[biblioteka] Szybkie skręcanie - klucz do szybkiej...
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kolego przeciwskręt, to nic innego jak odjechanie kołem na zewnątrz zakrętu spod siebie... W ten to sposób motocykl szybciej przechyla się do zakrętu pomagając z niego nie wypaść... Po odjechaniu kołem w takim stopniu w jakim chcesz żeby był pochylony motocykl pod tobą do wnętrza zakrętu wracasz kołem na linię toru jazdy przez zakręt poprawioną o odchylenie miejsca styku gumy z nawierzchnią od osi przechyłu środka ciężkości zespołu motocykl/jeździec, a inną kwestią jest iż sportowcy na torach po to jadą koło motoru żeby środek ciężkości jeszcze przesunąć do wnętrza winklu aby mieć jeszcze większą przyczepność co pozwala na jeszcze większą prędkośćKomentatorzy napisał(a):Jestem po kursie i egzaminie. I za cholerę nie wiem, jak działa przeciwskręt. Kupiłem moto i już widzę, że powyżej 60km/h wyrzuca mnie troszkę z zakrętów. Na kursie słowem gnój nie wspomniał o tym. 3x na mieście i reszta na placu. Prawie nic z teorii, bo "masz już kat "B" to przepisy znasz..." I jak tu się nauczyć normalnie jeździć...??? Nie wiem. Czytam tu to i aż się boję tak zareagować...<br><hr>D<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości