Wszystko o motocyklach kat. A2, dławieniu w nich mocy itd.
Re: Wszystko o motocyklach kat. A2, dławieniu w nich mocy it
GSX-R 600 nie da sie wykastrowac do A2.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
A sprawdzales o ktorych rocznikach jest mowa?
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Co do Twoich pytan:
1.) Sprawdzasz ktore roczniki moga byc blokowane pod A2, n.p. tutaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_GSX-R600
2.) Bazujac na tej tabelce szukasz czegos co ma starszy rocznik niz 2001, w kraju w ktorym w tym okresie blokowano - n.p. w Niemcy. Autoscout w tej chwili ma cale dwie maszyny.
3.) Jesli blokada byla robiona w fabryce, to jest wpisana moc, jesli po sprzedazy, to w papierach jest notatka w jaki sposob ta moc zmieniano.
Tylko zastanow sie, czy aby napewno chcesz jedzic sportem majacym ponad 20 lat.....
1.) Sprawdzasz ktore roczniki moga byc blokowane pod A2, n.p. tutaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_GSX-R600
2.) Bazujac na tej tabelce szukasz czegos co ma starszy rocznik niz 2001, w kraju w ktorym w tym okresie blokowano - n.p. w Niemcy. Autoscout w tej chwili ma cale dwie maszyny.
3.) Jesli blokada byla robiona w fabryce, to jest wpisana moc, jesli po sprzedazy, to w papierach jest notatka w jaki sposob ta moc zmieniano.
Tylko zastanow sie, czy aby napewno chcesz jedzic sportem majacym ponad 20 lat.....
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Witam, mam problem z rejestracją motocykla o obniżonej mocy w Polsce, posiadam Suzuki sv650s z 2007r. Zablokowane do mocy 31kw, motocykl spełnia wszystkie wymagania do jazdy na kat. A2 natomiast stacje diagnostyczne nie chcą się podjąć przeglądu, co zrobić w takiej sytuacji? A może znacie stacje diagnostyczne które wykonają taki przegląd.
- Lukas8898
- Świeżak
Dławienie motocykla powercommanderem
Cześć wszystkim. Niedługo będę robił prawo jazdy kategorii a2. Nurtuje mnie pytanie odnośnie dławienia motocykla, a nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Załóżmy że kupię sobie cbr 650r, która ma równo 70kW mocy. Słyszałem że ludzie często rejestrują takie motocykle jako zdławione na a2 mimo, że tak naprawdę nie są. Moim zdaniem wiąże się to z za dużym ryzykiem np podczas wypadku gdzie ubezpieczalnia sprawdza faktyczną moc motocykla. Jednak wpadłem na pomysł. Czy możliwe jest kupienie powercommandera i zrobienie na nim mapy na a2, czyli do 35kW? Czy będzie to działać tak, że po wypięciu powercommandera będę mieć pełną moc, a po wpięciu 35kW? Chodzi o to aby jeździć z pełną mocą, a w razie wypadku lub kontroli móc wpiąć powercommandera i udawać że motocykl jest zdławiony? Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi. Dzięki za wszystkie odpowiedzi 

- AdrianGrzelka
- Świeżak
A pomyślałeś o
Tym Że po wypadku nie będziesz w stanie się ruszać bo będziesz miał ręce nogi połamane i co wtedy?
Nie kombinuj jezdzij legalnie. Potem zrób pełne A
Dla paru koni więcej po co ryzykować?
Tym Że po wypadku nie będziesz w stanie się ruszać bo będziesz miał ręce nogi połamane i co wtedy?
Nie kombinuj jezdzij legalnie. Potem zrób pełne A
Dla paru koni więcej po co ryzykować?
- BB88
- Świeżak
Cześć, wie ktoś w której OSKP w Małopolsce (najlepiej okolice Krakowa) wykonają mi przegląd po ograniczeniu mocy do A2? Obdzwoniłem bez skutku już Modlnice, Wegrzce i Balice.
Z góry dzieki za pomoc
Z góry dzieki za pomoc
- bibiisbatman
- Świeżak
Lukas8898 napisał(a):Witam, mam problem z rejestracją motocykla o obniżonej mocy w Polsce, posiadam Suzuki sv650s z 2007r. Zablokowane do mocy 31kw, motocykl spełnia wszystkie wymagania do jazdy na kat. A2 natomiast stacje diagnostyczne nie chcą się podjąć przeglądu, co zrobić w takiej sytuacji? A może znacie stacje diagnostyczne które wykonają taki przegląd.
Udało ci się?
- bibiisbatman
- Świeżak
Powrót do Motocykle na kategorie A2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości