[biblioteka] Przesiadka z auta na 125cc? Czy...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Klimat tez robi swoje.<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):ciekawe co na ten temat powiedzieliby mieszkancy europy zachodniej.gdzie wielu ludzi posluguje sie tego typu pojazdami.i nie mam tu na mysli krajow z poludnia.polak to jednak musi miec ten luksus i poczucie bezpieczenstwa dlatego samochod zawsze wygrywa<br><hr>ben<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z oszczÄ™dnoÅ›ciami to bym siÄ™ zgodziÅ‚ poÅ‚owicznie. Fakt 125 malo pali, fakt z 4-5tys kupimy calkiem przyzwoity sprzÄ™t, ale.... samochód raczej tez musimy miec na inne okazje wiec utrata wartoÅ›ci raczej nas nie minie, ubezpieczenie auta również. Ubranie na motocykl swoje kosztuje, blokady, pokrowce itp również. Serwisy moim zdaniem sÄ… poprostu drogie. Za automat ssania do Yamahy Belugi krzyknÄ™li mi w serwisie 400€ wiec kupiÅ‚em druga Beluge na części, za termostat do Hondy Elite 150 zaplacilem 250pln!! Teraz mam Honde Pantheon i mam w niej pordzewiale amortyzatory, koszt nowych 200€/szt!!!! Fakt jest taki, ze raczej te sprzety sa niezawodne, podstawowe sprawy jak olej wychodzÄ… tanio bo go poprostu malo wchodzi, tak samo Å›wiece.
Ogólnie jestem mega fanem skuterów 125/300 na miasto to jest super wygodna sprawa, przy dobrym ubiorze nawet temp 2/3stC są akceptowalne a tempo poruszania sie po miescie jest kosmiczne w porównaniu do samochodu.<br><hr>cairo
Ogólnie jestem mega fanem skuterów 125/300 na miasto to jest super wygodna sprawa, przy dobrym ubiorze nawet temp 2/3stC są akceptowalne a tempo poruszania sie po miescie jest kosmiczne w porównaniu do samochodu.<br><hr>cairo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Honda Shadow 125 <br><hr>HubologistaKomentatorzy napisał(a):125-ki są małe, nie ukrywajmy tego!!! to są fajne zabawki dla ludzi o wzroście do 175cm, im bliżej 200cm tym bardziej zgięte kolana i mniejszy komfort, zapomnieć można o przesunięciu tyłka do tyłu, przeszkadza stopniowanie kanapy i jednoślad traci na stabilności, do tego jeśli ktoś nie jest chudzielcem i w szerokości siodła zacznie brakować, do tego kierownica haczy, a motorek obciążony masą 90-120kg ledwo się porusza a i zawieszenia szybciej siadają. Przesiadka na 125 to zabawa dla zdeterminowanych z nadmiarem gotówki w portfelu.<br><hr>Pan S<br>Komentatorzy napisał(a):Moja mała 125tka waży 167kg bez płynów... Mam 188cm wzrostu i nie wyglądam na niej jak na psie. Dodatkowe 120kg nie robi na nim wrażenia. Honda XLV 125 Varadero.<br><hr>Starski<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dwie rzeczy mi tu nie do końca pasują. Ile konkretnie kosztuje AC na 125ccm? Ja trzymam mój 300ccm po domem, ale za AC pakiet ubezpieczenia zapłaciłem... UWAGA! 22% wartości pojazdu - to absurd, i to na cały rok, moim zdaniem bardzo drogo! Druga rzecz, moim skuterem jeżdżę do pracy, jeśli temperatura jest wyższa niż minus 5 stopni pod warunkiem, że jest sucho - wystarczy bielizna termiczna (narciarska), kurtka motocyklowa i rękawice narciarskie, reszta ubrań normalna, jak do pracy.
ps. może ktoś z Was pamięta, ale na jesień pisałem, że wjechałem na świeżo wylany na jezdni lepik i zniszczyłem opony. Ostrzegam, że walka z zarządcą drogi to droga przez mękę i nie daje rezultatów. Stwierdzili, że opony zniszczyłem przez swoją nieostrożność, bo przejechałem po JEZDNI DOPUSZCZONEJ DO RUCHU i to moja wina. Nie wyjaśnili mi, jak ostrożnie przejechać po lepiku, żeby nie zakleić sobie opon. Teraz Wam napisze, jak się pozbyć lepiku z opony. Trzeba po prostu odpalić maszynę przy minus 5-10 stopniach, ubrać się ciepło i... najpierw ostrożnie pobujać motocyklem na zakrętach a potem pełna pała. Lepik się skruszy i odpadnie. Jeśli coś takiego przydarzy wam się w lato, to nie wiem jak sobie poradzicie, ale najlepiej włożyć koła (opony) do jakiejś dużej zamrażalki, albo potraktować azotem, a potem tłuc tym o jakiś krawężnik.<br><hr>buu
ps. może ktoś z Was pamięta, ale na jesień pisałem, że wjechałem na świeżo wylany na jezdni lepik i zniszczyłem opony. Ostrzegam, że walka z zarządcą drogi to droga przez mękę i nie daje rezultatów. Stwierdzili, że opony zniszczyłem przez swoją nieostrożność, bo przejechałem po JEZDNI DOPUSZCZONEJ DO RUCHU i to moja wina. Nie wyjaśnili mi, jak ostrożnie przejechać po lepiku, żeby nie zakleić sobie opon. Teraz Wam napisze, jak się pozbyć lepiku z opony. Trzeba po prostu odpalić maszynę przy minus 5-10 stopniach, ubrać się ciepło i... najpierw ostrożnie pobujać motocyklem na zakrętach a potem pełna pała. Lepik się skruszy i odpadnie. Jeśli coś takiego przydarzy wam się w lato, to nie wiem jak sobie poradzicie, ale najlepiej włożyć koła (opony) do jakiejś dużej zamrażalki, albo potraktować azotem, a potem tłuc tym o jakiś krawężnik.<br><hr>buu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
za varadero 125 - AC+OC+ Assistance w PZU - 573pln<br><hr>Darth80Komentatorzy napisał(a):dwie rzeczy mi tu nie do końca pasują. Ile konkretnie kosztuje AC na 125ccm? Ja trzymam mój 300ccm po domem, ale za AC pakiet ubezpieczenia zapłaciłem... UWAGA! 22% wartości pojazdu - to absurd, i to na cały rok, moim zdaniem bardzo drogo! Druga rzecz, moim skuterem jeżdżę do pracy, jeśli temperatura jest wyższa niż minus 5 stopni pod warunkiem, że jest sucho - wystarczy bielizna termiczna (narciarska), kurtka motocyklowa i rękawice narciarskie, reszta ubrań normalna, jak do pracy.
ps. może ktoś z Was pamięta, ale na jesień pisałem, że wjechałem na świeżo wylany na jezdni lepik i zniszczyłem opony. Ostrzegam, że walka z zarządcą drogi to droga przez mękę i nie daje rezultatów. Stwierdzili, że opony zniszczyłem przez swoją nieostrożność, bo przejechałem po JEZDNI DOPUSZCZONEJ DO RUCHU i to moja wina. Nie wyjaśnili mi, jak ostrożnie przejechać po lepiku, żeby nie zakleić sobie opon. Teraz Wam napisze, jak się pozbyć lepiku z opony. Trzeba po prostu odpalić maszynę przy minus 5-10 stopniach, ubrać się ciepło i... najpierw ostrożnie pobujać motocyklem na zakrętach a potem pełna pała. Lepik się skruszy i odpadnie. Jeśli coś takiego przydarzy wam się w lato, to nie wiem jak sobie poradzicie, ale najlepiej włożyć koła (opony) do jakiejś dużej zamrażalki, albo potraktować azotem, a potem tłuc tym o jakiś krawężnik.<br><hr>buu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Skutery to zabawki dla nastolatków. Dorośli i poważni ludzie jeżdżą samochodami.Motocykl to bezsensowny wydatek, bo jeździsz nim może 6 miesięcy w roku, a samochodem możesz zawsze. Już nawet komunikacja miejska jest wygodniejsza, bo nie musisz prowadzić i tylko sobie jedziesz. Ot co.<br><hr>Janek B.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sprzedam motocykl 125cc kat. a1/b nowa yamaha wr125
<a href="http://olx.pl/oferta/yamaha-wr-125-r-salonowa-kat-a1-b-CID5-IDc2mhP.html#9e2e498495" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://olx.pl/oferta/yamaha-wr-125-r-salonowa-kat-a1-b-CID5-IDc2mhP.html#9e2e498495</a><br><hr>Maciek
<a href="http://olx.pl/oferta/yamaha-wr-125-r-salonowa-kat-a1-b-CID5-IDc2mhP.html#9e2e498495" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://olx.pl/oferta/yamaha-wr-125-r-salonowa-kat-a1-b-CID5-IDc2mhP.html#9e2e498495</a><br><hr>Maciek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocykl motocyklem ale prawda jest taka, że dla dorosłych auto to konieczność. Jedź motorem zimą albo zabierz dzieciaki na wycieczkę, powodzenia. Ja dwa kółka jedynie do rozrywki wykorzystuję, ew jakieś mini zakupy, ale to też bardziej żeby się przejechać.<br><hr>Belotto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości