Prędkość maksymalna 600ccm
wokib a kiedy Ty wreszcie zrozumieć ze trzeba brać dużą poprawke na wskazania prędkościomierza? Kiedy wreszcie zamiast zdania "jechałem xxx km/h" będzie zdanie "mój licznik pokazał xxx km/h" ? wszystko od razu by było jasne. A nie 600setki lecące tyle co litry mają w katalogach, a potem okazuje się że zębatki pozmieniane czy jeszcze jakieś inne rzeczy.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):wokib a kiedy Ty wreszcie zrozumieć ze trzeba brać dużą poprawke na wskazania prędkościomierza? Kiedy wreszcie zamiast zdania "jechałem xxx km/h" będzie zdanie "mój licznik pokazał xxx km/h" ? wszystko od razu by było jasne. A nie 600setki lecące tyle co litry mają w katalogach, a potem okazuje się że zębatki pozmieniane czy jeszcze jakieś inne rzeczy.
Święte słowa, nareszcie ktoś z głową na karku, a nie w chmurach.
ZulusRacingTeam
-
krzybiel - Świeżak
oj wokib,jak dla mnie,to Twoja 600 moze jechac nawet 340,tyle ze mówiąc jakie to prędkosci sie niby rozwija na 600-wywolujesz usmiech u coniektórych.
(otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy PP
zx6r '2006
zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
to musiala byc duuuuza gora.... jak sie z Kasprowego rozpedzisz to moze i tyle poleci
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):wokib a kiedy Ty wreszcie zrozumieć ze trzeba brać dużą poprawke na wskazania prędkościomierza? Kiedy wreszcie zamiast zdania "jechałem xxx km/h" będzie zdanie "mój licznik pokazał xxx km/h" ? wszystko od razu by było jasne. A nie 600setki lecące tyle co litry mają w katalogach, a potem okazuje się że zębatki pozmieniane czy jeszcze jakieś inne rzeczy.
JA to rozumiem i rozumialem jeszcze przed zaloezeniem tego tematu, ale nie rozumiem po co cigle pisac ta sama odpowiec na jeden temat. Wystarczy raz sie wypoweidziec, a po kazdej innej odpowiedzi sprowadzac znowu temat do jednego.
Wracajac do tematu, to ja kilka lat temu milaem samochod nowke z salonu, i jadac sobie z wakacji , zaplacilem mandat za predkosc bo ten znowu zanizal.... wiec z tymi licznikami to chyba zadnej twardej zasady nie ma. Kazdy producent ma chyba inny margines przeklamania.
-
wokib - Świeżak
mlody napisał(a):oj wokib,jak dla mnie,to Twoja 600 moze jechac nawet 340,tyle ze mówiąc jakie to prędkosci sie niby rozwija na 600-wywolujesz usmiech u coniektórych.
Szczerze to mi te predkosci wcale nie imponuja. Dla mnie, to w moto predkosc moze byc ograniczona do 200, bo powyzej to naprade zadko jezdze, chociaz 180 to juz jest naprawde duzo.
Imponuje za to technika i opanowanie na moto, ktore jest ciekawa umiejetnoscia w polaczeniu z naprawde mocnymi maszynami - tu mowa o przyspieszeniacj a nie o predkosci.
Ciagle nad tym jeszcze pracuje
-
wokib - Świeżak
W zasadzie to powyżej 200 robi sie srednio przyjemnie,najlepsze w tym wszystkim sa te przyspieszenia i wskazówka prędkosciomierza idąca łeb w łeb ze wskazówka obrotomierza
(otwórz link)
zx6r '2006
zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
mlody napisał(a):W zasadzie to powyżej 200 robi sie srednio przyjemnie,najlepsze w tym wszystkim sa te przyspieszenia i wskazówka prędkosciomierza idąca łeb w łeb ze wskazówka obrotomierza
NO i wkoncu sie zgadzamy
Pozdrawiam
-
wokib - Świeżak
... a ja mam zjeba.ne cyfrowe wyswietlacze i mi zadne wskazówki nie latają:(... btw. ten cyfrowy obrotomierz to jakas porazka, rzecz jasna szeroko i negatywnie komentowana juz w przeszlosci:) pozdr
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
hmm było pare lat temu tak chyba z fiatem wprowadził jakiś model samochodu z cyfrowym licznikiem. Model ten po pewnym czasie nie był zbyt chętnie kupywany z jednej prostej przyczyny- kierowca patrząc się na cyfrowy wyświetlacz i odczytując prędkość przetwarzał to najpierw w głowie jak by to wyglądało na zegarze analogowym.
Swoją drogą też uważam że wolałbym zwykłe zegary od tych cyfrowych, nie ma to jak widzieć pnącą się wskazówke. Samo to że się widzi jak ona już wysoko zawędrowała, jak mało brakuje do końca to budzi napewno większy respekt niż wyświetlacz który równie dobrze może pokazać 999
Swoją drogą też uważam że wolałbym zwykłe zegary od tych cyfrowych, nie ma to jak widzieć pnącą się wskazówke. Samo to że się widzi jak ona już wysoko zawędrowała, jak mało brakuje do końca to budzi napewno większy respekt niż wyświetlacz który równie dobrze może pokazać 999
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):hmm było pare lat temu tak chyba z fiatem wprowadził jakiś model samochodu z cyfrowym licznikiem. Model ten po pewnym czasie nie był zbyt chętnie kupywany z jednej prostej przyczyny- kierowca patrząc się na cyfrowy wyświetlacz i odczytując prędkość przetwarzał to najpierw w głowie jak by to wyglądało na zegarze analogowym.
Fiat TIPO
-
wokib - Świeżak
Ja tam lubie jezdzic ponad 200km/h. Poprostu sprawia mi to przyjemnosc i daje mi to mozliwosc wyzycia sie. I te przyspieszenia ..... uwielbiam zapierdzielac i tyle a jak komus sie to nie podoba to niech ......
I nie piszcie ze moge spowodowac wypadek,nie jestem jakims wariatem i jezdze szybko tam gdzie jest na taka jazde mozliwosc.
I jeszcze 1,widze ze niektorzy na sportowych maszynach jezdza 110 120 130 no 180.... co wy za glupoty wypisujecie.Oszukujecie sami siebje.I wiem ze czesto zdarza sie wiekszosci jezdzacych na sportach przekraczac te 200 kilkanascie razy dziennie .
Zdrowka
I nie piszcie ze moge spowodowac wypadek,nie jestem jakims wariatem i jezdze szybko tam gdzie jest na taka jazde mozliwosc.
I jeszcze 1,widze ze niektorzy na sportowych maszynach jezdza 110 120 130 no 180.... co wy za glupoty wypisujecie.Oszukujecie sami siebje.I wiem ze czesto zdarza sie wiekszosci jezdzacych na sportach przekraczac te 200 kilkanascie razy dziennie .
Zdrowka
<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Åšcigacz.pl
No tak... tylko Ty masz zx12r:D... a przy 600 wygladasz mocarnie pod kątem przyspieszeń:D... Ty jedziesz 200 odkrecasz manete i przyspieszasz... a 600 jednak juz troszke mniej:P takze jest roznica:)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość