Zobacz wątek - Pierwszy motocykl dla kobiety do 7 tys.
NAS Analytics TAG

Pierwszy motocykl dla kobiety do 7 tys.

Chcesz kupić swój pierwszy lub kolejny motocykl. Nie wiesz jak wybrać. Zadaj pytanie tutaj.
Pytania o enduro, cross-y, skutery, motorowery, motocykle o pojemności do 250 ccm odpowiednio w działach niżej.
_________
Moderują: Black-Ghost, Boshi, Rosiboj, Lagiboy

Postprzez lagiboy » 4/6/2014, 21:46

daj znać co kupiłaś i wrzuć fotę
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez GieeR » 5/6/2014, 02:10

Monroe napisał(a):Po kilku nieprzespanych nocach i paru przymiarkach zdecydowałam - wsiadłam pierwszy raz. Nigdy wcześniej nie jeżdziłam... cięzki jak cholera. Łatwo nie było.. Nauczyłam się nad nim panować, aczkolwiek za każdym razem kiedy na niego wsiadałam, myślałam: "Ojezu jaki on duży!"

Czy jest na sali lekarz? Tylko ja tak mam? 8)

Monroe, też ciekaw jestem co postanowisz. Powodzenia w wyborze i pochwal się nowym sprzętem. Pamiętaj, zawsze dobrze radzą ci, którzy przekonują, żeby wybrać samemu, po uprzednim organoleptycznym sprawdzeniu. Najlepiej w towarzystwie kogoś obeznanego. Zasada dotyczy niemal wszystkiego, od butów do biegania po motocykle superbike. :)
Wybacz mi proszę powyższą manipulację, dodałem tylko nieco interpunkcji i zabrałem kilka słów, nie wiń mojej wyobraźni :wink:

Swoją drogą ciekawe i smutne zarazem, że ani Honda nie oferuje VTR250, jest tylko singiel CBR250 w plastiku i 125-tki. Podobnie Yamaha nie oferuje oficjalnie ćwiartki "Fazera", YBR i MT tylko 125 oraz warianty endurowo-off-roadowe. Kawa tylko sportowa 300, jest Inazuma, jest Duke, kilka jeszcze mniej popularnych modeli i wychodzimy z wagi lekkiej. Chyba nasz adekwatny do poziomu gospodarki i zamożności obywateli rynek weryfikuje ambitniejsze pozycje, kiedy za ok. 8'000 ciężko zarobionych złotówek można w Polsce nabyć choćby takiego Zippa Nitro 250, nowego. Kto tanio kupuje, dwa razy kupuje i to prawda, chociaż czasem albo tanio albo wcale. C'est la vie. Przepraszam za OT.

Pozdrawiam
G
Pozdrawiam
GR
GieeR
Świeżak

Postprzez Monroe » 9/6/2014, 13:15

W zeszłym tygodniu stałam się dumną właścicielką Yamahy YBR 250 (kolor czarny) :D
Jak ją wypucuję to zrobię foto i załączę...

Teraz wymykam się wieczorami i zaprzyjaźniam się z moim motocyklem.. Jest absolutnie cudownie :-).
Pierwsze przejażdżki utwierdziły mnie w przekonaniu, że 250 była strzałem w dziesiątkę. Przede wszystkim jest lekki! A okazało się to dla mnie ważne szczególnie przy wyprowadzaniu motocykla z ciasnej przestrzeni jaką dla niego dysponuję oraz wolnych (jeszcze niewprawnych) manewrach, w niekiedy przyciasnych uliczkach na starówce, parkowaniu itd. długo mogłabym wymieniac ile to razy byłam juz wdzięczna za jego poręczność. :-).
Monroe
Świeżak

Postprzez andy7 » 9/6/2014, 14:15

Monroe napisał(a):W zeszłym tygodniu stałam się dumną właścicielką Yamahy YBR 250 (kolor czarny) :D

Nic tylko pogratulowac wyboru ! Jezdzij, jezdzij i jeszcze raz jezdzij.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez lagiboy » 9/6/2014, 21:56

zdjęcia koniecznie. wrzuć taką jaka jest, a potem dorzuć odpicowaną. Szerokiej drogi, niskiego spalania i pogody :)
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A