o GS500F pyta poczÄ…tkujÄ…cy
• Strona 1 z 1
o GS500F pyta poczÄ…tkujÄ…cy
Czesc,
Chciałem wypytać o klasyczny moto dla początkującej lamy Suzi GS500F.
Wiec pytam...
- jaki jest okres gwarancji na nowÄ… GS500F kupionÄ… w polskim salonie?
- ile orientacyjnie wynosi OC (mam 40% zniżek)
- czy tym motorem można się gdzieś dalej wybrać w dwie osoby, czy też jest zwyczajnie za słaby?
- jaka jest prędkość max przy dwóch osobach i jakie prędkości turystyczne można uzyskiwać przy dwóch osobach żeby nie zmęczyć siebie jak i motocykla
- jaki do niego leje siÄ™ olej?
- poczytałem tu na forum ostatnio o zużywaniu się opon, w GS500F przy jego potężnych 48KM
chyba wystarczy na dłużej niż te 8 tys km?
- czy ma jakieś bolączki serwisowe z tym motorem? coś typowego się w nim sypie? gaźnik nie sprawia problemów?
- no i czy mając 186cm wzrostu nie będę na nim wyglądał jak na psie?
Chciałem wypytać o klasyczny moto dla początkującej lamy Suzi GS500F.
Wiec pytam...
- jaki jest okres gwarancji na nowÄ… GS500F kupionÄ… w polskim salonie?
- ile orientacyjnie wynosi OC (mam 40% zniżek)
- czy tym motorem można się gdzieś dalej wybrać w dwie osoby, czy też jest zwyczajnie za słaby?
- jaka jest prędkość max przy dwóch osobach i jakie prędkości turystyczne można uzyskiwać przy dwóch osobach żeby nie zmęczyć siebie jak i motocykla
- jaki do niego leje siÄ™ olej?
- poczytałem tu na forum ostatnio o zużywaniu się opon, w GS500F przy jego potężnych 48KM

- czy ma jakieś bolączki serwisowe z tym motorem? coś typowego się w nim sypie? gaźnik nie sprawia problemów?
- no i czy mając 186cm wzrostu nie będę na nim wyglądał jak na psie?

-
nygus7 - Świeżak
- dosiek77
- Bywalec
Re: o GS500F pyta poczÄ…tkujÄ…cy
konik napisał(a):a w ogóle to gsa polecam
Moto mi się podoba, ale jako użytkownik powiedz, da się nim w dalszą trasę ruszyć w dwie osoby?
-
nygus7 - Świeżak
Mam jeszcze archiwalny numer Motocykl'a, w ktorym gosc (nastolatek) opisuje, jak razem ze swoim ojcem wsiedli na skuter simsona i pojechali na jakis zlot motocyklowy oddalony o...hmm ....odleglosc "x"...dojazd zajal im 7 czy 9 gdzin, wiec na GS'ie tez dasz rade. Wazne zebys byl wtedy cierpliwy i nie pobijal rekordow szybkosci na zasadzie "musze pogonic, bo jeszcze kawal drogi". Jestem przekonany ze spokojnie dasz rade utrzymywac predkosc przelotowa (100 - 120 km/h) nawet z pasazerem i pokaznym bagazem.
Jestem cichym fanem tego sympatycznego motroka - mysle ze nie bedziesz zalowal jesli sobie taki sprawisz.
PS
Co nazywasz dalszym wypadem? O jak dalekich dystansach tu mowisz ?
Jestem cichym fanem tego sympatycznego motroka - mysle ze nie bedziesz zalowal jesli sobie taki sprawisz.
PS
Co nazywasz dalszym wypadem? O jak dalekich dystansach tu mowisz ?
- orzech
- Świeżak
Ja jestem uzytkownikiem starszego rocznika i bez owiewek, dokladnie to GS 500E. Jesli chodzi o dalsze wypady to pasazer nie bedzie mial bardzo wygodnie. Troche moze "jezdzic" po siedzeniu. Nie jest to kanapa na kolach ale da sie nim oczywiscie jechac nawet w dalsze trasy w dwie osoby. Jesli jest dobrze serwisowany to wytrzyma naprawde duze przebiegi. Szczegolna uwaga zwracaj na luz zaworowy. A co do opon to jak nie bedziesz palil kapcia podczas kazdego postoju z kumplami to ci wystarcza na dlugo.
Zabytkowa Honda cb 200 i suzuki Gs 500 E
W przyszlosci Honda Hornet.
W przyszlosci Honda Hornet.
-
dzikus - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości