Rieju RS2 odcinka przy 8000 obrotów
• Strona 1 z 1
Rieju RS2 odcinka przy 8000 obrotów
Witam
Zakupiłem dziś swoje pierwsze moto (rieju rs2 50)
I mam pytanie.
Mój kumpel na tzr wkręca 12k obrotów a mi wbija tylko na 8k.
Powiedział że to kwestia modułu .
Czy to prawda i ile kosztuje odblokowanie takiego modułu
https://www.youtube.com/watch?v=u-vTa9h ... re=mh_lolz
Zakupiłem dziś swoje pierwsze moto (rieju rs2 50)
I mam pytanie.
Mój kumpel na tzr wkręca 12k obrotów a mi wbija tylko na 8k.
Powiedział że to kwestia modułu .
Czy to prawda i ile kosztuje odblokowanie takiego modułu

https://www.youtube.com/watch?v=u-vTa9h ... re=mh_lolz
- iTzChudy
- Świeżak
chyba jego, dzisiejsza data i podobne nicki, pytanie czy na filmie kręciłeś go na rozgrzanym czy zimnym silniku? mój w zimie zachowuje się podobnie, wydaje mi się że to tylko i wyłącznie wina gaźnika, twoje moto ma zbyt mało przejechane by jakiekolwiek problemy powstawały. Jak odpalam go w ciepłym garazu to jest ok, jak wystawie go na śnieg i przyjde po 30 minutach to już ma problem, nie dość że ciężko mu odpalić to jeszcze nei wkręca się ładnie,
a co do tego modułu - twoj kolega chyba nie wie ale rieju nie miały blokowanego modułu
//tak z ciekawości, możesz się pochwalić który rok i ile dałeś?
a co do tego modułu - twoj kolega chyba nie wie ale rieju nie miały blokowanego modułu
//tak z ciekawości, możesz się pochwalić który rok i ile dałeś?

-
Losero - Świeżak
Przecież to moto kręci do końca, na czerwone pole. To 50, one chyba nie kręcą się jak litry, nie? Ale jeśli uważasz, że przymula i to Twój problem, który przedstawiłeś inaczej to szukaj problemów tam gdzie kolega wyżej napisał, w gaźniku. Ew może coś z dopływem paliwa, to mniej prawdopodobne.
Kawasaki ZX600 '04
- zdano133
- Świeżak
2009 rok ,5200 zł (2 lata stał w komisie)
Chodziło mi o to że do 8k jest ok a potem ;/.Ale dziś zobaczyłem że już dużo lepiej chodzi.Przy okazji znalazłem 3 wady (bd musiał do komisu jechac bo mam gwarancje):
-jak zmieniam bieg to haczy o nóżke
-gwint mocujący plastik (wewnątrz) jest urwany i strasznie brzęczy ta plastikowa częśc)
-Wydech z boku jest pęknięty i wydostają się spaliny
Chodziło mi o to że do 8k jest ok a potem ;/.Ale dziś zobaczyłem że już dużo lepiej chodzi.Przy okazji znalazłem 3 wady (bd musiał do komisu jechac bo mam gwarancje):
-jak zmieniam bieg to haczy o nóżke
-gwint mocujący plastik (wewnątrz) jest urwany i strasznie brzęczy ta plastikowa częśc)
-Wydech z boku jest pęknięty i wydostają się spaliny
- iTzChudy
- Świeżak
mysle ze troche przepłaciłeś, zwłaszcza za stojący i (zapewne) nie przepalany motorower,
- jak wrzucam 1 to też haczy o podpórkę,
- 'gwint mocujący' masz na myśli mocowanie w ramie? jeśli to masz urwane to musiał zaliczyć konkretny ślizg lub stłuczkę (chyba ze masz na mysli cos innego)
- j/w, wydech sam nie pęka
cos mi się wydaje że nie bez powodu on stał tam 2 lata, lepiej żebym się mylił - mimo wszystko gratki, lwg
- 'gwint mocujący' masz na myśli mocowanie w ramie? jeśli to masz urwane to musiał zaliczyć konkretny ślizg lub stłuczkę (chyba ze masz na mysli cos innego)
cos mi się wydaje że nie bez powodu on stał tam 2 lata, lepiej żebym się mylił - mimo wszystko gratki, lwg
-
Losero - Świeżak
https://www.youtube.com/watch?v=ZNMx1cLX0n8 jak nie miały blokowanego jak miały. Jak ci haczy to tam masz regulacje.
- Cinka
- Świeżak
Losero napisał(a):mysle ze troche przepłaciłeś, zwłaszcza za stojący i (zapewne) nie przepalany motorower,
Losero co do plastiku to jest to wewnętrzny (jak masz liczniki to po prawej stronie takie czarne cuś)
A co do wydechu to dokladnie tłumik jest od góry tak pęknięty (bardziej wygląda jakby pordzewiały był)
A co do samego zakupu to kupiłem w MotoArs.pl (prowadzi go znajomy ojca

- iTzChudy
- Świeżak
Cinka napisał(a):Nie znasz sie to nie komentuj, moduł był blokowany
Moduł DUCATI nie był blokowany, gościu zanim zaczniesz pisać to upewnij się czy masz rację, jeśli on ma rok 2009 to na 100% ma moduł DUCATI! Jeśli nie ogarniasz to nie zaśmiecaj tematu.
-
Losero - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 178 gości