Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Linka w lesie - kolejna pułapka na...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Linka w lesie - kolejna pułapka na...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:23

*****! jezdzą po polach rolników niszczą plony !!!! wybijać ******* tępić drani <br><hr>sami
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:24

Komentatorzy napisał(a):jak któregoś dopadnę na rozwieszaniu linki zajebie. Nie żartuję...<br><hr>moto269<br>
Nie zakradniesz się niepostrzeżenie, zapowie cie twoje pierdzenie które słychać na kilometry i uciekające zwierzęta.<br><hr>asdf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:24

POPIERDOLENI... Szkoda słów na matołów którzy rozwieszają linki, pozbawiając kogoś życia lub zdrowia, ciekawe czy też by rozwieszał jak by ktoś z jego rodziny pożyczył quada lub crossa od kolegi i przejechał się feralną trasą tracąc życie. Zamiast rozwieszać linki i wyzywać się na forum niech napisze petycję do władz, by wydzielili teren gdzie będzie miał ciszę i spokój, lub napisał o utworzenie toru z prawdziwego zdarzenia. To równie dobrze może zacznijmy rozrzucać gwoździe i blokady na ulicach, przecież setki samochodów w dużych miastach codziennie niszczą środowisko toksycznymi substancjami, powodują ogromny zgiełk od którego głuchniemy... <br><hr>Boom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:28

Jak spotkam kiedyś jakiegoś debila budującego podobne pułapki to obiecuje - taki wpierdol dostanie że mu głupie pomysły z głowy wylecą.<br><hr>crup
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:38

Komentatorzy napisał(a):Jak spotkam kiedyś jakiegoś debila budującego podobne pułapki to obiecuje - taki wpierdol dostanie że mu głupie pomysły z głowy wylecą.<br><hr>crup<br>
A może to @motocyklesądobani jego zachowanie przynajmniej na to wskazuje. Oj jak bym się ucieszył na to spotkanie. Odpisałem ci nawet palancie z małym fiutkiem, ale nie odpisujesz. <br><hr>Mifek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:41

Komentatorzy napisał(a):żal was powiem tyle co zazdrościcie że ktoś jeżdzi po lasach autem lub innym sprzętem.?? jakbym spotkał kogoś kto takie linki wiesza to sam by na niej zawisł.!! pozdr wszystkich ludzi którzy uprawiają swoje hobby w tak zajebisty sposób kto nigdy nie jeździł niech nawet się nie odzywa... jakie tam masz ścieżki.?? chyba idź na terapie gościu...<br><hr>Dawid<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeden moto łeb spadnie i będzie jeden durny łeb mniej. Płoszycie zwierzęta, niszczycie las i stanowicie zagrożenie dla pieszych.<br><hr>tak<br>
Durny łeb to ty masz debilu... fajnie to tak pozbawiać kogoś życia.. fajnie było by gdyby to komus z twojej rodziny, synowi, córce czy tam ojcowi spadła głowa? Idź się leczyć debilu.... A kolega wyżej ma racej.. najlepiej zgłosić to do władz, one zrobią z tym porzadek a nie nie rozwieszając linki i przytym w najgorszym przypadku pozbawiac kogoś życia... Myśli troche debilu !!!<br><hr>PRPK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:44

Komentatorzy napisał(a):Jestem autorem tego filmiku, aby rozwiać wszelkie wątpliwości dodam że, to jest w środku lasu, z dala od domów, nie ma żadnych ścieżek rowerowych itp. Są to tereny bagienne i można się tam dostać tylko autem terenowym lub quadem, dobry "krosista" też pojeździ.. Czytając wypowiedzi niektórych forumowiczów brakuje mi słów i można policzyć wypowiedzi IDIOTÓW, które popierają rozkładanie linek, z ZAZDROŚCI??? Nie macie hobby? Pieniędzy aby je realizować? Może zazdrościcie innym umiejętności i pasji? Skoro tak to macie problem ze sobą..! Na koniec dodam, że rozkładanie takich linek jest podciągane pod zarzut usiłowania zabójstwa.
Aaa i jeszcze jedno, zlape tego po*ebańca to ma przejażdżkę za samochodem po tych bagnach ZAWIĄZANY ZA SWOJĄ LINKĘ...<br><hr>Baart<br>
Kochany, na terenie Lasów Państwowych w tym kraju nie ma szansy na "off-road" ot tak sobie. Bez zezwolenia nie można tak po prostu wjechać na bagna. Na biwakowanie też trzeba mieć pozwolenie. Jeździć można tylko po wyznaczonych drogach, które mają statut dróg publicznych. W górach nawet zbyt intensywna turystyka rowerowa może niszczyć szlaki, więc zachęcam MTB-owców do trzymania się szlaków wyznaczonych na rowerowe.
Że wjechaliście głęboko w las... to bardzo źle, bo takie podmokłe, oddalone od ludzi łąki to tereny bardzo cenne przyrodniczo. Często ostoja zwierzyny. Nie masz pewności, że nie rozjechaliście jakiegoś rezerwatu? Hobby masz równie zacne jak palenie opon na trawniku przed domem. Trawnik i dom własny, ale smród czują wszyscy.
Linki to krok nielegalny i desperacki zarazem na bezradność Policji i Straży Leśnej w tępieniu nielegalnego rozjeżdżania lasów.<br><hr>PTR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:51

Powiem tak, jak komuś jeżdżą na prywatnym terenie to niech sobie ogrodzi ten teren i potem może tam nawet i kosy sobie wieszać. Ale w terenie ogólnodostępnym to takiego co to powiesił, powinni tam przewieźć z niezłą prędkością. ;-)<br><hr>pieter
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:55

Komentatorzy napisał(a):według mnie dobrze tak jebanym gówniarzom wypierdalać na swoją działkę a nie *** nasze drogi rozpierdalacie. Wymyślili sobie jaranie się jeżdżeniem motorem kretyny *** jeb*** , to teraz mają sam chciałbym *** własnoręcznie skurwieli udusić<br><hr>motocyklesądobani<br>
Komentatorzy napisał(a):Idź się leczyć idioto, widać że mózg masz wyjarany już do zera..<br><hr>Baart<br>
Komentatorzy napisał(a):ty się lecz kretynie zasrany , przez takie właśnie jeżdżenie zginęła mi córeczka gdy byłem z nią na spacerze w lesie a ja będę inwalidą do końca życia tylko dlatego że jakiś debil wsiadł sobie na motor i stwierdził że sobie pozapierdala . Kto tu ma wyjarany mózg to nie wiem ale na pewno nie ja i na pewno nie miała go karolinka<br><hr>motocyklesądobani<br>
Komentatorzy napisał(a):Zginęła ci bliska osoba i życzysz innemu tego samego... Brawo debilu. Od zakazów i osądów jest prawo, nie twoje widzi mi się !<br><hr>mam<br>
Komentatorzy napisał(a):tak znaki zakazów , normalna droga leśna . Po prostu pogódźcie się że wasze jeb*** jazdy po lesie są SZKODLIWE , to aż takie ciężkie że aż ludzie muszą na was pułapki zastawiać?? Tak ciężko trafić do waszych *** łepetyn kretyni?<br><hr>motocyklesądobani<br>
Komentatorzy napisał(a):twoja obecność na świecie tez jest szkodliwa,

twoje drogi i lasy? tak samo twoje jak i moje, nie ty jesteś od osądzania co ja tam robię, jak się nie podoba - dzwoń do sołtysa czy księdza czy kogo tam masz<br><hr>beasty<br>
a wy kim jesteście? ludźmi od rozjeżdżania dzieci?<br><hr>motocyklesądobani
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

a ja się tylko spytam czy można takim sprzętem jeździć po lesie? nie można! ryją mech i płoszą zwierzynę, a ludzie mieszkający w pobliżu muszą słuchać basowego pierdzenia nawet przez zamknięte okna, jestem za offroadem ale w miejscach do tego wyznaczonych, zapewne policja i leśniczy mają to w du... więc ktoś wziął sprawy w swoje ręce, mówiąc coś w stylu "jak bym dopadł takiego debila który rozwiesza linki" pomyśl co by ci zrobił mieszkaniec pobliskiego domu któremu pierdzisz pod oknem<br><hr>Maniek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Kup se kawałek lasu z błotem i tam sobie jeździj baranie... nie dziwie się, że ludzie linki rozwieszają.<br><hr>joo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:56

Komentatorzy napisał(a):I dodam jeszcze ,że każdy z Nas ma jakieś hobby.Ciekawe co Wy byście zrobili gdybyście robili coś co kochacie ,a ktoś by Wam w koło świnie podkładał ,Wy skurwysyny bez serca.<br><hr>tryta.<br>
Gwałcenie cudzych córek?No chyba Ty.
Akurat nie takie hobby miałam na myśli.Normalni zrozumieją o jakie hobby mi chodzi.A to ,że Ty walnąłeś takim przykładem to na prawdę chyba nie rozumiesz o co chodzi w tej całej sytuacji.Na pewno nie jeden Twój kumpel interesuje się i jeździ pojazdami motorowerowymi ,chciałbyś usłyszeć ,że nie żyje ,gdyż komuś wpadł taki genialny pomysł na to by rozwiesić linkę ? To nic tylko mogą sobie pogratulować takiego kumpla.PATOLOGIA i tyle..
<br><hr>tryta.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:00

Komentatorzy napisał(a):Jak spotkam kiedyś jakiegoś debila budującego podobne pułapki to obiecuje - taki wpierdol dostanie że mu głupie pomysły z głowy wylecą.<br><hr>crup<br>
To tak jakby złodziej włamał się na czyjąś posesje , natkną się na drut kolczasty i z mordą że zaraz za***** właścicielowi bo się biedny pokaleczył , osobiście uważam że jesteś po******.<br><hr>Atem
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:01

Komentatorzy napisał(a):Nauczy się ze ma nie jeździć po lesie? Nauczy. Będzie się bać wjechać? będzie. Bo o to chodzi ludziom którzy porozwieszali te linki. Szkoda życia motocyklistów to prawda ale jak nie rozumieją próśb to będą sie uczyć na błędach. A dodając do tego kwestie czystej percepcji kierujących - kto ma łeb i chce miec to do lasu sie pchać nie będzie. Tyle w temacie.<br><hr>Bogdan z Wrocławia<br>
Heheh ,mylisz się.Założę się ,że nie jeden czy jedna to zgłosiła,bo to jest jak najbardziej karalne.Ale już nie o to ..Każdy motocyklista,quadowiec ,bądź rowerzysta ściąga to GÓWNO jak to zobaczy.I nie daje za wygraną.<br><hr>tryta.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:04

Komentatorzy napisał(a):jak bym spotkał taka linkę w lesie to zaraz wracam po pile motorowa do domu i wycinam drzewa do których przywiązane są linki i wtedy się naucza żeby nie wieszać... <br><hr>brp800<br>
Komentatorzy napisał(a):Jesteś "genialny". W sumie może lepiej las podpalić - nie będzie do czego wiązać i będzie duuuużo miejsca do jeżdżenia<br><hr>Asa<br>
Komentatorzy napisał(a):wystarczy wyciąć 2 drzewa ... nic więcej <br><hr>brp800<br>
No tak , bo nie dość że jesteś włamywaczem , wpieprzejąc się quadem lub motorem tam gdzie cię nie chcą to jeszcze wandalem , niszczącym nie swoje . Zdecydowanie zamiast tych linek powinni do takich jak ty strzelać , tak jak w ameryce , to przynajmniej byłby spokój.<br><hr>Atem
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:05

Komentatorzy napisał(a):Nauczy się ze ma nie jeździć po lesie? Nauczy. Będzie się bać wjechać? będzie. Bo o to chodzi ludziom którzy porozwieszali te linki. Szkoda życia motocyklistów to prawda ale jak nie rozumieją próśb to będą sie uczyć na błędach. A dodając do tego kwestie czystej percepcji kierujących - kto ma łeb i chce miec to do lasu sie pchać nie będzie. Tyle w temacie.<br><hr>Bogdan z Wrocławia<br>
Komentatorzy napisał(a):Bogdan jesteś debilem i powinno się izolować takich jak ty. Tyle w temacie<br><hr>motocyklista<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie rozumiem czemu nazwałeś go debilem. Napisał czystą prawdę. O to właśnie chodzi ludziom rozwieszającym linki i wykopującym inne wilcze doły. Sam jeżdżę po lasach, staram się jeździć po drogach nie uczęszczanych przez pieszych, czasami jednak na kogoś natrafię, zawsze zwalniam i mijam ich spacerowym tempem. Nikt nigdy na mnie nie machał, nie wywijał mi przed głową kijem, nawet się krzywo nie spojrzał. Mam taki apel do kolegów i koleżanek offroadowców szanujcie innych ludzi i przyrodę. Wybierajcie do jazdy takie miejsca, w których nikt o zdrowych zmysłach nie powinien się do Was przyczepić. Pamiętajmy, że nie każdy jest fanem ryczącego silnika i 2 kółek. Piszecie tu, że ludzie zazdroszczą pasji, bla, bla, bla... A nie pomyśleliście, że może dla kogoś pasją są górskie wędrówki, czy zbieranie grzybków i runa leśnego w czystym i cichym lesie? Żyjemy w cywilizowanym świecie wszystko da się pogodzić. Szanujmy innych to nikt nas nie będzie chciał wymordować.<br><hr>kaktus<br>
Komentatorzy napisał(a):W końcu ktoś kto myśli i to nie tylko o sobie i swoich pieniądzach i pasjach. Gratuluję i pozdrawiam<br><hr>Rugby<br>
Nie o sobie.Tylko o swoim życiu ;). Pasja jak pasja.Rozwieszanie linek na pewno żadnego motocyklisty nie zdemotywuje do wykonywania rzeczy ,którą kocha robić.;)<br><hr>tryta.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:08

Komentatorzy napisał(a):Jestem autorem tego filmiku, aby rozwiać wszelkie wątpliwości dodam że, to jest w środku lasu, z dala od domów, nie ma żadnych ścieżek rowerowych itp. Są to tereny bagienne i można się tam dostać tylko autem terenowym lub quadem, dobry "krosista" też pojeździ.. Czytając wypowiedzi niektórych forumowiczów brakuje mi słów i można policzyć wypowiedzi IDIOTÓW, które popierają rozkładanie linek, z ZAZDROŚCI??? Nie macie hobby? Pieniędzy aby je realizować? Może zazdrościcie innym umiejętności i pasji? Skoro tak to macie problem ze sobą..! Na koniec dodam, że rozkładanie takich linek jest podciągane pod zarzut usiłowania zabójstwa.
Aaa i jeszcze jedno, zlape tego po*ebańca to ma przejażdżkę za samochodem po tych bagnach ZAWIĄZANY ZA SWOJĄ LINKĘ...<br><hr>Baart<br>
Komentatorzy napisał(a):Jestem jak najbardziej za!!!Tylko co do przejażdzki-powiez typa po asfalcie a nie po błocie...Moim skromnym zdaniem na 70% te linki rozstawia leśniczy tudzież jakaś idiota z greenpeace!!!Pozdro Panowie i Panie-którzy kochają upalanie:)<br><hr>Diesel<br>
Komentatorzy napisał(a):Życzę Ci aby jak już na stare lata jak będziesz chciał się osiedlić gdzieś w dziczy i delektować się naturą i wspomnieniami wybryków z dawnych czasów jakaś grupka upalaczy umiłowała sobie lasy otaczające Twoją osadę. Wtedy przypomnisz sobie o lince.<br><hr>tor<br>
Komentatorzy napisał(a):Rozumiem ze ty jestes z tych ktorzy popieraja linki? Czy tych ludzi totalnie popierdolilo? Nie zdaja sobie sprawy z tego ze moga kogos zabic? Przeciez to jest karalne! Ale *** z tym czy karalne czy nie, *** z tym czy z zazdrosci czy jakichkolwiek innych powodow to robia. Nie zmienia to faktu jakim trzeba byc psychopata! Wyobrazcie sobie ze jecie np tata z kilku letnim synkiem na crossie(oczywiscie synek na swoim) tata chce zobaczyc jak synek sobie radzi, kaze mu jechac przed nim synek wpada na linke a ona odcina mu glowe! Taka linka przy nie duzej predkosci bo to przeciez offroad ale jednak predkosc potrafi niezle pociac a nawet zabic doroslego faceta a co dopiero dziecko! I co chcecie miec na sumieniu DZIECKO! ktore nie wie gdzie mozna gdzie nie! Powiecie: "To winna ojca ze jezdzili na drogach gdzie nie mozna!" NIE ***! TO TWOJA WINA bo to TY stworzyles cos co moze ZABIC to TY bedziesz odpowiedzialny za czyjas SMIERC!!!! PIERDOLONE ptaszki JAK MOZNA BYC TAKA SKURWIALA SZMATA I ZROBIC TAKIE COS?!?!?! Osobicie uwazam ze policja jak najszybciej powinna znalesc tych/tego (bo nie wiemy czy to jeden pojeb czy cala grupa) psychopatow!<br><hr>Wisniowy<br>
Komentatorzy napisał(a):Bardzo dobrze mówisz kolego! Jak czytam te wypowiedzi to mam wrażenie że tych fanów linek jest więcej niż myślałem, to się w pale nie mieści.. 2 lata temu też na tych bagnach były 2 linki rozwieszone, zebraliśmy je z kumplem i pojechaliśmy na pobliski komisariat. Złożyliśmy zeznania i na tym się skończyło. Pan władza powiedział że to jest usiłowanie zabójstwa, ale oni nie zrobią z tym nic ponieważ nie maja pieniędzy na śledztwo..<br><hr>Baart<br>
Masz rację sam też popieram te linki , nikt was tam nie chce , wpieprzacie się na tereny leśne niszczycie , płoszycie i sprawiacie problemy większe niż , jak to ujołeś traktory . Wariaci co zabawiają się cudzym kosztem sami rozpoczęli tą wojnę i to jest adekwatna odpowiedź , skoro inaczej nic do takich szkodników nie dociera to niestety idą tak drastyczne argumenty.

Powtarzam NIKT was tam nie zapraszał i proszę się ze sprzętem motorowym na który nie macie zezwolenie trzymać z DALEKA od lasu .<br><hr>Atem
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:11

I jedni i drudzy nie są bez winy. Jedni rozwalają las i faktycznie nie da się tam potem spacerować albo rekreacyjnie przejechać rowerem ale rozwieszanie linek można podciągnąć pod próbę zabójstwa i za to można iść siedzieć na ładnych parę latek. Ale niestety jak to w Polsce, moja racja jest najmojsza i nie da rady dojść do żadnego porozumienia, żeby wydzielić jakąś część na offroad i część na pieszy/rowerowy trekking. Lepiej wyzywać się na forach od idiotów za to, że ktoś nie zgadza się z naszą opinią i później jedni pójdą jeszcze bardziej zniszczyć las a inni rozwiesić kilka linek. Czy kiedykolwiek z Polaków wyjdzie to "polactwo"?<br><hr>cockoseq
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:12

Komentatorzy napisał(a):Bogdan jesteś debilem i powinno się izolować takich jak ty. Tyle w temacie<br><hr>motocyklista<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie rozumiem czemu nazwałeś go debilem. Napisał czystą prawdę. O to właśnie chodzi ludziom rozwieszającym linki i wykopującym inne wilcze doły. Sam jeżdżę po lasach, staram się jeździć po drogach nie uczęszczanych przez pieszych, czasami jednak na kogoś natrafię, zawsze zwalniam i mijam ich spacerowym tempem. Nikt nigdy na mnie nie machał, nie wywijał mi przed głową kijem, nawet się krzywo nie spojrzał. Mam taki apel do kolegów i koleżanek offroadowców szanujcie innych ludzi i przyrodę. Wybierajcie do jazdy takie miejsca, w których nikt o zdrowych zmysłach nie powinien się do Was przyczepić. Pamiętajmy, że nie każdy jest fanem ryczącego silnika i 2 kółek. Piszecie tu, że ludzie zazdroszczą pasji, bla, bla, bla... A nie pomyśleliście, że może dla kogoś pasją są górskie wędrówki, czy zbieranie grzybków i runa leśnego w czystym i cichym lesie? Żyjemy w cywilizowanym świecie wszystko da się pogodzić. Szanujmy innych to nikt nas nie będzie chciał wymordować.<br><hr>kaktus<br>
Komentatorzy napisał(a):W końcu ktoś kto myśli i to nie tylko o sobie i swoich pieniądzach i pasjach. Gratuluję i pozdrawiam<br><hr>Rugby<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie o sobie.Tylko o swoim życiu ;). Pasja jak pasja.Rozwieszanie linek na pewno żadnego motocyklisty nie zdemotywuje do wykonywania rzeczy ,którą kocha robić.;)<br><hr>tryta.<br>
Inteligentnego zmotywuje a debili mi nie będzie brakować , nie wiem jak wam.<br><hr>Atem
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:12

Komentatorzy napisał(a):żal was powiem tyle co zazdrościcie że ktoś jeżdzi po lasach autem lub innym sprzętem.?? jakbym spotkał kogoś kto takie linki wiesza to sam by na niej zawisł.!! pozdr wszystkich ludzi którzy uprawiają swoje hobby w tak zajebisty sposób kto nigdy nie jeździł niech nawet się nie odzywa... jakie tam masz ścieżki.?? chyba idź na terapie gościu...<br><hr>Dawid<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeden moto łeb spadnie i będzie jeden durny łeb mniej. Płoszycie zwierzęta, niszczycie las i stanowicie zagrożenie dla pieszych.<br><hr>tak<br>
Komentatorzy napisał(a):Durny łeb to ty masz debilu... fajnie to tak pozbawiać kogoś życia.. fajnie było by gdyby to komus z twojej rodziny, synowi, córce czy tam ojcowi spadła głowa? Idź się leczyć debilu.... A kolega wyżej ma racej.. najlepiej zgłosić to do władz, one zrobią z tym porzadek a nie nie rozwieszając linki i przytym w najgorszym przypadku pozbawiac kogoś życia... Myśli troche debilu !!!<br><hr>PRPK<br>
zgłosić do władz :))))) próbowałeś ? Już to widzę jak leśniczy goni gościa po lesie. Nikt nikogo życia nie pozbawia. Durny łeb po prostu jest tam gdzie nie powinien i sam je sobie odbiera. Dopóki anonimowi zamaskowani motokretyni będą bezkarnie niszczyć las i płoszyć wszystko dookoła dopóty takie akcje będą miały miejsce. Nie dziwie się, że ktoś rozwiesza te linki, musi was autentycznie nienawidzić. To z pewnością łatwo przychodzi bo nie widać twarzy, a jedynie smród, hałas i zniszczenia.<br><hr>sdfgsd
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê