Pierwszy motocykl do 8-9tyś zł
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl do 8-9tyś zł
Witam serdecznie!
Słuchajcie od jakiegoś czasu szukam sobie motorku tak do maks 8-9 tyś zł jak na razie, no i w tych cenach widziałem już całkiem całkiem Hondy CBR600F3, Hornety 600-900 czy nawet Kawasaki Z750 (tylko w tym przedziale pieniężnym raczej bym nie kupił Z750).
Będzie to moje pierwsze własne moto (doświadczenia nie określę wam w kilometrach bo nie liczyłem) dlatego pytam ludzi gdzie się da żeby nie kupić jakiegoś trupa i później pluć sobie w twarz.
Waga - ok. 80kg
Wzrost - 178cm
Moto do jazdy po mieście i weekendowych wypadów ze znajomymi w niedalekie trasy takie jak Warszawa - Kazimierz - Lublin - Warszawa (coś w ten deseń aczkolwiek może też przesadzam troszeczkę hehe).
Co do tego które sprzęciki mi się podobają no to sportowe pszczółki są najpiękniejsze wiadomo, ale nakedy też w porząsiu No i tymi typami możecie się sugerować, jak ktoś ma np. Horneta, czy Suzuki GSXR'a czy CBR600F3 i tym podobne sprzęciki fajnie by było jakby jakąś swoją taką krótką opinię od siebie mi napisał byłbym wdzięczny !
Co do sezonu i kilometrów ile chce nim przelatać - nie mam zielonego pojęcia, będzie pogoda to będzie jeżdżone tak? Im więcej tym lepiej Bynajmniej dla mnie
Co do ciuszków na moto... Najpierw kupię motorek, a później będę się martwił... Nie no żarcik bezpieczeństwo to podstawa - wszystko w rozsądnych pieniądzach się znajdzie bo na to nie mam zamiaru oszczędzać, maszynę można naprawić jak zdechnie, coś wymienić, za to człowiekowi drugiego życia nikt nie da...
No i to by było chyba na tyle.
Słuchajcie od jakiegoś czasu szukam sobie motorku tak do maks 8-9 tyś zł jak na razie, no i w tych cenach widziałem już całkiem całkiem Hondy CBR600F3, Hornety 600-900 czy nawet Kawasaki Z750 (tylko w tym przedziale pieniężnym raczej bym nie kupił Z750).
Będzie to moje pierwsze własne moto (doświadczenia nie określę wam w kilometrach bo nie liczyłem) dlatego pytam ludzi gdzie się da żeby nie kupić jakiegoś trupa i później pluć sobie w twarz.
Waga - ok. 80kg
Wzrost - 178cm
Moto do jazdy po mieście i weekendowych wypadów ze znajomymi w niedalekie trasy takie jak Warszawa - Kazimierz - Lublin - Warszawa (coś w ten deseń aczkolwiek może też przesadzam troszeczkę hehe).
Co do tego które sprzęciki mi się podobają no to sportowe pszczółki są najpiękniejsze wiadomo, ale nakedy też w porząsiu No i tymi typami możecie się sugerować, jak ktoś ma np. Horneta, czy Suzuki GSXR'a czy CBR600F3 i tym podobne sprzęciki fajnie by było jakby jakąś swoją taką krótką opinię od siebie mi napisał byłbym wdzięczny !
Co do sezonu i kilometrów ile chce nim przelatać - nie mam zielonego pojęcia, będzie pogoda to będzie jeżdżone tak? Im więcej tym lepiej Bynajmniej dla mnie
Co do ciuszków na moto... Najpierw kupię motorek, a później będę się martwił... Nie no żarcik bezpieczeństwo to podstawa - wszystko w rozsądnych pieniądzach się znajdzie bo na to nie mam zamiaru oszczędzać, maszynę można naprawić jak zdechnie, coś wymienić, za to człowiekowi drugiego życia nikt nie da...
No i to by było chyba na tyle.
RAP RAP RAP BEYBE!
- ZDK
- Świeżak
za 8-9k to F3 kupisz wychuchanÄ…, ja na jesien bede swoja sprzedawal ale to nie te rejony
nie weim jakie doswiadczenie msz, no i na jakiekolwiek trasy sa na pewno lepsze moto niz gix czy nawet F3
nie weim jakie doswiadczenie msz, no i na jakiekolwiek trasy sa na pewno lepsze moto niz gix czy nawet F3
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Doświadczenie spokojnie wystarczy na opanowanie motocykla o pojemności 600ccm3, ostatnio bawiłem się XJ900 - przyjemny motorek ale jednak nie dla mnie.
Pokaż no tą Twoją F3 Może się jakoś dogadamy Bo ja również jakoś na jesieni dopiero bym pewnie sfinalizował zakup ponieważ jestem z ludzi co jednak są wybredni i szukają perełek
Pokaż no tą Twoją F3 Może się jakoś dogadamy Bo ja również jakoś na jesieni dopiero bym pewnie sfinalizował zakup ponieważ jestem z ludzi co jednak są wybredni i szukają perełek
RAP RAP RAP BEYBE!
- ZDK
- Świeżak
https://lh4.googleusercontent.com/-fj7K ... 130542.jpg
moto jak moto. aktualnie na gumach pilot powerach z koncowki 2013/poczatek 2014, i przejechane z 1000km na nich, ale masz 325km do mnie xD
moto jak moto. aktualnie na gumach pilot powerach z koncowki 2013/poczatek 2014, i przejechane z 1000km na nich, ale masz 325km do mnie xD
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
No całkiem całkiem Jakby okazała się w porządeczku to i można pomyśleć coś więcej, a to ile kilometrów mam jechać po moto jak dla mnie jest mało ważne Byleby się opłacało, a nie pojechało na marne, że po oględzinach i próbnej jeździe trzeba by było z nerwem wracać do domu bo coś by jednak było nie tak także wiesz
Coś może pomyślimy ale na razie szukam cierpliwie dalej
Coś może pomyślimy ale na razie szukam cierpliwie dalej
RAP RAP RAP BEYBE!
- ZDK
- Świeżak
no wiadomo, ale lepiej szukać czegoś po blisku, później zależy też jaką masz granicę tolerancji, bo dla mnie logiczne jest, że moto które nawet ma 5 lat, może mieć ślady użytkowania, a jak ma 15 to tym bardziej. jak Ty szukasz 15letniego moto to tez powinieneś wziąć poprawkę na to, że gdzieniegdzie może być rysa czy coś i takiego sprzętu nie skreślać. Ważne, żeby mechanicznie był tip top, nic z niego nie odpadało i był oryginałem, rysy przy tak leciwym sprzęcie trzeba przeboleć:D
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Kaai napisał(a):ale masz 325km do mnie xD
Tak rzuciłem okiem na Twoje blachy i właśnie zdałem sobie sprawę, że w tamten weekend byłem w Pyskowicach, dwa razy przejeżdżałem przez "OST"
Wracając do tematu, oczywiście że moto z forum to dobra opcja. Ale na początek jako, że kolega gdzieś ode mnie, to polecał bym rozejrzeć się na lubelskim forum, żeby na razie zorientować się, co można wyrwać w okolicy .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
po dzisiaj moge stwierdzić, że Hondzinie deszcz nie straszny, natrafiłem na oberwanie chmury, 20min jechałem w mege deszczu, no i przy okazji a* sp1 nie przemókł
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość