[Aktualności] Linka w lesie - kolejna pułapka na...
Dokładnie tak. Quadowcy i motocykliści w lasach to kompletna paranoja. Niestety oni nie mają mózgów, żeby pomyśleć...<br><hr>AdamKomentatorzy napisał(a):W każdym normalnym kraju za wjazd do lasu pojazdem mechanicznym byłby wysoki mandat skutecznie egzekwowany. Jakby dostał jeden z drugim kilka tysięcy parę razy kary to by nie były potrzebne linki. Tylko w Polsce półgłówki-barbarzyńcy mogą bezkarnie jeździć czym chcą i gdzie chcą...
Mówicie, ze pasja? Hobby? A jak koleś ma hobby i pasję kolekcjonowanie głów to co? Przecież pasję wg. Was każdy moze realizować? Choćby kosztem całej reszty społeczeństwa? No to realizuje.
Koegzystencja - trudne słowo ale warte poznania. Nie chcecie linek? Przesiądźcie się na rower albo idźcie na tor, prywatną działkę...<br><hr>Athcos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie popieram takich działań ale weź się nie wkurwiaj jak wracasz z nocnej zmiany rano masz 2 malutkich dzieci, które już nie śpią bo w lesie brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrm zapierdalają debile i orają ścieżki po których już się później nie da z wózkiem i dzieciakami wyjść na spacer do cichego spokojnego lasu....<br><hr>Animon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeżdżę równierz na rowerze i zajebał bym jak bym złapał na takich praktykach, przecież jak się człek rozpędzi to ma po tętnicach a w środku lasu (jeszcze samemu) niech cię teraz szybko namieży karetka zanim się wykrwawisz...<br><hr>AnimonKomentatorzy napisał(a):Nie popieram takich działań ale weź się nie wkurwiaj jak wracasz z nocnej zmiany rano masz 2 malutkich dzieci, które już nie śpią bo w lesie brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrm zapierdalają debile i orają ścieżki po których już się później nie da z wózkiem i dzieciakami wyjść na spacer do cichego spokojnego lasu....<br><hr>Animon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dobry pomysł z tą linką - faktycznie może powstrzymać pierdzące motorki, które błądzą po lasach, bez tłumików, i chyba ciut za szybko.
Trzeba tylko znaleźć metodę, żeby rowerzyści nie ucierpieli.
<br><hr>Kasia
Trzeba tylko znaleźć metodę, żeby rowerzyści nie ucierpieli.
<br><hr>Kasia
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Linki to głupota, faktycznie. Lepszy był by przepadek quada/motoru i dodatkowo kara równa jego wartośći. Skończyły by się jazdy po terenie który nie jest do tego przeznaczony.<br><hr>axxeKomentatorzy napisał(a):W każdym normalnym kraju za wjazd do lasu pojazdem mechanicznym byłby wysoki mandat skutecznie egzekwowany. Jakby dostał jeden z drugim kilka tysięcy parę razy kary to by nie były potrzebne linki. Tylko w Polsce półgłówki-barbarzyńcy mogą bezkarnie jeździć czym chcą i gdzie chcą...
Mówicie, ze pasja? Hobby? A jak koleś ma hobby i pasję kolekcjonowanie głów to co? Przecież pasję wg. Was każdy moze realizować? Choćby kosztem całej reszty społeczeństwa? No to realizuje.
Koegzystencja - trudne słowo ale warte poznania. Nie chcecie linek? Przesiądźcie się na rower albo idźcie na tor, prywatną działkę...<br><hr>Athcos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a wiecie że nawet na Hawajach (taa , to ta wyspa na morzu) gdzie jest mnóstwo turystów, parków narodowych, są zrobione ścieżki offroad? i ludzie jeżdżą i żaden debil im nie rozwiesza linek.
<br><hr>hahah
<br><hr>hahah
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ogarnij sieKomentatorzy napisał(a):W każdym normalnym kraju za wjazd do lasu pojazdem mechanicznym byłby wysoki mandat skutecznie egzekwowany. Jakby dostał jeden z drugim kilka tysięcy parę razy kary to by nie były potrzebne linki. Tylko w Polsce półgłówki-barbarzyńcy mogą bezkarnie jeździć czym chcą i gdzie chcą...
w każdym normalnym kraju sa wytyczone ścieżki gdzie można jeździć, i wtedy nie ma problemu,
jeżdżenie po trasach rowerowych czy szlakach jest debilizmem, ale oranie gdzieś lasu po ścince nikomu nie powinno przeszkadzać
<br><hr>booMX
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ciekawi mnie czy ktoś z ekipy którzy znaleźli tą pułapkę zadzwonili na policję informując o próbie zabójstwa ... :/<br><hr>wh.sir.white
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Rowerem po takim błocie? Wolne żarty :> Już nie szukajcie argumentacji na siłę. Gdyby towarzystwo offroadowe było normalne, to nikt by nie szukał tak rozpaczliwych sposobów, by ukrócić ich swawole. Tak więc autorze artykułu - nie zadawaj pytań tym, którzy wieszają linki. Zapytaj swoich kolegów i siebie samego, czy na pewno do końca zachowujesz się w lesie jak kulturalny człowiek czy jak napakowany adrenaliną rozpędzony stutonowy mamut, który w d*** ma całe otoczenie.<br><hr>człowiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Inicjatywy nie popieram, bo to jest gorsze od tego, przeciw czemu występują, ale rozumiem irytację tych, którzy to robią. Quadowcy i motocrossowcy na za dużo sobie pozwalają, tym bardziej że często są to rozpuszczone, niewychowane, nieodpowiedzialne dzieciaki nowobogackich rodziców. Jeżdżą po wszystkim i wszędzie gdzie się zmieszczą, łącznie z miejscami gdzie zabronione jest używanie pojazdów silnikowych. Rozwalają ludziom prywatne działki, straszą turystów na publicznych trasach pieszych, rowerowych czy konnych, czasem wręcz powodują wypadki, z których uciekają i uchylają się od odpowiedzialności, zakłócają spokój (czy też "mir domowy"), zasmradzają okolicę, rozwalają drogi (offroadowe), pomijając już zanieczyszczanie środowiska naturalnego czy odstraszanie ptaków i zwierząt. Gdyby mieli choć trochę jaj i oleju w głowie, to by się zorganizowali, kupili wspólnie połacie terenu i zbudowali sobie zamknięte (ogrodzone) dla nie-offroadowców miejsce, gdzie by mogli się wyszaleć. Rozumiem ich potrzeby - ja ją realizuję poprzez sport - ale wszystko trzeba robić z głową na karku, bo jak się ludzie wkurzają i jak nie mają prawnych narzędzi albo nie mogą udowodnić winy, to dochodzi do samosądów czy też rozwieszania takich pułapek.<br><hr>drack
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Osobiście uważam, że należy to podpiąć pod próbę zabójstwa.
Idąc tokiem rozumowania tych, którzy to usprawiedliwiają, to ja jutro rozepnę takie linki na A1 - 5000 szt, bo mi strasznie przeszkadza, że przejeżdżają tiry 200m od mojego domu i jest głośno, syfu dużo...
Proponuje tym, którym przeszkadza offroad, żeby wykupili tereny koło swojego domu, albo przeprowadzili sie na stepy akermańskie, będzie cisza i spokój, a że 2000km do kina trzeba będzie jechać, można se helikopter kupić...
Mieszkam w mieście i przeszkadza mi gwar ruchu samochodowego, rozepne więc linki. Sąsiedzi w bloku są za głośno, kłócą się - zastrzelę ich. Kościół mnie wkurwia, dzwonią po 5 razy dziennie po kilka minut - podłoże bombę. Rolnicy orają swoje pole, ale tam giną moje robaczki, zatruje ich wody gruntowe, żeby przez 100 lat nic nie nadawało się do konsumpcji.
Na miejscu tych baranów - morderców zakasałbym rękawy, i w urzędzie gminy złożył wniosek, żeby zrobili zakaz poruszania się w tamtych miejscach pojazdami silnikowymi i po temacie...<br><hr>hlmale
Idąc tokiem rozumowania tych, którzy to usprawiedliwiają, to ja jutro rozepnę takie linki na A1 - 5000 szt, bo mi strasznie przeszkadza, że przejeżdżają tiry 200m od mojego domu i jest głośno, syfu dużo...
Proponuje tym, którym przeszkadza offroad, żeby wykupili tereny koło swojego domu, albo przeprowadzili sie na stepy akermańskie, będzie cisza i spokój, a że 2000km do kina trzeba będzie jechać, można se helikopter kupić...
Mieszkam w mieście i przeszkadza mi gwar ruchu samochodowego, rozepne więc linki. Sąsiedzi w bloku są za głośno, kłócą się - zastrzelę ich. Kościół mnie wkurwia, dzwonią po 5 razy dziennie po kilka minut - podłoże bombę. Rolnicy orają swoje pole, ale tam giną moje robaczki, zatruje ich wody gruntowe, żeby przez 100 lat nic nie nadawało się do konsumpcji.
Na miejscu tych baranów - morderców zakasałbym rękawy, i w urzędzie gminy złożył wniosek, żeby zrobili zakaz poruszania się w tamtych miejscach pojazdami silnikowymi i po temacie...<br><hr>hlmale
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wolno ci wjeżdżać do lasu - nie wjeżdżaj do lasu. A jak wjechałeś mimo to - volenti non fit iniuria. Same władze powinny takie żyłki zakładać.<br><hr>stef
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przekroczyłeś prędkość, nie wpuściłeś mnie na pasy, wymusiłeś pierwszeństwa, źle zaparkowałeś, wjechałeś w znak zakazu itp.Komentatorzy napisał(a):Nie wolno ci wjeżdżać do lasu - nie wjeżdżaj do lasu. A jak wjechałeś mimo to - volenti non fit iniuria. Same władze powinny takie żyłki zakładać.<br><hr>stef<br>
Szkoda że w internecie można być anonimowym, z chęcią bym Ci taką linkę rozwiesił na szyi i przeciągnął po asfalcie za TWOJE przewinienia.
Macie zamiar pozbyć się offroadu? Pozbądźcie tylko żeby ktoś Was później na drzewach nie wieszał za szyje bo zaśmieciłeś szlak.<br><hr>offroadowy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Swawole? Mówisz o grupach którzy jeżdżą w spokoju czy o tych czarnych owcach co bez stroju w kasku za 15zł jadą szaleć?Komentatorzy napisał(a):Rowerem po takim błocie? Wolne żarty :> Już nie szukajcie argumentacji na siłę. Gdyby towarzystwo offroadowe było normalne, to nikt by nie szukał tak rozpaczliwych sposobów, by ukrócić ich swawole. Tak więc autorze artykułu - nie zadawaj pytań tym, którzy wieszają linki. Zapytaj swoich kolegów i siebie samego, czy na pewno do końca zachowujesz się w lesie jak kulturalny człowiek czy jak napakowany adrenaliną rozpędzony stutonowy mamut, który w d*** ma całe otoczenie.<br><hr>człowiek<br>
Co do kultury to nie wiem kto pierwszy pokazał jej brak.
Ile to razy byłem zatrzymywany na drodze leśnej dopuszczonej do ruchu pojazdów silnikowych pod groźbą pobicia, wezwania policji itp. bo jadę drogą leśną, z włączonymi światłami, z odkrytą rejestracją i nie boje się im powiedzieć co o nich myślę bo gnoje wyszli na środek blokując przejazd? <br><hr>stutonowy mamut
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zobaczcie te linki!!! masakra mordercy
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=MaLT3Ah3GKo&feature=youtu.be" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=MaLT3Ah3GKo&feature=youtu.be</a><br><hr>ziom
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=MaLT3Ah3GKo&feature=youtu.be" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=MaLT3Ah3GKo&feature=youtu.be</a><br><hr>ziom
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja nie wierzę w to co widzę i te wszystkie komentarze za takim czymś! I tak się zastanawiam że do człowieczeństwa to Wam sporo brakuje, że nie wspomnę o byciu człowiekiem dla innego człowieka! Co Wam przeszkadza że sobie jeżdżą, lepiej by szaleli na ulicach miasta, jeździli po pijaku lub ćpali! Pełen szacun dla tych, którzy znaleźli sobie takie hobby! mówicie o środowisku a co ma do tego dbanie o środowisko bez przesady drzew nie wycinają, jeżdżą po drogach czasem łąkach, wyprowadzając swojego kundla na trawę też je niszczysz! SO KEEP CALM AND DRIVE IN FORESTS!<br><hr>oburzona Justyna
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panie "z chęcią bym Ci taką linkę rozwiesił na szyi i przeciągnął po asfalcie" dla pana to chyba dobrze, że jest pan anonimowy, bo to, co pan napisał to groźba karalna.<br><hr>ddayKomentatorzy napisał(a):Nie wolno ci wjeżdżać do lasu - nie wjeżdżaj do lasu. A jak wjechałeś mimo to - volenti non fit iniuria. Same władze powinny takie żyłki zakładać.<br><hr>stef<br>Komentatorzy napisał(a):Przekroczyłeś prędkość, nie wpuściłeś mnie na pasy, wymusiłeś pierwszeństwa, źle zaparkowałeś, wjechałeś w znak zakazu itp.
Szkoda że w internecie można być anonimowym, z chęcią bym Ci taką linkę rozwiesił na szyi i przeciągnął po asfalcie za TWOJE przewinienia.
Macie zamiar pozbyć się offroadu? Pozbądźcie tylko żeby ktoś Was później na drzewach nie wieszał za szyje bo zaśmieciłeś szlak.<br><hr>offroadowy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oczywiście, że nieKomentatorzy napisał(a):ciekawi mnie czy ktoś z ekipy którzy znaleźli tą pułapkę zadzwonili na policję informując o próbie zabójstwa ... :/<br><hr>wh.sir.white<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli jedziesz drogą, która nie masz prawa jechać, i masz problem, że jest niebezpieczna i nieprzejezdna. To chyba coś tu nie gra? Linek nie popieram, ale skoro nie wolno, to nie wolno. Trudno egzekwować swobodę łamania zakazów! PS. Sam lubię off-road, ale legalny.<br><hr>zzxxKomentatorzy napisał(a):Nie wolno ci wjeżdżać do lasu - nie wjeżdżaj do lasu. A jak wjechałeś mimo to - volenti non fit iniuria. Same władze powinny takie żyłki zakładać.<br><hr>stef<br>Komentatorzy napisał(a):Przekroczyłeś prędkość, nie wpuściłeś mnie na pasy, wymusiłeś pierwszeństwa, źle zaparkowałeś, wjechałeś w znak zakazu itp.
Macie zamiar pozbyć się offroadu? Pozbądźcie tylko żeby ktoś Was później na drzewach nie wieszał za szyje bo zaśmieciłeś szlak.<br><hr>offroadowy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jakby przywalili za takie cos od razu z grubej rury 10kzł grzywny (z racji duzej szkodliwosci) i TO EGZEKWOWALI to nie było by czegos takiego jak linki w lesie, bo nie bylo by takich nielegalnych offroadowców.Komentatorzy napisał(a):Nie wolno ci wjeżdżać do lasu - nie wjeżdżaj do lasu. A jak wjechałeś mimo to - volenti non fit iniuria. Same władze powinny takie żyłki zakładać.<br><hr>stef<br>Komentatorzy napisał(a):Przekroczyłeś prędkość, nie wpuściłeś mnie na pasy, wymusiłeś pierwszeństwa, źle zaparkowałeś, wjechałeś w znak zakazu itp.
Macie zamiar pozbyć się offroadu? Pozbądźcie tylko żeby ktoś Was później na drzewach nie wieszał za szyje bo zaśmieciłeś szlak.<br><hr>offroadowy<br>Komentatorzy napisał(a):Jeśli jedziesz drogą, która nie masz prawa jechać, i masz problem, że jest niebezpieczna i nieprzejezdna. To chyba coś tu nie gra? Linek nie popieram, ale skoro nie wolno, to nie wolno. Trudno egzekwować swobodę łamania zakazów! PS. Sam lubię off-road, ale legalny.<br><hr>zzxx<br>
Czasem mam wrazenie, ze tylko w PL nic sie nie dzieje tak jak powinno.<br><hr>Mario79
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości