Zobacz wÄ…tek - Pilne !! Pomoc Ktm 125
NAS Analytics TAG

Pilne !! Pomoc Ktm 125

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Pilne !! Pomoc Ktm 125

Postprzez blackkingpl » 31/5/2014, 14:14

Witam jestem szczęśliwym posiadaczem limitowanej edycji KTM dokładniej KTM LC2 Sting 125 i mam pewien problem , poprostu zaliczyłem swoją 1 glebę , nic poważnego stłucznie ręki i kolana , i troche ręki rozwalonej , problem polega na ty , że na dyfuzorze mam wgniecione i mam pytanko czy da się to jakoś odgiąć , proszę pomóżcie bo nie chce kupić nowego, bo jest w bardzo dobrym stanie tylko ta wgnietka
blackkingpl
Świeżak

Postprzez henio12323 » 1/6/2014, 00:35

da siÄ™, wystarczy poszukac w google
ale skoro leniwy jesteś to w skrócie znane mi - najlepsze metody

1) moooocna spręzarka, zatykasz jeden koniec korkiem, drugi pod spręzarke, nabijasz cisnienie, i tutaj wydech musi byc praktycznie idealnie szczelny, i palnikiem mocnym nagrzewasz wgniecenie - spokojnie wróci do pierwotnego stanu

2) robisz sobie młotek bezwładnosciowy, ja sobie zrobiłem z siłownika od klapy samochodu, obciałem koncówke jedna i drugą ( z jednek żeby było jak, a z drugiej żeby wyleciał cały gaz i nie było zadnych oporów) doczepiłem jakis odwaznij, koncówke cienszą zaostrzyłem i punktowo migomatem przyspawałem do srodka wgniecenia, no i dało sie ta metodą też nieźle wgniecenie odgiąc, potem wystarczyło spawy zeszlifowac, wydech spolerowac i praktycznie nie było sladu.

3) rozcinac i ręcznie prostowac ale to raczej bezsens

4) jak wgniecenie nie duze to zostawic i sie nie przejmować, lekka wgniotka moze spowoduje spadek osiągów o 0.1 konia ;D wiec nie zawsze sie opłaca
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez lagiboy » 1/6/2014, 07:49

spróbuj tak https://www.youtube.com/watch?v=5VDA8yIvOJg (otwórz link)
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez henio12323 » 1/6/2014, 09:14

nie ma bata że taka przyklejka złapie dobrze wydech :D to moja opcja 2, i często spaw puszczał wiec taki klej nie wytrzyma nic, takie wgniecenie jak na filmie w samochodzie jest duzo łatwiejsze do usunięcia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

henio12323
Moderator

Postprzez lagiboy » 1/6/2014, 17:42

dobra to jeszcze inaczej, potrzebna opalarka i zamrażacz w sprayu - do kupienia w każdym sklepie sportowym. można też sprężonym powietrzem w puszce, jak się to odwróci do góry dnem to leci płyn który jest mega zimny. postępujemy tak
https://www.youtube.com/watch?v=NTARm_Wze3M (otwórz link)

nie wiem jak duże jest to wgniecenie, jak nieduże to może być ciężko, jeżeli powierzchnia jest magnetyczna to można próbować magnesami neodymowymi. rozgrzać, przyłożyć magnes i ciągnąć...
lagiboy
Moderator

Postprzez henio12323 » 1/6/2014, 21:30

tego też nie zastosujesz - podgrzewanie i chłodzenie da rade jak blacha po wygięciu ma napręzenie, takie wgięcie duzego napręzenia nie ma i na pewno nie odskoczy ;D

to samo z neodymami, tak mozna prostowac blache samochodową która na duzej powierzchnie jest stosunkowo cienka, dyfuzory są z grubszej i twardszej blachy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

henio12323
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê