Kawa dla 18- latki ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kawa dla 18- latki ?
Cześć
Na wiosnę mam zamiar zdać prawo jazdy kat. A2 a następnie zakupić Kawasaki Ninja 250r lub 300. Zastanawiam się tylko czy poradzę sobie z tym motocyklem ? Jestem drobniutka mam 160cm wzrostu, ważę jakieś 55 kg. a jedynym jednośladem na jakim jeździłam był skuter. Teraz jeżdżę quadem can-am 250. Mogę sobie pozwolić na kawasaki ?

-
hala96 - Świeżak
Najlepiej się przymierz do niej, w każdym salonie Kawasaki powinna stać taka, przynajmniej w Krk jest w dwóch. Ale generalnie motocykl jest malutki i poręczny, jeśli tylko sięgniesz ziemi (myślę że tak) to nie ma się czego bać 

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Sykopson napisał(a):Najlepiej się przymierz do niej, w każdym salonie Kawasaki powinna stać taka, przynajmniej w Krk jest w dwóch. Ale generalnie motocykl jest malutki i poręczny, jeśli tylko sięgniesz ziemi (myślę że tak) to nie ma się czego bać
Mógłbyś mi powiedzieć gdzie w Krakowie są te salony ?
No i Dziękuje Wam bardzo

-
hala96 - Świeżak
hala96 napisał(a):Sykopson napisał(a):Najlepiej się przymierz do niej, w każdym salonie Kawasaki powinna stać taka, przynajmniej w Krk jest w dwóch. Ale generalnie motocykl jest malutki i poręczny, jeśli tylko sięgniesz ziemi (myślę że tak) to nie ma się czego bać
Mógłbyś mi powiedzieć gdzie w Krakowie są te salony ?
Jaśnie pani ma zbyt delikatnie rączki, co by wpisać w google odpowiednią frazę?
- d_donald
- Świeżak
Na ulicy Kamińskiego jest salon motocyklowy BMW i Suzuki Rider, kiedy byłem tam ostatnio stała Kawa Ninja 250 (co Kawasaki robi w salonie BMW i Suzuki nie pytaj
), jeśli nie tam to jest też autoryzowany dealer Kawasaki Motor Fan zaraz obok Ridera.
EDIT: Proszę moda o wybaczenie i usunięcie ponizyszych postow. Coś mi się zepsuło w internetach.

EDIT: Proszę moda o wybaczenie i usunięcie ponizyszych postow. Coś mi się zepsuło w internetach.

Ostatnio edytowano 13/9/2013, 07:31 przez Sykopson, łącznie edytowano 2 razy
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
W Sikoro moto centrum w Bielsku białej też stała "Ninja 300" 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Wiesz ja tam byłem z miesiąc temu, najlepiej przed wyjazdem po prostu zadzwoń i zapytaj
EDIT: Sprawdziłem i z tego co piszą na stronach to w Motor Fanie jest Ninja 300, a w Riderze Ninja 250, także masz możliwość porównania obu bezpośrednio, a oba salony dzieli 100 metrów. Ale to co pisze na stronach mimo wszystko warto zweryfikować

EDIT: Sprawdziłem i z tego co piszą na stronach to w Motor Fanie jest Ninja 300, a w Riderze Ninja 250, także masz możliwość porównania obu bezpośrednio, a oba salony dzieli 100 metrów. Ale to co pisze na stronach mimo wszystko warto zweryfikować

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Teraz zaczynam się jeszcze zastanawiać czy na początek nie będzie lepsze jakieś enduro, jak uważacie ?
Na pewno będzie dla mnie łatwiej z kupnem bo myślę,że zmieściłabym się wtedy w 7 000 a nie w 11 000 jak byłoby w przypadku Kawy.
Na pewno będzie dla mnie łatwiej z kupnem bo myślę,że zmieściłabym się wtedy w 7 000 a nie w 11 000 jak byłoby w przypadku Kawy.
-
hala96 - Świeżak
z tym wzrostem w enduro bedzie dosyć cięzko ;P chyba że jakas kawasaki klx 250 chociaz ona jest bardziej do nauki i do popyrkania bo za mocna, przynajmniej fabrycznie to nie jest
i jeszcze zależy gdzie chciała byśtym jeździc. w terenie spoko daje sobie rade. ale smigając głównie po asfalcie fajnie można by wsadzić koła supermoto i wtedy sprzet na miasto idealny, i przez SMki troche sie obnizy jeszcze

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Wciąż napływają nowe pomysły.. Dobrze,że do wiosny jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie
A co powiecie o ścigaczach 50-tkach typu yamaha tzr 50 ? Pojeżdżę coś na tym ? Ktoś,gdzieś mi mówił,że to jest całkiem dobre rozwiązanie na początek. Nigdy na ścigaczach nie jeździłam więc wszystkiego muszę się nauczyć i mam dylemat który się do tego bardziej nadaje ? Zacząć od 50-tki a potem gdy nabiorę wprawy kupić kawe ? Sama już nie wiem.

-
hala96 - Świeżak
Moja dziewucha na wiosnę też chce sobie sprawić motocykl i też nigdy nie jeździła jako kierowca motocykla. Z tym że już jest zdecydowana na ninje 250
50 i 125 bym sobie odpuścił nawet przy twoich gabarytach.

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Skoro kawa ci się podoba i masz odpowiednie fundusze żeby sobie na nią pozwolić to czemu nie
Powinnaś dać radę te +-33KM nie powinny cię zabić
Na początek nie będziesz dawała dużo gazu i z czasem się przyzwyczaisz a jako że to moto jest twoim marzeniem to będziesz miała większą satysfakcję z posiadania go i jazdy nim 

Serce bije w tempie obrotów maszyny 

- Rafixen
- Świeżak
Ja bym sobie odpuścił szukanie 50 i 125. Dużo energii pójdzie na szukanie jakiegoś zdrowego egzemplarza, a na kursie będziesz jeździć 250. Więc później w domu siadania na 50 to będzie niedosyt i pewnie w połowie sezonu będziesz szukać czegoś mocniejszego i Twoje wcześniejsze poszukiwania pójdą w gwizdek. Ja na Twoim miejscu bym brał coś w miarę mocnego, żeby później nie brakowało mocy i można było parę sezonów jednym egzemplarzem pośmigać wtedy tak bardzo nie boli do
- prz3mek1
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości