Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Motocyklem na samochodowe prawo jazdy...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocyklem na samochodowe prawo jazdy...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 27/1/2015, 18:04

Komentatorzy napisał(a):Wg mnie to straszna głupota. Motor to motor a auto to auto. Inna kierowanie, inne warunki, po prostu inna maszyna. A motor 125 wcale nie jest taki słaby - wiele osób straci zdrowie...<br><hr>martinii<br>
Komentatorzy napisał(a):Na motorower też nie ma szkoleń, a do niedawna wolno było jeździć nawet na dowód osobisty. Teraz też pojeździsz nimi na jakiejkolwiek kategorii prawka. A przecież zdecydowana większość motorowerów jest odblokowana i po tuningu przez co ma osiągi trochę tylko gorsze od 125-tek. A w przypadku dobrze podrasowanych dwusuwów (np. Aprilia RS50) porównywalne lub nawet lepsze od przeciętnej 125-tki. Jak się rowerem z górki z prędkością 40 km/h zapierdziela, to też steruje się tym inaczej niż autem. Zatem panika w tej materii jest przesadzona. Umiesz - wsiadasz, nie umiesz - nie wsiadasz.<br><hr>Wit<br>
Idąc tym tokiem rozumowania, nie widzę żadnego logicznego uzasadnienia, abym jako posiadacz kat. A2 musiał robić dodatkowe kursy na kat. A. Tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że egzamin wygląda dokładnie tak samo tylko motocykl jest rozblokowany i ma kilka kW więcej.<br><hr>Motomaniakkk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2015, 08:58

Komentatorzy napisał(a):Wg mnie to straszna głupota. Motor to motor a auto to auto. Inna kierowanie, inne warunki, po prostu inna maszyna. A motor 125 wcale nie jest taki słaby - wiele osób straci zdrowie...<br><hr>martinii<br>
Komentatorzy napisał(a):Dokładnie, wszyscy posiadacze prawa jazdy na samochód od 3 lat będą szalek i od razu wskakiwać na 125 zamiast zacząć od jakiejś pięćdziesiątki. Zamiast dawać za darmo prawy jazdy A1 kierowcom samochodów mogli by dać uprawnienia kategorii A1 dla posiadaczy prawa jazdy AM lub karty motorowerowej od co najmniej 3 lat oni przynajmniej mają już jakieś doświadczenie z "motocyklami"<br><hr>ChillOut<br>
szaleć na 125 ? ^^ Ty tak serio ?<br><hr>morek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/2/2016, 16:38

A ja się pytam co za różnica czy 125 czy 600 w odniesieniu do przepisów ruchu drogowego? Z pewnością przepisy są inne niż dla kat. B. Więc czemu nie został wprowadzony egzamin przynajmniej teoretyczny ja się pytam? <br><hr>xe
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/2/2016, 17:32

Komentatorzy napisał(a):A ja się pytam co za różnica czy 125 czy 600 w odniesieniu do przepisów ruchu drogowego? Z pewnością przepisy są inne niż dla kat. B. Więc czemu nie został wprowadzony egzamin przynajmniej teoretyczny ja się pytam? <br><hr>xe<br>
Ty przeczytałeś choć raz to, co napisałeś?<br><hr>Michał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/5/2016, 15:26

Witam mam pewne pytanie.
Skończyła mi się ważność prawa jazdy kat. B(ogarniczenie ze względu na okulary), posiadam motocykl 125 ccm i zastanawiam się czy mogę jeździć nim mając nie odnowione prawo jazdy kat B(jestem w trakcie załatwiania badań lekarskich, okulisty, medycyny prac)?<br><hr>Mckoy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê