honda MTX 80 vs Yamaha DT 80 lc II inny dylemat
• Strona 1 z 1
honda MTX 80 vs Yamaha DT 80 lc II inny dylemat
Witam. Generalnie znam te modele dużo o nich czytałem i znam ich zalety i wady. Mój problem w zdecydowaniu się który wybrać polega na tym ze szukam motoru, który będzie potrafił przejechać za jednym zamachem max 100km w jedna stronę. Wiem że oba motory są chłodzone, lecz z niektórych opinii tu na forum wynika, ze yamaha ma tendencje do przegrzewania, tylko nie było napisane czy to tyczy jazdy terenowej, czy tez i spokojnej jazdy na 6 biegu i max 3, 4 tys obrotów. Dlaczego taka pojemność bo nie mam prawa jazdy i chce kupić motor 80/50. Do czego ma służyć do dojazdów do pracy (tu nie mam daleko 2.5km) i do realizacji mojej pasji jaka jest fotografia, czasem trzeba dojechać do jakiegoś miejsc przez las nie utwardzone drogi itp. Skuter raczej sobie nie poradzi na leśnej drodze i z wystającymi korzeniami na tych małych kołkach. Wiec słucham opinii kolegów którzy jeżdżą tymi motorami i pokonują większe dystanse, czy te modele nadadzą się do tego, do czego ich potrzebuje
- artuss811
- Świeżak
wszystko to jedna klasa.... wiec o ile sprzet zadbany i sprawdzony to kazdy sie sprawdzi identycznie. po 2 masz w dziale off road obszerne tematy od DT
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jeżeli sprzet jest dobrze ustawiony i pewny to mozesz i 500 km robić i wrócic bez przerwy. to cieczaki wiec zagotowac na trasie jest na prawde trudno. no chyba ze pałujesz non stop na maxa na niskim biegu. bo nawet katując na 6stce i lecac te 80-100 km h na prawde trudno jest przegrzac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
miałem DTtke, latałem tym po torze crossowym ile wlezie, moto ciagle katowane na odcinie, jeździłem też tak po lasach, bagnach itp itd. i nigdy sie nie przegrzał. a na trasie to ma lajtowo - szybko jedziesz wiec super chłodzenie, bez wiekszych obciążeń. moto nawet nie poczuje. swojądroga jak miałem DT to gówniarz jeszcze byłem i nie wiedziałem gdzie co jest, padła mi uszczelka pod głowica, po zalaniu płynem ( lałem w sumie wode bo na płyn nie wyrabiałem ) to mogłem przejechać moze z 2 km i chłodnica była pusta - wszystko wypluwało wydechem. i jeździłęm tak jeszcze kilka set km, najdłuzsze wypady po kilkalascie km wychodziły bez praktycznie wody ;D a moto nadal odpalało ( z trudem wielkim ) i jechało co prawda koło 50 km h max, ale tyłek wiozło. wiec DTtke zarznąc jest na prawde trudno
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości