Głośny kask
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Głośny kask
Posiadam Kask Airoh sv 55 i jest bardzo głośny a miało być inaczej
jest na to jakaÅ› rada?

Diversion
- DIVERSION
- Świeżak
Nie wiem ja jestem takiego zdania ,że kask ma byc głośny.Nie uznaje ani stoperów ani jeżdzenia z walkmanem/discmanem/mp3 badz innym badziewiem.Masz słyszeć co sie dzieje wokół Ciebie ,i nie możesz sie rozpraszać np na muzyce.Moto to nie samochod,szanse masz duzo mniejsze..
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Åšcigacz.pl

Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Åšcigacz.pl
OK, wiem, że temat sprzed dwóch lat, archeologia i wogóle, ale co rozumiecie przez dobre stopery?
Kupiłem dziś gąbeczki za 3zł w aptece, ale to raczej są jednorazowe. Myślę nad takimi za ok. 20zł gumowymi, ale nie wiem jak z wygodą, tłumieniem hałasu.. (w sklepie mi ich raczej nie dadzą przymierzyć ;P
Kupiłem dziś gąbeczki za 3zł w aptece, ale to raczej są jednorazowe. Myślę nad takimi za ok. 20zł gumowymi, ale nie wiem jak z wygodą, tłumieniem hałasu.. (w sklepie mi ich raczej nie dadzą przymierzyć ;P
- devxx
- Świeżak
Miałem do czynienia z tymi zatyczkami http://www.allegro.pl/item643041740_spe ... nalne.html i musze powiedziec ze sa bardzo wygdne i ladnie wyciszaja. Ale osobiscie uwazam ze to nienajlepszy pomysl bo mozesz nie slyszec waznych dzwiekow do okola ciebie. Lumiere zgadzam sie z toba w 100 %
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Do miasta - ok, nie zakładam, ale po wczorajszej przejażdżce ~180km, po powrocie, od szumu wiatru nie wiedziałem jak się nazywam, tak mi szumiało w głowie.... :/
- devxx
- Świeżak
wiecie co...
jeżdżę w stoperach od zeszłego sezonu. trzeba się do tego przyzwyczaić i ... nie wsadzać ich za głęgoko. wtedy filtrują szumy oporów powietrza, a dźwięk silnika, klaksony, czy nawet podczas postoju na światłach muza z Calibry obok będzie słyszana.
jeżdżę w stoperach od zeszłego sezonu. trzeba się do tego przyzwyczaić i ... nie wsadzać ich za głęgoko. wtedy filtrują szumy oporów powietrza, a dźwięk silnika, klaksony, czy nawet podczas postoju na światłach muza z Calibry obok będzie słyszana.
-
SQ - Mieszkaniec forum
SQ napisał(a):wiecie co...
Dzięki, a jakie stopery poleciłbyś? Jednorazówki, takie jak z apteki, czy jakieś droższe, wielokrotnego użytku?
- devxx
- Świeżak
ja tez polecam jazde w stoperach... jak smigam gdzies dalej sam.. to zawsze uzywam stoperow.. co innego jak smiga sie z kims.. wtedy czasem ciezko uslyszec co mowi do ciebie inna osoba.. a wszczegulnosci gdy tez ma kask na glowie..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
devxx napisał(a):SQ napisał(a):wiecie co...
Dzięki, a jakie stopery poleciłbyś? Jednorazówki, takie jak z apteki, czy jakieś droższe, wielokrotnego użytku?
ja używam takich ze sklepu z ciuchami dla robotników. mają tą zaletę, że łączy je ... taka jakaś linka, sznurek, więc w czasie np. tankowania nie trzeba chować ich po kieszeniach tylko sobie dyndają zawieszone na karku

-
SQ - Mieszkaniec forum
SQ napisał(a):devxx napisał(a):SQ napisał(a):wiecie co...
ja używam takich ze sklepu z ciuchami dla robotników. mają tą zaletę, że łączy je ... taka jakaś linka, sznurek, więc w czasie np. tankowania nie trzeba chować ich po kieszeniach tylko sobie dyndają zawieszone na karku
Takie?
http://allegro.pl/item641298934_wkladki ... ml#gallery
A może takie?
http://allegro.pl/item645773158_zatyczk ... ml#gallery
Albo takie:
http://allegro.pl/item631183531_wielora ... ml#gallery
- devxx
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
viewtopic.php?t=20212&postdays=0&postorder=asc&highlight=stopery&start=0 Jak byłem na ostatnim moto bazarze w Poznaniu to było stoisko takiej firmy http://www.otoria.pl/ i mieli w dni bazaru rabat właśnie na stopery z filtrem który tłumi dźwięk wydawane przez moto a np:dźwięk syreny czy klaksonu nie .W ten weekend w Poznaniu jest bazar i jak będą oni to sobie biorę takie stopery .Tani interes to to nie jest ale ja już mam zepsuty słuch i nie chciał bym ogłuchnąć kiedyś od moto więc wydam kilkadziesiąt zł.na stopery.Pozdro.
-
mahomet84 - Świeżak
Chyba zdecydujÄ™ siÄ™ na te:
http://allegro.pl/item645622468_stopery ... emnik.html
A jak będą za bardzo wygłuszać to oddam plecaczkowi a sobie kupię te droższe
http://allegro.pl/item645622468_stopery ... emnik.html
A jak będą za bardzo wygłuszać to oddam plecaczkowi a sobie kupię te droższe

- devxx
- Świeżak
Jesli sie nauczycie jezdzic ze stoperami to nie bedziecie chcieli smigac bez
Jesli macie glosne kaski to przy przebiegach jednorazowych powyzej powiedzmy 500 km szum wiatru i bol glowy jest nie do zniesienia...nie mowiac juz o poteznym zmeczeniu organizmu.
Jak se ktos zle wlozy stopery za pierwszym razem to moze sie lekko zdziwic,tak jak ja
Chyba za gleboko je wepchnalem i nie moglem wyczuc odleglosci do pojazdow jadacych przede mna w czasie wyprzedzania i mialem problemy z rownowaga(chyba blednik zwariowal).
Natomiast jak sie nauczylem obslugi stoperow to przebieg 2300 km na raz w glosnym kasku nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia
Pozdro!

Jesli macie glosne kaski to przy przebiegach jednorazowych powyzej powiedzmy 500 km szum wiatru i bol glowy jest nie do zniesienia...nie mowiac juz o poteznym zmeczeniu organizmu.
Jak se ktos zle wlozy stopery za pierwszym razem to moze sie lekko zdziwic,tak jak ja

Chyba za gleboko je wepchnalem i nie moglem wyczuc odleglosci do pojazdow jadacych przede mna w czasie wyprzedzania i mialem problemy z rownowaga(chyba blednik zwariowal).
Natomiast jak sie nauczylem obslugi stoperow to przebieg 2300 km na raz w glosnym kasku nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia

Pozdro!
-
Pawcio415 - Świeżak
Ja osobiscie, nie lubie miec niczego wetkanego w uszy. Dawno temu sytuacja mnie zmusila do spania w stoperach i nie moglam sie do tego przyzwyczaic.
Wole slyszec szum w kasku, niz czuc sie zle przez stopery.
...chyba, ze naprawde mialabym powaznie uszkodzony sluch, to zeby go za duzo nie obciazac, poswiecilabym lubie/ nie lubie na zdrowie
a poki co, smigam bez i dobrze mi z tym.
Wole slyszec szum w kasku, niz czuc sie zle przez stopery.
...chyba, ze naprawde mialabym powaznie uszkodzony sluch, to zeby go za duzo nie obciazac, poswiecilabym lubie/ nie lubie na zdrowie

a poki co, smigam bez i dobrze mi z tym.
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości