GS 500F - 5500 KM - PYTANIA
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GS 500F - 5500 KM - PYTANIA
Słuchajcie. Mam GS`z 2004 roku, a jest to moj pirewszy motocykl kupilem go gdy mnial 1,5 tys km i na poczatku robil wrazenie, ale coraz czesciej wydaje mi sie ze on poprostu traci moc szczegolnie w 2 osoby ( moze to tylk ozludzenie ) zrobilem juz nim prawie 3 tys km i moze przyzwyczailem sie do tego - napiszcie cos na ten temacik. A wogole mam taki dziwny dzwiek na wolnych obrotach "cykliczne stukanie pod zbiornikiem ' spotkaliscie sie z tym ? I jeszcze jedno gdzie moge kupic jakas lepszy ttylna lampe do niego bo szukam i nie moge znalzc..Pozdrowka dla Was
- Załączniki
-
- To ta suzuka
- suzuka.jpg (71.45 KiB) PrzeglÄ…dane 4538 razy
- Adiprezes
- Świeżak
a regulowales juz gazniki ??chyba ze gsik jest juz na wtrysku ja mialem taki sam problem z gsxrem i byl na wtrysku wtedy trzeba wymienic caly moduł.a to ze sie przyzwyczailes to jest normalna sprawa zawsze jak wsiadasz na nowego sprzeta to jest wielkie "wow"
- nitro8888
- Świeżak
Hehehe to napewno przyzwyczajenie. Ale możesz zrobić małe doświadczenie. Zostaw te moto na jakieś 2 tygodnie, potem na niego wsiądź i pewnie będzie mocniejsze.
To nie żart

To nie żart

-
krzychu8463 - Świeżak
Ja mam taki sam motorek.Zazwyczaj jezdze sama ale kilka razy wiozlam ciezkiego kolege to rzeczywiscie byl troche slabszy ale to chyba normalne skoro byl obciazony
Na razie mi nic nie stuka ale moze to kwestia czasu :]

gs500F
-
zubik - Świeżak
nie iwem czy ktos jesze do tego forum zagladab bo stare wpisy sa ale ...viewtopic.php?t=4624
Już niedługo... to już przeszłość
GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
aryan napisał(a):o ile wiem zaworów sie nie reguluje w gs (chyba)
no nie, jak tak uważasz to lepiej oddać do mechanika.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
aryan..sie reguluje
co za róznica po której, łańcuszek leci środkiem
jak u góry to logiczne ze głowica
5,5k km to co ty się o swiece i gaźniki pytasz :O
Nie no serio to jest tak że masz chopie całkiem nówke sztuke i jeśli osobiście nieprzemyślanie w niej nie dłubiesz to tam się nie ma co stać. Stuka każdy bo ten typ tak ma a stuki pochodza od łańcuszka rozrządu. jesli naprawde głośno stuka to może znaczyć ze pękł napinacz, wtedy do serwisu wal najszybciej jak to możliwe.
Spadek mocy, czy tezosłabienie...nieee...poiwiem ci że GS w dwie osoby wązące średnio 70kg to już jest takie padło, że rzeczywiście nie chce jechać ale....ponizej 7k obrotów, wykrec ją wyżej to zobaczysz że jeszcze może z siebie sporo wykrzesać. Druga sprawa to na pewno jest przyzwyczajenie...sam się wielokrotnie łapałem na tym, że wydawało mi się ze jakoś tak dziwnie zamulam a okazywało się ze lece już trochę ponad 100 ke...
co za róznica po której, łańcuszek leci środkiem
jak u góry to logiczne ze głowica
5,5k km to co ty się o swiece i gaźniki pytasz :O
Nie no serio to jest tak że masz chopie całkiem nówke sztuke i jeśli osobiście nieprzemyślanie w niej nie dłubiesz to tam się nie ma co stać. Stuka każdy bo ten typ tak ma a stuki pochodza od łańcuszka rozrządu. jesli naprawde głośno stuka to może znaczyć ze pękł napinacz, wtedy do serwisu wal najszybciej jak to możliwe.
Spadek mocy, czy tezosłabienie...nieee...poiwiem ci że GS w dwie osoby wązące średnio 70kg to już jest takie padło, że rzeczywiście nie chce jechać ale....ponizej 7k obrotów, wykrec ją wyżej to zobaczysz że jeszcze może z siebie sporo wykrzesać. Druga sprawa to na pewno jest przyzwyczajenie...sam się wielokrotnie łapałem na tym, że wydawało mi się ze jakoś tak dziwnie zamulam a okazywało się ze lece już trochę ponad 100 ke...
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości