Raczek_6 » 28/5/2009, 21:23

OF95 (MAX EAR PLUGS. ZATYCZKI DO USZU W PUDEŁKU) dostępne w Inter-motors, osobiście nie używałem, ale kilku znajomych używa i bardzo Sobie chwali, szczególnie stosunek cena - jakość.
Po jeździe 120km z prędkościami powyżej 120km/h można mieć lekko dość.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Ścigacz.pl

Postprzez SQ » 29/5/2009, 07:06

SzpiceR napisał(a):no chyba uszy musisz pod kaks wepchnac nie? a to z uszu wystaje tka smao jak sluhcawki od MP3... no chyba ze ktos ma uszy slonia to tam wszystko zmiesci...

stopery to jednak co innego niż słuchawki.
SQ
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe