Zobacz wątek - Lusterka Nic nie widzę za motocyklem !
NAS Analytics TAG

Lusterka Nic nie widzę za motocyklem !

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez Movi » 2/4/2014, 09:48

W tym modelu generalnie jest problem z widocznością w oryginalnych lusterkach. Niestety nie wiem czy jakimiś akcesoryjnymi sobie z tym problemem radzą.
Movi
Moderator

Postprzez RSSSS » 2/4/2014, 10:58

malomi napisał(a):My nie jeździmy powyżej 2zł :twisted: nie wiem jak ty :twisted:

Tylko na niemieckich autobahnach i odwrócenie głowy zaburza aerodynamikę i powoduje delikatne odchylenia od kierunku jazdy.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez kravec » 2/4/2014, 14:25

SkoQ napisał(a):Kraviec z całym szacunkiem ale to że coś sprawdza się na torze wcale nie oznacza, że jest to też dobre rozwiązanie w ruchu publicznym, tam każdy jest skoncentrowany, starasz się jechać ciągle jak najszybciej, i to raczej osoba za Tobą ma reagować na to co robisz, podczas kiedy na drodze publicznej zmiana pasa bez zerknięcia co dzieje się za Tobą może zakończyć się dzwonem, i dobre lusterka to element niezbędny tak jak działające światła stopu na przykład.

Dawno nikt tak do mnie nie mówił... szkolne czasy... aż łezka się kręci :D I nie pisz mi "z całym szacunkiem" bo pewnie masz więcej lat ode mnie:)
Ale czy to przeczy temu co napisałem? Kwestia tego jak patrzy za siebie to jego sprawa. Może patrzeć nawet między nogami jeśli robi to szybko, sprawnie i skutecznie. Każde odwracanie głowy i tak powoduje że przez krótką chwilę nie kontrolujemy tego co jest z przodu (w aucie mam to samo przy skakaniu po pasach na wielopasmówkach).
Wszystkim nam chodzi o to samo, każdy ma swój sposób, dzielimy się nimi- może ktoś przez to zmodyfikuje swój i będzie to robił szybciej, skuteczniej... Chodziło mi o to żeby sobie do gęb nie skakać bez sensu i przyśmiewać jeden drugiego :)
kravec
Administrator

Postprzez SkoQ » 3/4/2014, 11:19

Masz rację może Cię źle zrozumiałem :) i chciałem przepchnąć swoje zdanie trochę bezkrytycznie. A to czy do kogoś mam szacunek czy go nie mam to akurat najmniej zależy od jego roku urodzenia :D
Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Ścigacz.pl

Postprzez miki1406 » 4/4/2014, 14:07

Czy nie widzieliście mojego postu z linkiem do adapterów poszerzających z larssona?? Nie trzeba tego kupować. Wydrukować zdjęcie. i do ślusarza :)
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Ścigacz.pl

Postprzez fasoliusz » 15/4/2014, 17:54

Ja miałem problem z lusterkami w ER-5.
A poradziłem sobie z nimi w ten sposób, że przeciąłem rurke która wyprowadzała lusterko na zewnątrz, wspawałem rurkę o takiej samej średnicy, trochę przyszlifowałem i wsadziłem na to folie termokurczliwą.
Po takim zabiegu widoczność była bardzo dobra a i lusterka wyglądały przyzwoicie i nikt tego nie zobaczył.
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
fasoliusz
Bywalec

Postprzez madman88 » 24/4/2014, 11:30

Mam ten sam problem w swojej kawie 636 jakbym lusterek nie ustawił to nic nie widzę co się dzieje po bokach a lusterka mam seryjne nie jakieś tam "tuningowe" badziewie. I przy zmianie pasa muszę się odwracać żeby w kogoś nie wjechać.
Braci się nie traci
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
madman88
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle