Gdzie kupić oc i ac
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Krmtzzz napisał(a):Szybko wypłaciMY pieniądze na naprawę samochodu – Tobie lub warsztatowi, który naprawia samochód oraz za inne szkody związane z uszkodzeniem Twojego samochodu osobowego.
Zwrócimy się do ubezpieczyciela sprawcy wypadku o zwrot wypłaconych świadczeń.
Widzimy wytłuszczone? Płaci PZU, zresztą tak jak pisałem mi to lotto z czyjego konta idzie hajs.
Te zmiany wyjdą tylko na dobre bo w dalszej perspektywie ubezpieczalnie będą się biły o klientów cenami i jakością świadczonych usług, bo na chwilę obecną nie interesuje mnie jakość usług dotyczących OC np w Allianz, bo ja od nich nie dostanę nigdy złotówki, bo jak już to wypłacą to komuś kogo skasuję.
Natomiast po zmianach prawa jak to JA będę wybierał firmę, która w razie czego będzie płaciła MI hajs to przy wyborze wezmę pod uwagę wiele czynników i szczegółowo porównam oferty i opinie na temat łatwości likwidowania szkód.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Szkoda mu tlumaczyc vergon. Z nim jak z dzieckiem, bedzie na sile probowal udowodnic ze ma racje, choc jej nie ma. Jesli PZU pisze ze WYPLACI Ci pieniadze i sobie we wlasnym zakresie sciagnie z ubezpieczyciela sprawcy to do jasnej ciasnej Fugu czego tu nie potrafisz zrozumiec ?
A co do AC to wiadomo jaka jest roznica, jak sobie wjedziesz w slupa, to Ci wyplaca. Oraz jak w kogos wjedziesz to wyplaca z oc tamtemu a z AC tobie, pod warunkiem ze nie byles pijany. No i kradziez. Na prawde myslisz ze masz z debilami do czynienia ? Chlopak akurat w sprawie ubezpieczen bynajmniej ze strony PZU mam wszystko z pierwszej reki, nie pozjadales niestety wszystkich rozumow. Skoncz te durne lapania za slowka i wyciaganie ich z kontekstu zupelnie bezsensownie
A co do AC to wiadomo jaka jest roznica, jak sobie wjedziesz w slupa, to Ci wyplaca. Oraz jak w kogos wjedziesz to wyplaca z oc tamtemu a z AC tobie, pod warunkiem ze nie byles pijany. No i kradziez. Na prawde myslisz ze masz z debilami do czynienia ? Chlopak akurat w sprawie ubezpieczen bynajmniej ze strony PZU mam wszystko z pierwszej reki, nie pozjadales niestety wszystkich rozumow. Skoncz te durne lapania za slowka i wyciaganie ich z kontekstu zupelnie bezsensownie
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
SlowMotion napisał(a):Zrobią swoje, wystawią fakturę a Ty musisz się bujać po sądach o zwrot.
A jaka maja gwqarancje, ze nie beda bujac sie po sadzie z Toba?
Vergon napisał(a):Szybko wypłaciMY pieniądze na naprawę samochodu
Widzimy wytłuszczone? Płaci PZU,
Widze. A ty wydzisz czerwone?
Roznice miedzy "wyplacimy" a "zaplacimy" rozumiesz?
Jesli tak, to mysle ze dotarlismy do wspolnego punktu.
Vergon napisał(a):zresztą tak jak pisałem mi to lotto z czyjego konta idzie hajs.
Mi nie. I wiekszosci rozsadnie myslacych ludzi tez nie.
Krmtzzz napisał(a):Jesli PZU pisze ze WYPLACI Ci pieniadze i sobie we wlasnym zakresie sciagnie z ubezpieczyciela sprawcy to do jasnej ciasnej Fugu czego tu nie potrafisz zrozumiec?
Tylko tego ze nie rozumiesz roznicy, ktora opisalem w postach wyzej.
Krmtzzz napisał(a):Skoncz te durne lapania za slowka i wyciaganie ich z kontekstu zupelnie bezsensownie
Rozmawiamy o prawie i umowach, a tu niestety slowka maja znaczenie.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Wróćmy na chwilę do meritum tego targowania, bo unikając przyznania się do braków w wiedzy lawirujesz między odnogami pierwotnego tematu...
Czy zrozumiałeś już to co pisał Krmtzzz na samym początku, że w razie dzwona nie szarpiesz się z firmą krzak tylko dostajesz hajs od PZU?
Czy zrozumiałeś już to co pisał Krmtzzz na samym początku, że w razie dzwona nie szarpiesz się z firmą krzak tylko dostajesz hajs od PZU?
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Chlopak, rozumiesz pojecie, ze ubezpieczyciel w kazdym wypadku WYPŁACA odszkodowanie ? A nie "ZAPŁACA" tak jak to nazwałes ?
Masz tutaj fragment z pisma z odszkodowania mojego: "Wypłata świadczenia nastąpi na rachunek bankowy". Rozumiesz ? Ubezpieczyciel WYPŁACA swiadczenie, a nie PŁACI za cos jak sobie to wymysliles. To jest nic innego jak normalna likwidacja szkody przez pzu.
Co TY chcesz udowodnic, bo nie rozumiem ? Nie miales racji i trudno, stalo sie, swiat sie nie zawalil. Dalsze prowadzenie z Toba dyskusji chyba na prawde nie ma sensu.
Masz tutaj fragment z pisma z odszkodowania mojego: "Wypłata świadczenia nastąpi na rachunek bankowy". Rozumiesz ? Ubezpieczyciel WYPŁACA swiadczenie, a nie PŁACI za cos jak sobie to wymysliles. To jest nic innego jak normalna likwidacja szkody przez pzu.
Co TY chcesz udowodnic, bo nie rozumiem ? Nie miales racji i trudno, stalo sie, swiat sie nie zawalil. Dalsze prowadzenie z Toba dyskusji chyba na prawde nie ma sensu.
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Haha ale z wami są jaja.
Wracając do tematu, szukałem taniego OC i korzystałem z internetowych kalkulatorów, i co? Wszystkie można o kant tyłka obić. Nie są wiarygodne i zawsze wygrywa jakaś firma krzak. Przeszukałem internety, gdy zacząłem obnażać po kolei TU wyszła naga prawda, że dla młodych najlepsze jest OC w PZU. W styczniu znów płaciłem i razem z AC wyszło by mi nie całe 2x więcej niż samo OC, zaproponowali też ochronę zniżek ale od razu zrezygnowałem, choć w sumie parę dych więcej ale może zmienię sprzęt na wiosnę więc mi to lotto. Mogłyby podać kwoty ale każdy ma inny sprzęt, zniżki i staż więc nie widzę najmniejszego sensu.
Coś piszecie o droższym OC, gdy dostałem pismo o przedłużeniu w kwocie wyraźnie wyższej niż w ub.r pomyślałem "Kurr... mać! Mogłem wykupić w 2014" ale to cały pakiet. Przewinęło mi się o droższym OC rzekomo od stycznia bieżącego roku, ale to raczej w szmatławcach typu WP lub ONET.
Wracając do tematu, szukałem taniego OC i korzystałem z internetowych kalkulatorów, i co? Wszystkie można o kant tyłka obić. Nie są wiarygodne i zawsze wygrywa jakaś firma krzak. Przeszukałem internety, gdy zacząłem obnażać po kolei TU wyszła naga prawda, że dla młodych najlepsze jest OC w PZU. W styczniu znów płaciłem i razem z AC wyszło by mi nie całe 2x więcej niż samo OC, zaproponowali też ochronę zniżek ale od razu zrezygnowałem, choć w sumie parę dych więcej ale może zmienię sprzęt na wiosnę więc mi to lotto. Mogłyby podać kwoty ale każdy ma inny sprzęt, zniżki i staż więc nie widzę najmniejszego sensu.
Coś piszecie o droższym OC, gdy dostałem pismo o przedłużeniu w kwocie wyraźnie wyższej niż w ub.r pomyślałem "Kurr... mać! Mogłem wykupić w 2014" ale to cały pakiet. Przewinęło mi się o droższym OC rzekomo od stycznia bieżącego roku, ale to raczej w szmatławcach typu WP lub ONET.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Jonasz29 napisał(a):- ale podejrzewam, że już dziś do mnie nie zadzwonią, pewnie w pn dopiero.
W ogóle nie zadzwonią. Ja na odpowiedź czekałem 2 miesiące.
Już pomijam fakt, że drożej niz u konkurencji.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
OC wiadomo - mało. Ale za AC do V-stroma przy wartości jak podałem chyba 17k zł to wyliczyła mi pani koszt AC na 3,5k zł - tak dobrze widzicie dokładnie trzy i pół tysiąca złotych
Fugu - do ciebie nawet brak komentarza.. własnie z tego powodu że PZU załatwia sprawę naprawy szkody z nie Twojego OC, to myślę nad zmianą ubezpieczalni właśnie na PZU.
jak tobie to bez różnicy bo masz WY, MY , czy WIDZIMISIĘ gdzieś zapisane, to ok rób jak uważasz.
Fugu - do ciebie nawet brak komentarza.. własnie z tego powodu że PZU załatwia sprawę naprawy szkody z nie Twojego OC, to myślę nad zmianą ubezpieczalni właśnie na PZU.
jak tobie to bez różnicy bo masz WY, MY , czy WIDZIMISIĘ gdzieś zapisane, to ok rób jak uważasz.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
jak przeczytałem nazwę tematu czyli gdzie, to pierwsze miejsce o którym pomyślałem było bardzo banalne - przyszedł mi na myśl bar mleczny.
potem przeczytałem post i się zastanawiam, czy autor jest istotą myślącą.
nie korzysta się z net - porównywarek, bo te są sponsorowane.
poszukaj człowiecze brokera ubezpieczeniowego - nie mylić z agentem ubezpieczeniowym i znajdzie Tobie najkorzystniejszą ofertę.
potem przeczytałem post i się zastanawiam, czy autor jest istotą myślącą.
nie korzysta się z net - porównywarek, bo te są sponsorowane.
poszukaj człowiecze brokera ubezpieczeniowego - nie mylić z agentem ubezpieczeniowym i znajdzie Tobie najkorzystniejszą ofertę.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
gryf? ten od thundera
mi 2 lata tmeu za cbr f3 z 98 o wartości 8000zł w PZU AC za 3.5k zaproponowali. 0 znizek na AC oczywiscie.
ogolnie jest tak jak piszecie, PZU teraz w razie czegos tobie wyplaca, i potem sie tam szarpie, co juz nas nie obchodzi.
mi 2 lata tmeu za cbr f3 z 98 o wartości 8000zł w PZU AC za 3.5k zaproponowali. 0 znizek na AC oczywiscie.
ogolnie jest tak jak piszecie, PZU teraz w razie czegos tobie wyplaca, i potem sie tam szarpie, co juz nas nie obchodzi.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
- piterkatalog7
- Świeżak
Daniel1990 napisał(a): A i nie wiem czy wiesz, że od 1 kwietnia zmienia się prawo. Gdy dojdzie do wypadku to idziemy do naszego TU. I to nasze TU likwiduje szkody a później egzekwuje od TU sprawcy.
I jaki wtedy nasze TU ma interes w zaniżaniu kwoty odszkodowania?
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Załatwiając to zdalnie, czyli bez wizyty w biurze ubezpieczyciela, będziesz musiał wydrukować polisę, podpisać i wysłać ją agentowi pocztą oraz on będzie musiał zrobić to samo, wysłać Ci polisę z pieczątkami i podpisem.
-
SlowMotion - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2