Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
kumpel ma koło 2 metró wzrostu troche duzy wygląda na starej CR 125 ale za to szybko ją ogarniał
kilka jazd i juz nieźle sobie radził wczesniej nie jeździł jako tako w terenie. mysle że nie ma wyzszych moto niz full crossy a rtóznica między 125 250 jest niewielka. co do jaki moto to zalezy od tego ile masz kasy. 125 2t i 250 4t to jedna klasa na zawodach. podobna moc obu maszynek. 4T więcej NM ale za to niewiele cięzsza. za to droższa. oba moto spoko cie pociągną
wybór czy 2T czy 4T nalezy do ciebie kazdy ma inną technike jazdy i woli co innego

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Z tego co wyczytałem łatwiejsza w obsłudze i prostsza w budowie jest 2T. I ku niej się skłaniam... -będę mógł sobie troszkę pogrzebać
chce wydać ok 6000-7000 na sam moto. Myślę, że znajdę coś ciekawego w tej cenie:) CO myślicie o: http://allegro.pl/item725781537_honda_c ... rm_yz.html ???
Aha i mam 26 lat... nie jest za późno?

Aha i mam 26 lat... nie jest za późno?

- Victor
- Świeżak
victor no ta CR ładnie wygląda ciekawe jeszcze jak stan techniczny ale napewno bedziesz zadowolony z tego moto. chociaż jestes troche cięzki i niestety remonty góry silnika bedą nieco częstsze ale sie nie przejmuj. kupisz pojeździsz nie raz cie moto zaskoczy.
glucik kupisz crossa napewno ale zalezy w jakim stanie. kawasaki ci odradzam RM cr i yz zaleznie od stanu technicznego. kazdy motor to podobna cena. duzo od siebie nie odbiegają. poluj na taki ze zdrowym silnikiem i zawieszeniem napęd zawsze mozna wymienic i taniej wyjdzie kupic najdroższy napęd niz robic np tylne zawieszenie
glucik kupisz crossa napewno ale zalezy w jakim stanie. kawasaki ci odradzam RM cr i yz zaleznie od stanu technicznego. kazdy motor to podobna cena. duzo od siebie nie odbiegają. poluj na taki ze zdrowym silnikiem i zawieszeniem napęd zawsze mozna wymienic i taniej wyjdzie kupic najdroższy napęd niz robic np tylne zawieszenie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a): chociaż jestes troche cięzki
hehe..myślę że sie troche schudnie po ostrych jazdach wterenie... jeździłem extremalnie na rowerze i trzymałem lepszą wagę... teraz się troche po prostu zasiedziałem:D Dzięki za odp. Jak kupie coś napewno się pochwalę. Pozdro
- Victor
- Świeżak
Proponuję kolegom Cr lub Yz w zależnosci od stanu tech. bezwzględu na zasobność portfela.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
ja tez ale nie chce byc monotematyczny ani uprzedzony do innych marek. ale nie jeden motor widziałęm i yamahy i hondy były najlepsze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
koledzy mam problem
szukam jakiegos motorka z silnikiem am6 (najwiecej ich jest) albo innym znanym am'em do 2.000 zł max 2.500
szukam jakiegos motorka z silnikiem am6 (najwiecej ich jest) albo innym znanym am'em do 2.000 zł max 2.500
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
duzo nie znajdziesz najlepiej bierz DT bo inne wynalazki za tą cene mogą byc trupy i może byc problem z częsciami i elementami nadwozia. do DT znajdziesz wszystko szybko i taniej.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ok ale znalezienie 50 albo 80 na 50 zarejesrowanej to lekki problem i nie jakiegos trupa co nie przekracza 20 mk/h albo który wogóle nie jezdzi
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
za tą kase cięzko znalesc bo za tyle nawet dobrego skutera nie kupisz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam ponownie...
co sÄ…dzicie o tym moto?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=729502629
byłem obejrzeć i wygląda nieźle... ma skrzywiony tylni błotnik - właściciel mówi że to tylko błotnik - czy jes możliwe że jest skrzywiona rama albo coś. Błotnik jest krzywy na całej długości od mocowania do końca. Poza tym wyglada ok. Co myslicie???
co sÄ…dzicie o tym moto?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=729502629
byłem obejrzeć i wygląda nieźle... ma skrzywiony tylni błotnik - właściciel mówi że to tylko błotnik - czy jes możliwe że jest skrzywiona rama albo coś. Błotnik jest krzywy na całej długości od mocowania do końca. Poza tym wyglada ok. Co myslicie???
- Victor
- Świeżak
mozesz jeszcze raz sie przejechac do kolesia i dadac pusc cierownice jesli wszystko jest ok to pojedziesz dalej jesli cos z rama zaraz stracisz równowage
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
kumpel miał lekką glebe dla moto nic sie nie stało tylko skrzywił mu sie błotnik tyle że tył. i do dzis nie wyprostował tego. ja jak czasami opre na noc moto o sciane to mam wygięty ale opalarką podgrzewam i mi sie ładnie naprostowywuje.
co do sprawdzenia cięzko sprawdzic ja chciałem sprawdzic u siebie czy jest krzywy. w zwykłym moto tak jak swirus mówi jedziesz puszczasz kiere i ci znosi. ja tak zrobiłem i mało co sie nie wywaliłem
moto od razu znosi albo na prawo albo na lewo. zalezy od pasa po którym jade i dziur w ulicy i to jest w crossie wysokim na wysokich kostkach mało wiarygodne czy serio moto krzywe czy po prostu znosi. (przynajmniej ja tak miałem xD
)

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przepraszam ale zapomniałem napisać że chodzi o tylni błotnik. Jest zgięty aż pod fotelem... widac tak jakby dwie śruby mocujące go pod samym siedzeniem są troche przesunięte... myślicie że to tylko błotnik zapracował? Co w ogóle myślicie o tym moto? Będzie ok? Odpalił za 3 razem i chodził doś równo... nie słyszałęm podejrzanych odgłosów.... kapy silnika nie są powycierane itp itd
- Victor
- Świeżak
to nic że odpalił za 3 razem. to że odpalił za tym moze byc kwestią np starej benzyny/ za duzo oleju/ źle dobrana swieca / lekko przybrudzony gaźnik i wiele innych
raczej tylko błotnik jeżeli pułki są całe wiec raczej nic dla moto nie jest. wiadomo że to motor do wywrotek
wiec jedna mała gleba raczej nic nie zrobi dla moto. jak chcesz miec pewnosc mozesz poprosic go o zdemontowanie wydechu. jezeli będzie uczciwy to go zdejmie pokaże tłok. i bedzie widac powłoke w cylindrze wiec nie kupisz go w ciemno

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Czesc. chce kupic motor off road o pojemności 150- 200ccm do 4500zł. mam zamiar jeżdić rekreacyjnie a nie wyczynowo. no i teraz pytanie. rozglądać się za jakimiś drogimi japoncami czy tańszymi chińczykami typu diabolini albo romet? Możliwe jest żebym tanio kupił takiego japońca?
http://www.sklep.romet.pl/romet_motors/ ... rt349.html
http://diabolini.pl/motocykl-diabolini- ... 3-p-2.html
no i co myślicie o tych motorach?
http://www.sklep.romet.pl/romet_motors/ ... rt349.html
http://diabolini.pl/motocykl-diabolini- ... 3-p-2.html
no i co myślicie o tych motorach?
- Slawek1119
- Świeżak
Witam. Rozgladaj się za całą resztą oprócz tańszych chińczyków, bo na pewno w przyszłości na nich stracisz.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości