Zobacz wÄ…tek - 1134
NAS Analytics TAG

1134

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Walenty » 1/9/2013, 22:27

http://www.youtube.com/watch?v=nFaYnUgvJ5k

"Przyjaciółkę tylko czytam".
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez bober3 » 1/9/2013, 23:15

Boshi napisał(a):Wędkarstwo.

Nie porównuj świni do psa czy kota, bo od wieków świnie przeznaczane są na mięso. Narzekacie na niszczące eko system psy-koty itd, ale kto dał wam prawo do samosądu? Właściciel psa za zagryzienie sarny dostanie symboliczny mandat, ty za postrzelenie go dostaniesz taki, że 2 kredyty ci nie pomogą jak właścicielka przedstawi ci rachunki z leczenia weterynaryjnego. Po drugie dzisiaj najgorszym bydłem na świecie są ludzie a nie zwierzęta. A po trzecie to czy sarny są udomowione? Może ty trzymasz w domu, ale z reguły to dzika zwierzyna. W pewnych sytuacjach chciałbym móc uceic się do środków z Kodeksu Hammurabiego, "Oko za oko, ząb za ząb" I takiego kuta*** zastrzelić któremu się nudzi i do kotów z okna strzela... Szkoda, żę przez to potem są takie problemy prawne a taki bydlak dostanie 100 zł mandatu i dalej będzie robił swoje. Mowa oczywiście o zwierzętach pańskich, nie pilnowanych. Te bezpańskie powinno się zgłaszać SM a nie strzelać sobie dla zabawy.

Post bez personalny bo zaraz ktoś wyskoczy, że to do niego.

Nie wiem jak koty, ale psy też się je od wieków ;)
I nie wiem co to ma do rzeczy, czym się różni krówka na mięsko od odmiany psa na mięso.
Źle myślisz, nie pytaj kto mi dał prawo do samosądu, bo jeszcze żadnego kota nie przetrąciłem, ale powiedz co za debil puszcza swojego psa wolno. O kocie, który to z natury jest łajzą i się szwenda gdzie tylko może to nie wspomnę.
No i co z tego, że ludzie są bydłem? Ok czyli jak ktoś wyrzuca wszystkie śmieci do lasu, to ja mogę połowę? Co za głupie myślenie! Bez urazy, ale tak myśląc to można dojść do wniosków, że po co się myć codziennie, bo są tacy co się myją raz na tydzień itd. Ten tok rozumowania pozwala na wszystko, bo zawsze znajdzie się ktoś gorszy.
A czy ja strzelam z okna do kota? Czasem sobie chadzam po lesie i jakbym zobaczył kota w środku lasu to jakoś by mnie serce nie bolało. Wolę słyszeć z rana śpiew ptaków niż myśleć sobie, że to kotek i on jest taki wspaniały. Po prostu, nie wolno ingerować w dziką naturę. Ponadto to tylko zwierzę, jeśli zginie bez większego bólu to nie ma tutaj żadnego problemu, oczywiście jeśli ma to jakiś sens, a nie jest to dla zabawy.
I jeśli oko za oko, ząb za ząb, a Ty chciałbyś taką osobę postrzelić, to stawiasz kota czy psa na równi z człowiekiem? Fajnie masz, ale nie wiem czy człowieku.
Zgłaszaj na SM, wyśmieją Cie... Ostatnio dzwoniłem pod 997 i 112 bo jakiś naćpany gość jechał samochodem, nawet się nie dodzwoniłem. Pod miejską też kiedyś próbowałem, bo ktoś wywalał śnieg na drogę, na zakręcie... Myślisz, że przyjechali? A kto by Ci jeszcze psa ganiał, chyba zgłupiałeś, bez urazy.
I nie obrażaj się, ale po prostu jak słyszę, że coś jest spoko, bo inni są gorsi to sam nie wiem... Przyrównywanie się do gorszych mnie niszczy, bo prowadzi do tego, że jest tak jak jest.
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
bober3
Świeżak

Postprzez Boshi » 1/9/2013, 23:43

Każdy właściciel puszcza psa swobodnie?

Dlaczego wmawiasz mi coś czego nie powiedziałem? ponadto wysuwasz wnioski o których ja nawet nie pomyślałem. Tak, często pies jest bardziej myślącym stworzeniem niż człowiek.
A dlaczego nie? znów idąc twoim idiotycznym tokiem rozumowania, to człowiek może wszystko, tj zabijać zwierzęta bo jest ponad nimi? Stawiasz człowieka jako boga ponad wszystkim a tak nie jest... Dla mnie np mogła by być całkowita eksterminacja brudasów zwanych cyganami i islamistów. Dla mnie to nie są ludzie i tyle.

Jakoś mnie ostatnio nie wyśmiali jak zadzwoniłem tylko ładnie podjechali i złapali goniącego pieska. I nie wierzę, że dzwoniłeś pod 2 numery alarmowe i wszystko zajęte. Chyba że mówisz ramach czasowych w sekundach..

Bezsensowna dyskusja. Dla ciebie wszyscy ludzie są ok i ponad wszystkim a dla mnie są narody które by trzeba wytępić w tempie ekspresowym i nie traktuje ludzi jak bogów w porównaniu do ciebie bo de facto jesteśmy niczym biorąc pod uwagę ramy czasowe istnienia człowieka. Kończę tą przegadywankę.

p.s skończ w końcu pokazywać swoją "ogromną" wiedzę na każdy temat jaki jest poruszany. Takich filozofów na forum było wiele którzy mieli dużo do powiedzenia w HP ( tylko i wyłącznie)
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez bober3 » 2/9/2013, 01:15

Nie każdy, ale wielu puszcza, gdzie to napisałem? Próbujesz mi coś wcisnąć...
Tak, człowiek może zabijać zwierzęta, jeśli to ma czemuś służyć, nie licząc jakieś głupiej rozrywki jak strzelanie z okna, bo akurat sobie jakiś kot łazi... Już nie mówiąc o prawie nadanym przez Boga, ale już nie chcę Ci aż tak mieszać w główce.
Nie stawiam człowieka na równi z Bogiem, PISANYM PRZEZ DUŻE B!!!
Stawiam człowieka ponad zwierzętami, ot chyba jednak nie jestem, nie wiem jak Ty, na tym samym poziomie co pies, który je z podłogi i liże swoją dupę.
A to, że cyganów i Muzułmanów traktujesz jako podludzi to przykro mi, że masz coś nie tak z głową...

Dzwoniłem przez 5 minut, później debila straciłem ze wzroku, a nie chciałem wróżyć z fusów gdzie pojechał. Ot przynajmniej mam czyste sumienie, że zrobiłem wszystko co w mojej mocy. A telefon albo był zajęty, albo nikt nie odbierał.

O widzisz, dorabiasz sobie ideologie, Twój punkt widzenia wychodzi z dość znacznej niewiedzy i z dopisywaniem tego, co chcesz sam usłyszeć. Skoro człowiek tyle istnieje, to trzeba kłaść laskę na wszystko i żyć dalej, co? ;) Świetne podejście.
Tak w ogóle to koty odpowiedzialne są za wymarcie 33 gatunków różnych zwierząt. A również za to, że spadła nam grubo liczba ptaków, bażanta dawno już nie widziałem. Dzięki psom zając na polu to widok tak dziwny, jak polski hip hop bez kradzionych bitów.

Ooo, no tak, teraz mały hejcik. Wystarczy poruszyć drażliwy temat i już jest się obrażanym. To, że moje stanowisko w tej sprawie jest takie, a nie inne bo swoje widziałem i swoje wiem znaczy, że teraz muszę zostać obrażony, świetnie :D Typowa polskość, nie wiesz, ale i tak dowalić musisz.
Chyba jedyny ogarnięty tutaj w tych sprawach to Senekkorzenna, bo swoje też widział, zatem też i wie. Wiadomo, że jak ktoś w mieście siedzi 24/7 to mu obojętne. I wiadomo, że jak ktoś nie potrafi psa upilnować, to ma teraz ból dupy.

Bo tak szczerze, jeśli pilnujecie psy i koty, to o co wam chodzi? :)
Szczere pytanie, podsumowanie wątku. To tak, jakbyście mieli zatwardzenie, że za kradzież utną rękę. Stawiałoby czysto hipotetycznie np. Ciebie Boshi w bardzo złym w świetle, ale to tylko hipotetyczny przykład.
Więc jeśli burzysz się, że to straszne, że ktoś zastrzeli kotka czy pieska jak się wałęsa po polach i wyjada jajka ptakom, to znaczy, że nie potrafisz upilnować zwierzaka. Proste.
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
bober3
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê